Morrison slipper fengsel

United-unggutt måtte i retten etter å ha truet et ransoffer.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Manchester Evening News ble dommen felt tidligere i år, men kunne ikke offentliggjøres i mediene før Ravel Morrison fylte 18 år.

Hendelsen det er snakk om skjedde i september 2009, da Morrison og to venner truet en tenåring som hadde blitt ranet av et par av Morrisons andre venner. I løpet av de neste dagene hadde Uniteds talentfulle unggutt kontaktet tenåringen flere ganger, og tilbød seg å erstatte tapene hvis han trakk anklagene mot vennene.

Etter hvert ble telefonsamtalene mer og mer truende. Morrison, som på det tidspunktet var 16 år, skal ha advart gutten med at «du kjenner meg ikke lenger, og du vet ikke hva jeg er i stand til». Senere skal offeret ha fått en Facebook-melding fra Morrison om at han burde passe seg, før han og broren dagen etter ble oppsøkt av Morrison og to venner på gaten.

Den mest dramatiske hendelsen var likevel da Morrison og to kamerater møtte opp i tenåringens hage tidlig på morgenen. Offeret og to av brødrene jaget de tre ut av hagen, men da sto ca 16 personer og ventet for å jage dem tilbake.

I retten innrømte Morrison truslene og slapp så vidt fengselsstraff. Dommeren advarte likevel unggutten om at han må i fengsel i ett år, hvis han havner i trøbbel igjen. En talsmann for Manchester United sier følgende om saken:

– Klubben støtter på ingen måte Ravels handlinger, men han er en veldig talentfull spiller, med en stor fremtid foran seg. Det riktige å gjøre nå, er å støtte ham og hjelpe til i rehabiliteringsprosessen.

Powered by Labrador CMS