– Det er ikke mindre vondt nå, det er vondere

Publisert Sist oppdatert

Han har vært her tidligere.

Vi snakker selvsagt om Ralph Hasenhüttl, Southamptons manager.

Han er en respektert trenerskikkelse, som de fleste mener at har gjort en god jobb med dette Southampton-laget. Det er dog ingen som er perfekte, og Hasenhüttl har en lei uvane, nemlig den stygge tendensen til at andre fotballag vinner 9-0 mot Southampton-laget hans.

I oktober 2019 gikk Southampton-laget hans på en blytung 0-9-smell på hjemmebane mot Leicester City. I den kampen fikk de Ryan Bertrand utvist på stillingen 0-1 i det 12. minutt, og det endte opp med å stå 0-5 til pause, før de siste fire målene kom i andreomgangen, det siste på et straffespark på overtid.

FORRIGE GANG: Southampton 0-9 Leicester, oktober 2019.

Det er dårlige minner for Hasenhüttl, som ikke var en glad mann da han møtte pressen etter tapet på Old Trafford.

– Vi tapte igjen på en forferdelig måte. Det var samme historie som sist, én mann utvist [tidlig], og da kan 90 minutter vare lenge. Gutta hadde ingen alternativer – ingen spillere på benken, ingen alternativ i forsvar til å forsvare bedre, siteres østerrikeren på.

– Alt i alt er det en annerledes situasjon enn den første gangen, siden det har vært en god sesong hittil, og vi er i en posisjon vi ikke har vært i på lenge [trygt midt på tabellen etter litt over halvspilt sesong], og ingenting tydet på at vi ville ha en slik kveld her, men en ser hvordan det kan gå i Premier League.

Hasenhüttl har rett i at situasjonen er anneledes nå. Da de tapte 0-9 hjemme mot revene, så lå nemlig Southampton på nedrykksplass etter kampen.

– Jeg trenger ikke dette resultatet for å vite hva vi må gjøre bedre. Ikke at det gjør mindre vondt denne gangen, det er enda vondere å ha dette resultatet igjen. Men dette er et annerledes lag nå. Vi får se hvordan sesongen ender. Det kommer til å ende bedre enn forrige sesong, tror jeg.

Southampton endte til slutt på 11. plass i 2019/20, etter å ha hevet seg kraftig etter en svak start.

NEIN NEIN NEIN: Ralph Hasenhüttl er nok lei av å slippe inn ni mål nå.
Powered by Labrador CMS