Ufortjent tap i reservefinalen

Darren Fletcher og Rafael var i aksjon for United-reservene da Blackburn trakk det lengste strået i Premier Reserve League-finalen.

Uniteds nestbeste gikk som kjent til topps i årets Premier Reserve League North’s Gruppe A, mens Blackburn tok seg av Gruppe B.

Og i kveld møttes de to nordvest-rivalene til kamp om ligamesterskapet i Nord-England, samt retten til å møte vinnerne i sør, Chelsea, til nasjonal PRL-finale neste onsdag. Den retten var det til slutt Blackburn som stakk av med.

Riktignok var det United-reservene som var best – og som skapte mest kampen gjennom, men vertene sløste voldsomt med sjansene. Og det skulle vise seg å koste dyrt. For mens de mest opplagte United-scoringsmulighetene enten endte i en uforståelig miss, treff i treverket eller glimrende keeperarbeide, var gjestene på sin side svært effektive. De blåhvite gjestene hadde nemlig to sjanser i den første omgangen, og begge resulterte i vakre Ruben Rochina-scoringer.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0.

Kampen på Old Trafford fortsatte i det samme sporet også etter hvilen, men Ewood Park-klubben la seg lavere med laget og gjorde det vanskelig for United å finne åpninger. Etter drøye timen spilt, klarte imidlertid Joshua King å trenge gjennom. Og da Blackburn-forsvaret måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe den lynhurtige nordmannen – og attpåtil innenfor 16-meteren – fikk De Røde djevlene muligheten fra ellevemetersmerket. Straffen satte Davide Petrucci, som kom inn som innbytter i pausen, sikkert i mål.

United fikk blod på tann etter reduseringen, men de store sjansene uteble, og det mye takket være Blackburn-spillernes fandenivoldske innsats. Dermed sørget Rochinas to lekre scoringer for at Blackburn gikk til topps i finalen.

Reservelagsmanager Warren Joyce fikk forøvrig tillatelse til å gi både Rafael da Silva og Darren Fletcher sårt tiltrengt kamptrening. Rafael spilte de første 45 minuttene, mens Fletcher spilte over én time.

KAMPFAKTA:

United-res. 1-2 Blackburn-res.

21. min.: 0-1 Rocina31. min.: 0-2 Rocina65. min.: 1-2 Petrucci (str.)

United: Ben Amos, Rafael (Nicky Ajose 46´), Marnick Vermijl, Reece Brown, Scott Wootton, Oliver Gill, Darren Fletcher (John Cofie 65´), Oliver Norwood (Davide Petrucci 46´), Gabriel Obertan, Robert Brady, Joshua King.

Ubenyttede innbyttere: Conor Devlin, Tyler Blackett.

___________________________________________________________________________

Artikkelen oppdateres med de viktigste hendelsene fra kampen.

Manchester United-res. v Blackburn-res. 1-2

1. min: Kampen på Old Trafford er i gang.

5. min: United har kommet best i gang.

10. min: United med to gode skuddmuligheter på rappen. Først er det Norwood som skyter like over tverligger, deretter er det Fletcher som ikke treffer skikkelig når ballen detter ned på 16 meter.

15. min: United-reservene fortsetter kjøret mot Blackburn-målet! En kort corner havner på bakre stolpe hos Joshua King, men nordmannens hodestøt går over fra god posisjon. Der burde angriperen sendt United i ledelsen.

17. min: Ny, stor United-sjanse! Fletcher finner Obertan med et innlegg, og franskmannen smeller til på halv volley. Blackburns keeper redder glimrende.

20. min: 0-1 – Blackburn tar ledelsen totalt mot spillets gang ved Ruben Rochina. Spanjolen med fortid i Barcelona får drømmetreff oppe i krysset fra 25 meter.

21. min: United er nære ved å utlikne umiddelbart! Et Rafael-skudd spretter i stolpen og ut. Utrolig at gjestene leder…

30. min: 0-2 – Ruben Rochina dobler ledelsen etter et flott angrep. Angriperen smeller ballen inn via tverligger fra ti meters hold.

43. min: United får frispark i god posisjon. Robbie Brady skrur ballen over Blackburn-muren, men ballen går en liten meter til side for mål.

45. min: Lagene går til pause på stillingen 2-0 til gjestene fra Blackburn.

46. min: 2.omgang er i gang. Rafael og Norwood har gått av, inn har Petrucci og Ajose kommet.

48. min: Nicky Ajose får en gyllen mulighet til å redusere når han følger opp en retur, men Blackburns sisteskanse får slengt ut en fot og forhindret scorong. Nok en sjanse i ‘burde scoret’-kategorien!

60. min: Robbie Brady med nok et frisparkforsøk, men gjestenes keeper holder ballen i fast grep. Det er vertene som styrer kampen!

63. min: Joshua King viser prov på voldsom fart når han fosser forbi hele Blackburn-forsvaret. Til slutt ser ikke gjestenes forsvar noen annen løsning enn å legge nordmannen i bakken innenfor 16-meteren, og da peker dommeren resolutt på straffemerket!

64. min: 1-2 – United reduserer, Davide Petrucci setter straffen sikkert i mål!

65. min: John Cofie kommer inn for Darren Fletcher.

68. min: Først holder han United inne i kampen med en fantastisk redning. Deretter, bare minuttet etterpå, er Amos ute på alvorlig skovtur. Men sisteskansen slipper med skrekken – om enn så vidt.

74. min: Warren Joyce sine gutter har mye ball, og trykker på, men de store sjansene uteblir.

84. min: United-reservene har satt inn sluttspurten.

90.min: Det legges til tre minutter.

90. min: Kampen er slutt. Blackburn vinner 2-1.