– Fotballen er fortsatt rund

Dårlig form til tross; Stoke-supporter Richard Prestegård er ikke villig til å avskrive pottemakernes vinnersjanser.

Publisert Sist oppdatert

Selv om selvtilliten ikke er på topp foran lørdagens United-besøk på Britannia, klamrer Prestegård seg til håpet om at de røde med de hvite stripene vil riste av seg den senere tids skuffelser og heve seg til møtet med den regjerende Premier League-mesteren.

Men husk, dette er tredje gangen vi snakker med deg i år, Prestegård, og begge de to foregående kampene har endt med Stoke-tap. Det ble 2-3 i Premier League-oppgjøret på Old Trafford og 0-2 i ligacupen på Britannia. Hva sier egentlig magefølelsen din denne gangen, før lørdagens oppgjør?

Manchester United v Cardiff City - Premier League
MATA-SIGNERINGEN – dårlig nytt for Stoke?

– Magefølelsen ble ikke noe bedre etter kampen mot Cardiff. Der så det ut som om David Moyes hadde fått fornyet energi, og United som kollektivt mannskap var tilbake i den kverneprosessen de er så gode på når de møter svakere motstand som legger seg bakpå. Signeringen av Juan Mata kan være det løftet United trengte for å gi selvtillitt i spillertroppen og for å komme tilbake i form. Det er dårlig nytt for et Stoke-lag som er i fryktelig form for tiden. Magefølelsen sier meg at dette kommer til å bli en tøff kamp, men du får meg ikke til å skrive at vi taper. Evig optimist og fotballen er rund. 90 minutter med fotball skal spilles, og dermed kan alt skje.

Hva har dere lært i de to kampene mot United som gjør at sjansene er bedre nå?

– Vi lærte i den første kampen at du ikke kan gi United-spillerne for mye tid og rom uten å bli straffet for det. I den andre kampen lærte vi at sjanser må omsettes i mål, og igjen at du blir straffa om du gir United-spillerne for mye plass. Det bør være hovedfokuset inn mot denne kampen.

Dere står med fire strake tap og har ikke vunnet i ligaen siden 21. desember (seks kamper). Hva er grunnen til det?

– Som supporter er det ønskelig å kunne skylde på dårlige dommeravgjørelser, marginer imot og uflaks, men vi har rett og slett vært altfor svake både fremover og bakover på banen i juleperioden og i januar. I noen av kampene, mot Sunderland sist og Newcastle på Boxing Day, ble vi nok muligens dømt litt bort. Det kan likevel ikke brukes som hovedargument ettersom slike avgjørelser som regel jevner seg ut gjennom sesongen. Det er heller ikke alltid like lett å være nøytral når en får se episoder i reprise fra en syv-åtte vinkler.
Dommerne gjør en god jobb og holder høyt nivå, og Stoke må fokusere på å skjerpe seg på banen. Vårt ellers så bunnsolide forsvar lekker faretruende mye og vårt evige problem med å score nok mål fortsetter. Vi har en midtbane som løper som helter i hver kamp, men den får ikke mye hjelp, verken defensivt eller offensivt.
Mot United må vi tilbake til start med beinhard innsats og trøkk i hver duell, så håper jeg at finspillet kan gi oss en og annen mulighet. Men som Terry Venables skrev det; «Så lenge vi ikke slipper inn mål, taper vi ikke fotballkamper». Og selv om Jose Mourinho vil kalle det fotball fra det 19. århundre, så bør den filosofien gjelde mot storlag som Mancheter United.

Manchester City v Stoke City - FA Cup Final

 

Bortsett fra John Guidetti har ikke Mark Hughes styrket laget i januar. Hva hadde vært drømmesigneringen på Deadline Day?

– Vel, nå har Hughes styrket troppen med signeringen av Peter Odemwingie, som byttet klubb med Kenwyne Jones. Men ellers har ikke signeringene stått i stil til forhåpningene. En drømmesignering på Deadline Day ville vært en kreativ spiller som Tom Ince, eller et arbeidsjern som Lewis Holtby. Så får vi se hva som eventuelt skjer før klokka 24:00 i kveld! Det blir uansett spennende å følge med!

United har signert Juan Mata, mens Robin van Persie og Wayne Rooney er tilbake fra skade. Hvem ser du helst sitter på benken på lørdag?

– Nå startet Wayne Rooney på benken mot Cardiff, og jeg tror enten han eller Mata begynner på benken av de tre. Robin van Persie starter på topp dersom han er frisk, men hadde jeg fått velge, hadde jeg satt alle tre på benken. Det er kun fordi det ville ha styrket Stokes sjanser betraktelig.

Du skal slippe å tippe kampresultat denne gangen, men kan du gi oss en forventet ellever?

– Jeg tar da utgangspunkt i at Stoke ikke signerer noen på Deadline Day, og at Steven N’Zonzi må stå over med karantene etter det røde kortet i midtuka mot Sunderland. Da håper jeg på Asmir Begovic i mål, med Geoff Cameron, Ryan Shawcross, Marc Wilson og Erik Pieters som en firer i forsvaret fra høyre mot venstre. På midtbanen går jeg for Marko Arnautovic og Oussama Assaidi på høyre- og venstrekanten, med Glenn Whelan, Stephen Ireland og Charlie Adam sentralt. På topp går jeg for at John Guidetti får sjansen fra start, men jeg tror mest på at Peter Crouch starter.

Stoke City v Manchester United - Capital One Cup Quarter Final
Vil tilsvarende værforhold som dette møte spillerne på Britannia Stadium også denne helgen?

Til slutt er vi nødt til å mase litt om været. I forrige oppgjør på Britannia, den 18. desember, haglet det både baklengs og forlengs. Hva er det med denne arenaen og værforholdene der?

– Britannia Stadium er den stadion i England som ligger nest høyest over havet, bare slått av The Hawthorns (West Bromwich). Det at Britannia Stadium ligger på en høyde, sammen med det faktum at tre av fire hjørner er åpne, gjør at stadion er veldig utsatt for vind. Ellers er vel de fleste nordmenn kjent med at det nord i England, og i Skottland, regner eller snør omtrent 360 dager i året, så det skal godt gjøres å finne en dag med sol. Jeg håper på nok en vindfull kamp med masse regn og temperaturer rundt 0. YR melder om fem grader, regn og mye vind, så det kan se ut som om det blir en kald affære på The Bear Pit.

Lykke til med kampen, og måtte det beste laget vinne!

Her kan du sjekke ut Stoke-supporternes hjemmeside.

Powered by Labrador CMS