Ingen Januzaj mot Reading

United har revurdert planen om å slippe den hjemvendte til i mandagens U21-kamp mot Reading.

Publisert Sist oppdatert

For en  uke siden åpnet Warren Joyces elever det nye året med en overbevisende 3-1-triumf over Tottenham hjemme på Leigh Sports Village. Det resultatet førte laget hans opp på en fjerdeplass på U21 Premier League-tabellen. Ikke så imponerende? Vel, med tanke på at laget har henholdsvis 4 og 5 kamper til gode på lagene foran seg, så har United, med sine 16 på syv kamper, i hvert fall det klart beste poengsnittet i avdelingen.

Riktignok er det fortsatt 12 poeng opp til det suverene lederlaget fra Sunderland, men samtidig skiller det bare to opp til 2. og 3. plassen. Der befinner i øyeblikket kveldens motstander Reading og forrige ukes slaktoffer fra Tottenham seg. Seier over Reading vil altså føre rødtrøyene minst en plass opp (avhengig av resultatet mellom Tottenham og Chelsea), samtidig som at avstanden til Sunderland (som har spillefri) vil bli redusert til 9 poeng.

Laber Reading-form

Mens United har vunnet tre på rad siden 0-2 mot Norwich i november, har det i samme periode gått atskillig tråere for Reading. Berkshire-klubben vant riktignok 3-2 over Middlesbrough i sin hittil siste kamp, like før jul, men før det led laget nederlag både mot Sunderland og Leicester, etterfulgt av ett poeng mot Everton.

Ingen retur for Adnan

Kveldens kamp, som skal spilles på Adams Park i Wycombe, vil dessverre ikke by på comeback for Adnan Januzaj. Den 20 år gamle belgieren er som kjent tilbake fra sitt mislykkede opphold i Borussia Dortmund, og det var planer om å benytte ham mot Reading. Imidlertid opplyste Louis van Gaal i et intervju med MUTV mandag at klubben har bestemt seg for å bygge ham opp før det blir aktuelt å benytte ham i kampsammenheng.

Uten Januzaj vil det uansett være duket for retur for Donald Love, som har avsluttet sitt låneopphold i Wigan, samt keeper Joel Pereira og spissen Will Keane (som fyller 23 i dag). De to sistnevnte var tilbake mot Tottenham, også de fra diverse utlån.
Siden førstelaget skal til St. James’ Park for å møte Newcastle tirsdag kveld, er det derimot mer enn tvilsomt at vi får et gjensyn med tomålsscoreren fra Tottenham-kampen, Andreas Pereira. Spissen Ashley Fletcher vil garantert ikke få noen rolle siden han er blitt sendt på et månedslangt (foreløpig) opphold i Barnsley, og det samme gjelder Ben Pearson, som har dratt til Preston på en permanent avtale.

Laget som slo Tottenham sist: Joel Pereira, Guillermo Varela, Ro-Shaun Williams, Timothy Fosu-Mensah, James Weir, Ben Pearson, Matthew Hillock (Riley 58), Devonte Redmond, William Keane (Fletcher 85), Andreas Pereira, Joshua Harrop (Rashford 75)
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Ashley Fletcher og Joe Rothwell

FØLG KAMPEN direkte på skjermen

Kveldens kamp starter klokken 20 og overføres på MUTV via TV 2 Sumo. Dersom du ikke har ordnet tilgang til kanalen allerede, kan du enkelt ordne det her.

Powered by Labrador CMS