GettyImages-1357938040

– Min oppgave å løfte Mason opp på det neste nivået

MANCHESTER: Det var ikke bare den vidunderlige scoringen til Mason Greenwood som gledet United-manager Ralf Rangnick.

Publisert Sist oppdatert

Mason Greenwood viste hvorfor det skal bli vanskelig å utelate ham fra førsteelleveren. 1-0-målet mot Young Boys var en regelrett perle, men det var ikke det eneste som gledet Uniteds tyske manager.

– Det var mer enn bare målet. Mason hadde også forarbeidet til Matas store sjanse. Mason er en teknisk meget god spiller som kan bruke både høyre- og venstrefoten. Teknisk sett er han strålende, sier Rangnick.

– Må bli sterkere fysisk og mentalt

Tyskeren kom imidlertid med en påminnelse om hvorfor ikke Greenwood er selvskreven i førsteelleveren til United.

– Han er teknisk veldig god, men han har en del å gå på rent fysisk og mentalt. Det er min jobb å utvikle ham videre, slik at han kan bli en spiller som denne klubben får nyte godt av i mange år, sier Rangnick på pressekonferansen etter kampen.

Manchester United v BSC Young Boys: Group F - UEFA Champions League
MÅLTEFT: Mason Greenwood og Anthony Elanga jubler for førstnevntes 1-0-scoring.

Vi scoret et fantastisk mål. Det var en nydelig avslutning av Mason og veldig bra forarbeid av Luke. Vi hadde store sjanser til å score flere, med både Amad og Juan Mata. Hadde vi fått 2-0 ville det endret selvtilliten i gruppen. Dessverre gjorde vi noen av de feilene vi har sett fra laget i høst. Vi ble for lite proaktive, falt for langt bak og vi inviterte dem til å presse oss, noe de gjorde på scoringen, sier Rangnick.

United startet ganske bra mot Young Boys, og tok også ledelsen takket være et flott mål av Mason Greenwood.

Etter hvert ble det imidlertid vanskeligere, og med marginer imot kunne United tapt kampen på slutten.

– Var klar over at dette kunne skje

Rangnick lovet mange endringer på laget fra seieren mot Crystal Palace og tyskeren holdt ord. Han byttet like godt hele laget.

– Jeg ville gi dem kamptrening og se dem i konkurransesituasjon, forklarte Rangnick som slapp til tre debutanter i andre omgang da Zidane Iqbal, Charlie Savage og keeper Tom Heaton kom inn. 

– Jeg var fullt klar over at dette kunne skje med dette laget som ikke har spilt sammen før. Den første halvtimen var ok. Da hadde vi kontroll bakover, og vi kunne også ledet med både 2-0 og 3-0, etter sjansene til Amad og Mata. Vi var litt uvørne i de situasjonene. Det samme kan sies om Elangas sjanse etter pause, så sånn sett kunne vi scoret tre eller fire mål, sa tyskeren like etter kampslutt.

bare1
TO SMELLER: Aaron Wan-Bissaka fikk en trøkk i kneet på tampen. Før det hadde han også fått en smell i håndleddet. Ralf Rangnick håper imidlertid at høyrebacken kan være en del av troppen mot Norwich til helgen.

– Samtidig forsvarte vi oss ikke høyt nok. Vi var ikke proaktive nok. Vi kunne også sluppet inn tre mål, og hvis dette endte 3-3 eller 4-3 til oss så var det ingen som kunne klage på det.

– Vi fikk også debuten til Tom Heaton og et par unge spillere. Vi fikk også gitt kamptid til noen spillere som desperat trengte det. Derfor vil jeg ikke si at jeg er fornøyd, men det var ok.

rryb

– Jeg gjorde også dette med vilje, siden jeg ville spare spillere før Norwich-kampen.

– Det var også godt å ha Luke Shaw tilbake, og jeg håper han kan være en kandidat til troppen mot Norwich. Aaron (Wan-Bissaka) fikk en smell både i kneet og håndleddet, så vi får se hvordan det går med han, sa Rangnick om spilleren som ble tatt ut av banen på båre etter kampslutt,

– 1-1-målet var imidlertid irriterende. Vi spilte for mange baller rett inn i presset deres, selv om vi alltid ble farlige da vi spilte over det første pressleddet.

– Dette sa jeg også til spillerne før kampen, men likevel spilte vi en masse kortpasninger fem meter frem i banen. Det var pasninger de bare ventet på, og sånn sett inviterte vi presset mot oss, sa Rangnick.

Powered by Labrador CMS