– Vi skal synge ut Old Trafford

Stoke-fan Richard Prestegård er bekymret for skadene, men håper Stoke tar sine første poeng på Old Trafford når han er blant bortefansen.

Publisert Sist oppdatert

Vi har, som alltid, snakket med bortefansen før tirsdagens ligarunde, nærmere bestemt Richard Prestegård i Stoke.no. Han er som mange andre klar på at United er favoritter, men håper likevel på at Stoke skal ta sine første poeng i Premier League på Old Trafford noen gang.

– Kan du komme med en liten stemningsrapport fra Pottemakeriet? Hva er status om dagen?

– Stemningen er som vanlig god, og vi reiser til Old Trafford med håp om poeng selv om vi vet det vil bli beintøft å ta det første poenget mot dere noensinne i Premier League. Som dere, sliter vi med en skadeliste lenger enn de fleste barns ønskeliste til jul, så vi er spente på hvilke elleve som starter på kampen.

IMG_3903

– Det ble tap på Anfield i helga, men det kun fort gått annerledes. Hva gjorde dere riktig mot Liverpool?

– Først og fremst hadde vi intensiteten tilbake og når den er på topp, er det tøft å møte Stoke City. Samtidig jobbet spillerne for hverandre, og det var kun én gang at konsentrasjonen sviktet i forsvaret. Det ble vi straffa for, og vi hadde fortjent poeng på Anfield.

– Forrige gang Stoke og United møttes ble det 2-1 seier til hjemmelaget på Britannia. Hva må Stoke gjøre for å ta sine første poeng på Old Trafford i Premier League?

– Stoke må holde tett bakover, stresse United og unngå at stjernegalleriet offensivt får spille sitt én-touch-spill. Klarer vi å gripe overgangsmulighetene kan vi gjøre det meget godt, men å hevde at United er kjempefavoritter er ikke å overdrive.

– Akkurat som United sliter Stoke med mange skader, og seks spillere er ute på tirsdag. Har dere blitt kloke på skademarerittet?

– Desember og juleprogrammet er tett også for de som ikke spiller i Europa, så det tærer på spillerne. Heldigvis er de fleste nøkkelspillerne utenom Victor Moses klare til kamp, så vi skal nok klare og stable på beina et lag som skal gi United en fysisk kamp der det skal kjempes knallhardt om de tre poengene.

Stoke City v Leicester City - Premier League

– Mark Hughes er godt kjent i Manchester. Hvordan vurderes han av Stoke-fansen?

– Stoke-fansen er fornøyd med den nye spillestilen og at vi spiller mer underholdende, men samtidig bekymrer det oss at vi ikke klarer å styre kamper mot antatt svakere motstand. Vi var skeptiske i starten, men 9. plassen i fjor viser at vi kan vente mye godt av den tidligere United-helten i sesongene fremover.

– Hvem bør United frykte mest i Stoke-laget? Hva med Mame Biram Diouf? Hvordan har han gjort det så langt?

– Hvis Bojan fortsetter den gode formen, er den unge spanjolen han dere bør frykte mest. Han er den som kan gjøre det helt ekstraordinære på egenhånd.

– Diouf har variert i prestasjonene, men når han er god, er han tøff å møte.

– Hvem frykter Stoke hos United?

– Spørsmålet blir nok hvem Stoke ikke frykter hos United. I alle fall fremover på banen. Med Van Persie i gang igjen på scoringsfronten er det enda en spiller Stoke må passe på. Selv om skadelisten er lang, er det fortsatt mange som passes ekstra på.

– Hvilke elleve tror du Hughes sender på banen?

– Det avhenger nok litt om de spillerne som er usikre blir klare. Hvis de blir det, tror jeg Stoke stiller slik i en 4-2-3-1-formasjon:

– Begovic – Bardsley – Shawcross – Wilson – Pieters/Muniesa – N’Zonzi – Cameron – Diouf – Bojan Krkic – Arnautovic/Assaidi

Vi ønsker Stoke-fansen god kamp, og benytter samtidig anledningen til å oppfordre til en kikk på deres nettsider, Stoke.no.

Powered by Labrador CMS