rh

– Mer sannsynlig med Højlund enn Muani

Publisert Sist oppdatert

Det ser vanskelig ut med Harry Kane, akkurat som United.nos Bjarte Valen skrev om for noen uker siden.

Det betyr at Erik ten Hag allerede har jobbet aktivt mot andre spissalternativer, og torsdag smalt det bittelitt rundt dette.

Først meldte Athletics United-journalist Laurie Whitwell at Ten Hag og United skal ha hatt detaljerte samtaler om mulige overganger for både Atalantas Rasmus Højlund og Eintracht Frankfurt-spiss Randal Kolo Muani.

Det er verdt å merke seg at verken Atalanta eller Frankfurt skal spille Champions League til høsten.

20 år gamle Højlund, som også har herjet på det danske landslaget denne sesongen, har åtte mål i sin første sesong i Atalanta, etter overgangen fra Sturm Graz i august, mens 24 år gamle Muani, som spiller på Frankrikes A-landslag, har notert seg for 15 ligamål for Frankfurt, etter at han nådde 12 forrige sesong.

Like etter at Whitwell la ut sin sak så kastet Samuel Luckhurst i lokalavisa seg på det hele, og skrev at Ten Hag skal ha hatt flere videokonferanse-samtaler med Højund.

Han la til at kilder har fortalt ham at Ten Hags agentselskap også forsøke å sikre seg den danske spissen, mens Whitwell skriver at den avtalen faktisk er i boks.

– Av disse to er det på nåværende tidspunkt mer sannsynlig at Højlund blir United-spiller, skriver Whitwell, som legger til at fotballdirektør John Murtough allerede har hatt flere samtaler med Atalanta og Eintracht Frankfurt.

hæjlund

Begge klubber skal være åpne for å selge hvis prisen er rett. Så er det vanskelig å si hva det innebærer, men Kolo Muani-rapportene tyder på at det kan bli nærmere 80-90 millioner euro, mens Højlund kan være aktuell for 65-70 millioner.

– Siden du spør så skal jeg ikke skjule at jeg er en stor United-supporter, sa dansken selv visstnok tidligere i 2023, selv om united.no aldri fant originalen til det sitatet.

Undertegnede ble første gang klar over Højlund da det skulles lage en speiderrapport på Benjamin Sesko i august i fjor. Da scoret dansken blant annet to mål – ett av dem ren verdensklasse (1-0 med en gang, 2-0, verdensklasse, se 41 sek. i klippet under) – for Sturm Graz i august, like før overgangen til Atalanta.

Så har det vært mye skriverier om en mulig Mason Mount-avtale for United de siste dagene, men det skal fortsatt ikke være tvil om at det er en ny spiss som topper Uniteds ønskeliste.

Det er kanskje ikke så rart all den tid United mistet Cristiano Ronaldo, har sett Anthony Martials form forsvinne sammen med alle skadene hans og har hatt innlånte Wout Weghorst som eneste alternativ for spydspiss-rollen, med mindre Marcus Rashford er dyttet frem.

Weghorst har imidlertid ikke scoret ett eneste ligamål, og Martial har bare fire ligamål i 2023. Samtidig viser alle statistikker at der topplagene Manchester City og Arsenal har scoret mer enn ti mål mer en hva sjansene tilsier så har United scoret mange mål færre enn hva de burde. Noe av det handler nok om kvalitet – eller mangel på det – i spissrollen.

Kolo Muani ble sitert på følgende av franske L’quipe torsdag:

– Det er sant at jeg bare manglet ett mål på å bli toppscorer. Jeg kunne klart det, men sånn er fotballen. Det kommer imidlertid flere sesonger. Jeg er her en stund til, og jeg har en femårskontrakt, så det er mulig å bli toppscorer for Eintracht også neste sesong.

MER: Serie A-ekspert til United.no: – Danmarks svar på Haaland

MER: Her er alle de siste United-ryktene, oppdatert hver dag hele tiden

Tidligere i mai – stor spissprat i UNO:

 

Powered by Labrador CMS