– Har jobbet knallhardt

– Og nå gir Regan Pooles innstilling resultater, sier U21-trener Warren Joyce.

Publisert Sist oppdatert

17 år gamle Poole var et ubeskrevet blad for de fleste United-fans da han kom fra walisiske Newport County i september.

Måtte være tålmodig

Overgangen til United ble ikke enklere av at tenåringen måtte vente fem måneder på den påkrevde internasjonale godkjennelsen.

Poole benyttet imidlertid ventetiden godt og har imponert Uniteds trenerstab på Carrington.

reganpoole
DEBUTEN: Regan Poole fikk sine første minutter på førstelaget mot Midtjylland på Old Trafford.

– Han har tilpasset seg klubben veldig bra. Han måtte smøre seg med tålmodighet før han fikk den internasjonale godkjennelsen og måtte jobbe hardt for å holde det samme fysiske nivået som de andre spillerne. Men det er nettopp det han har gjort, og nå kommer belønningen i form av regelmessige kamper. Han har også vært involvert rundt førstelaget hvilket er en inspirasjon for ham, sier Warren Joyce til MUTV.

Poole er en av mange unggutter som har fått sin debut under Louis van Gaal.  Den unge waliseren fikk med seg de siste minuttene av 5-1-seieren mot Midtjylland på Old Trafford.

– En ny Ferdinand

Matty Davies er Pooles tidligere trener i Cardiff and Vale County Schoolboys. Han sier til Manchester Evening News at han ikke er overrasket over Pooles fremgang.

– Han er en fantastisk ung mann, og teknisk sett like begavet som Rio Ferdinand, sier Davies. 

Reegan Poole
YNGST: Regan Poole var bare 16 år og 94 dager da han debuterte for Newport og er klubbens yngste spiller.

Poole er i utgangspunktet midtstopper, men på U21-laget har han hatt en rolle som defensiv midtbanespiller der han beskytter backfireren. En rolle som på ingen måte er ny for 17-åringen skal vi tro Davies.

– Han begynte på midtbanen og har endt opp som forsvarer, men han er fleksibel. Han kan spille høyreback også. Han har et øye for pasninger som kan splitte motstandernes forsvar, og han er veldig tryg med ballen i beina. Han har litt av alt, ikke minst en innstilling til å lære og en sult til å bli bedre og bedre, sier Davies.

Poole skulle etter planen slutte seg til Wales sitt U19-landslag denne uken, men meldte forfall til landslaget fordi Van Gaal ønsker å ha ham med i troppen til Liverpool-kampen. 

 

Powered by Labrador CMS