– Bare Bishop Blaize som overgår dette

FANTORSDAG: Endelig har United-fans i Oslo fått et samlingssted.

Publisert Sist oppdatert

Kompisene Jaran Engh og Iver Gård var lei av at Oslo stod uten lokalavdeling.

Etter et par år med irritasjon og tankevirksomhet, tok de derfor saken i egne hender.

Onsdag startet nye Red Army Oslo derfor opp med Uniteds 1-1-kamp mot Real Madrid på Brighton Pub (gamle Belfry) på Lille Grensen i Oslo.

Det ble en braksuksess.

Fullt

– Det ble stinn brakk, sier Jaran Engh til united.no.

– Det var 52 påmeldte til arrangementet, men det dukket opp det tredobbelte. Med 150 til stede så var kapasiteten sprengt, sier han.

– Rapportene fra de som var til stede var også gode. Det er bare Bishop Blaize som overgår dette, sa en person, ifølge Engh.

Også på Facebook har initiativet blitt godt mottatt. I løpet av én uke har nærmere 500 personer likt Red Army Oslos side på Facebook.

På tur sammen?

Planene videre er også klare.

– Vi tar et steg av gangen, men vi fikk til en kjempeavtale med Brighton pub. Vi fikk senket prisen på halvliteren for oss røde. Vi fikk også klarsignal for at United-kamper prioriteres før andre arrangement, som quizer og liknende, og vi fikk også tillatelse til å henge opp United-effekter hvor vi ønsket i lokalet, sier Engh.

– Er det United-kamp vil de selvsagt også sende andre kamper som vises i forkant, slik at United-fansen er sikret å få med seg alt de måtte ønske, legger han til.

Reading neste

Nå blir det nytt møte på Brighton pub i forbindelse med mandagens FA-cupkamp mot Reading, og Engh håper selvsagt mange også viser sin besøkelsestid til den kampen. Deretter er det et par lørdagskamper i serien før returkampen mot Real Madrid.

– Vi tar ett steg av gangen, og først handler det om å gjøre Brighton pub til Uniteds hjemmebane i Oslo. På sikt ønsker vi imidlertid også å arrangere turer sammen til Old Trafford, sier Engh – som arvet United-interessen fra sin far.

– Jeg har sett bilder av meg selv med United-lue og skjerf fra 1980, og var nok dømt til å bli United-supporter grunnet faren min.

– Nå er jeg 34, i full jobb, men bruker jo mye av fritiden min på United. Så håper vi at dette lykkes i Oslo, sier han.

Interessert i å vite mer om arrangement og Red Army Oslo? Lik Facebook-siden deres her.

Her kan du se noen bilder fra onsdagens Red Army Oslo-åpning på Brighton pub.

Powered by Labrador CMS