– Jeg har aldri sett en dommeravgjørelse som dette

United reagerer på den elendige dømmingen i WSL.

Publisert Sist oppdatert

Dommeren havnet i sentrum da United-kvinnene spilte 1-1 borte mot Reading søndag ettermiddag.

Først ga hun Reading et straffespark som Mary Earps reddet på imponerende vis. United ledet på dette tidspunktet 1-0.

Så ga hun Reading enda et straffespark, og det var mildt sagt en kontroversiell avgjørelse.

Et frispark ble slått inn i feltet, og Katie Zelem headet den ut til et hjørnespark. Plutselig pekte dommeren på straffemerket – til alles store overraskelse, inkludert Reading-spillerne. 

Flere andre dommeravgjørelser i kampen har også blitt kritisert, men det var denne «handsen» som har fått det meste av oppmerksomhet, naturlig nok.

Det er ikke akkurat første gang at dommerstandarden i Women’s Super League havner i fokus, siden kvaliteten på dommerne tilsynelatande ikke har utviklet seg i samme fart som kvaliteten på ligaen de siste åra. United-sjef Casey Stoney har ved flere anledninger vært irritert på dommerne denne sesongen.

– Hele uka jobber vi og forbereder oss så hardt, vi gir alt på banen, og så får vi avgjørelser som dette. Vi fortjener bedre, og fansen vår fortjener bedre. Det ødelegger sporten vår, skrev United-stopper Millie Turner på Twitter etter kampen.

Stopperkollega Abbie McManus, for tida ute med en skade, var enig.

– Jeg har aldri sett en dommeravgjørelse som dette. Jeg er målløs.

«Ranet» var dommen fra United-ving Kirsty Hanson, som scoret et av målene da United senket Reading på hjemmebane denne sesongen. Utlånte Emily Ramsey skrev det samme.

Lauren James kunne blitt matchvinner for United denne gangen, men ble det ikke siden Fara Williams scoret på dette kontroversielle straffesparket. Hun sa seg enig med Leigh Moore, som tidligere har jobbet for WSL.

– Dette ville vært morsomt om dette ikke var disse spillernes fulltidsjobb. Men det er ikke morsomt. Spillerne, støtteapparatet og fansen fortjener bedre, skrev Moore.

Ikke overraskende var sjefen selv, Casey Stoney, misfornøyd også.

– Jeg vil fortsette å snakke i vei om dommerne til det har blitt bedre, for vi har en profesjonell idrett, med amatørdommere, og det fungerer ikke. Hvorfor gidder vi? Vi har hatt tre kamper på en uke, og forbederer en detaljert kampplan, og terper på den for å sørge for at vi kan utføre den, men hvorfor gidder vi? Hvorfor gidder vi å gå slik i detalj, og gi den infoen til spillerne, som jobbet så hardt her, og så er det denne forestillingen vi blir levert av dommeren? Spillerne fortjener mer, siteres Stoney på av Daily Telegraph.

Stoneys kone, Megan Harris (som selv har spilt på toppnivå, og som er søster av United-back Martha Harris, og datter av United-assistent Glen Harris), var heller ikke nådig.

Reading-kaptein Natasha Harding uttalte seg også kritisk til dommerstanden etter kampen:

Katie Zelem, spilleren i sentrum for det hele, har så vidt vi har sett ikke sagt noe offentlig om situasjonen, men har gjort sin mening klar ved å retweete en rekke tweets som kritiserer dommerstanden i WSL, inkludert denne.

Diverse flere Twitter-meldinger om det som skjedde:

Powered by Labrador CMS