Spent før oppstarten

Roar Stokke er overbevist om at møtet med Rangers blir en solid åpning på Champions League-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er som lille julaften når turneringen starter opp igjen, og jeg føler meg enormt priviligert som får lov å være med på å formidle dette, sier kommentatoren før oppstarten i Champions League.

Uniteds første utfordring i turneringen er Rangers i morgen kveld. Stokke, som vil være tilstede som kommentator på Old Trafford for Viasat, er hellig overbevist om at tirsdagen vil bli en minnerik opplevelse, og tror oppgjøret vil by på sjeldent god atmosfære.

– Ja, det er vel meldt at det kommer noen tusen bortesupportere, og de vil helt garantert skape et enormt lurveleven. Dette blir en fin start på Champions League, sier Stokke, som minnes da de klubbene barket sammen i Glasgow for sju år siden.

– Ja, det må være mitt beste minne. Det var elektrisk på Ibrox den kvelden – stemningen var rett og slett fantastisk, mimrer han oppspilt overfor united.no.

Les om Supporterklubbens samarbeid med Viasat her.

Advarer mot Miller

Trønderen advarer mot spesielt én spiller før tirsdagens britiske duell.

– Kenny Miller er veldig god, og det er en spiller United-fansen kanskje husker fra da han senket United (for Wolves, journ.anm). Han blomstret forrige sesong, er hurtig, aggressiv, og er samtidig en spiller som skaper masse sjanser, og han scorer mye, advarer han.

– Når det gjelder Rangers, er det et godt lag med brukbar bredde i troppen. Men i form av erfaring, så holder jeg United som favoritter før kampen.Stokke, med både fortid som fotballspiller og trener, forteller også at han både gleder seg, er spent og ikke minst nysgjerrig før starten på det han karakteriserer som verden flotteste klubbturnering. Spesielt spent er han på hvor sterk årets United-utgave er kontra lag som Inter, Barcelona, Real Madrid og Chelsea.

– Det ble jo aldri hentet inn noen store navn i sommerens overgangsvindu, minner ham om.

– Derfor tror jeg veldig mange supportere er spente på hvordan Uniteds lag står i forhold til de andre store klubbene. Jeg tror imidlertid det vil komme en del svar etter de to første kampene. Da vil turneringen sette seg, og gi en indikasjon, tror han.

Bestill Viasat-tilbudet her!

Tror på Berba-gjennombrudd

Selv stiller han følgende forventninger til Sir Alex Fergusons mannskap:

– Jeg er oppvokst med at United spiller en type fotball hvor de ligger 4-4-2 defensivt, og 4-2-4 offensivt. Og jeg syns Ferguson alltid skal spille med to angripere på topp på hjemmebane. Det er en formasjon som kler United, og forventningene til hvordan laget skal spille på, godt.

Stokke er ikke i tvil om hvem som bør være Wayne Rooneys spisspartner i drømmeformasjonen.

– Det må bli Dimitar Berbatov. Han har åpnet sesongen friskt, og viser mental styrke. Det ville jo vært typisk om han slår til i år, fordi han har en manager som har kultur for å aldri gi opp en spiller han har tro på. Det er eksempler på spillere i United som har blomstret veldig sent, og selvom Berba kanskje ikke har levd helt opp til forventningene og den enorme prislappen tidligere, lover dette godt, sier Stokke.

En spennende gruppe

I en gruppe med nevnte Rangers, Valencia og det uskrevne tyrkiske laget Bursaspor, peker Stokke på erfaringen når han holder Manchester United som favoritt i sin gruppe. Men han benytter også anledningen til å rette en advarende pekefinger mot de som måtte tro det blir ”a walk in the park” å ta seg til turneringens sluttspill.

– Vi er kommet i en gruppe med fire forholdsvis sterke lag. Både sportslig og kommersielt er det en veldig spennende gruppe, men i form av erfaring holder jeg en knapp på at United vinner gruppa, og at Valencia kniper andreplassen. De har brukt pengene de fikk for Villa og Silva på en fornuftig måte og har fortsatt spillere som Mata. Det er fortsatt et godt lag, uten tvil, mener han.

Før møtene med Bursaspor, en motstander han selv uttaler han ikke kan nevneverdig om, er han imidlertid svært spent: – Det jeg vet er at de er et fenomenalt godt hjemmelag, men i Europeisk målestokk er de et ubeskrevet blad. Men en ting som går igjen i denne gruppa, er at det er fire knallgode hjemmelag, avslutter han spent og håpefull overfor united.no.
Powered by Labrador CMS