rangtald

– Ingen må tro at spillerne ikke bryr seg

Publisert Sist oppdatert

Det ble nok en 1-1-kamp da United møtte Southampton lørdag, nok en gang også etter at United hadde tatt ledelsen 1-0.

Denne gangen skapte United også de klart beste sjansene, men uten å få uttelling.

Den såkalte expected goals-statistikken viste United på cirka 2,5, mens Southampton lå på 0,7 eller lavere – avhengig av hvilken av statistikk-leverandørene man bruker.

Uten at det ga tre United-poeng.

Ralf Rangnick var naturlig nok frustrert.

– Vi er naturligvis alle sammen veldig skuffede.

– Dessverre ble dette nok en kamp som ble veldig like de siste par kampene våre. Vi hadde en veldig god 1. omgang, i alle fall første halvtime. Vi gjorde alt vi skulle, både på overgangene og løpene i rom. Sånt skapte vi også målet.

– Målet var flott på alle måter, men så stoppet vi å gjøre det vi skulle. Selv mot slutten av 1. omgang så gjorde vi ikke det vi skulle.

– I 2. omgang mistet vi så litt fasong, spesielt på baklengsmålet. Å få en kontring imot på 1-0-ledelse? Det handler om taktisk disiplin og å være aggressive i de rette øyeblikkene. Vi må gjøre det bedre mot Brighton tirsdag.

– Vi hadde imidlertid nok sjanser de siste 20 minuttene til å avgjøre kampen, og de såkalte xG-statistikkene endte soleklart på vår side. Vi hadde en xG på 2,57 mot Southamptons 0,7. Det handler altså ikke om et problem med å skape sjanser. Det er et spørsmål om effektivitet.

Men hvorfor ble det som det ble?

rrsain

– Vel, vi må respektere det andre laget også. De spilte bra, med samme intensitet og taktiske elementer som mot Tottenham, men mistet litt fasong og tok feil avgjørelser, både upresset og presset.

Hva ble sagt i pausen?

– At vi måtte være aggressive og kompakte, at vi ikke måtte gi dem rom å løpe inn i, men det er en annen ting å levere på det i kamp.

Deretter ble Rangnick spurt om Paul Scholes-kritikken – om at spillerne ikke var villig til å jobbe hardt nok.

– Ingen må imidlertid tro at spillerne ikke vil jobbe hardt nok. De liker heller ikke å gi bort poeng som i dag.

– Ingen må tro at spillerne ikke bryr seg. Spørsmålet er heller hvordan vi kan bli mer kompakte, aggressive og stygg når det handler om å forsvare en ledelse. Det er en stor ting for oss, ja, men det handler ikke om at spillerne ikke ønsker å gjøre det.

– Sancho har ikke vært bedre her

Jadon Sancho var imidlertid et stort lyspunkt.

sanchoss
SCORET IGJEN: Jadon Sancho sendte United foran mot Southampton.

– Jadon er i god form. Ikke bare i 1. omgang, men også etter pause.

– Dette er den Jadon Sancho jeg kjenner fra Bundesliga, og det han nå leverer for United er den beste Jadon Sancho vi har sett her, selv om det fortsatt er muligheter for å bli enda bedre, sa Rangnick.

Med bare ett poeng for andre kamp på rad blir det heller ikke enklere å sikre en topp fire-plassering.

– Vi vet at det blir vanskeligere. Dette var den fjerde av de siste fem-seks kampene hvor vi ledet 1-0, men uten å vinne. Vi har gitt bort seks poeng hvis man ser på denne kampen, Burnley og også tar med Aston Villa-kampen. Derfor er vi også veldig skuffet, uten det hjelper. Vi kan bare se fremover, sa Uniteds tyske manager.

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl gjorde én ting klart etter kampslutt:

– Det er ingen stor hemmelighet at når United mister ball så er ikke hjemover-giret det beste fra alle i laget deres.

Rangnick svarte blant annet på Scholes-kritikken da han møtte pressen etter kampen: – Ingen må tro at spillerne ikke bryr seg

– Endringen skjer ikke på et blunk

Han mente også at noe av forskjellen på hvordan United og Southampton fremstod, var hvor lenge lagene har trent på det de forsøker å få til.

– Vårt lag har aldri vært et presslag, og å endre det på noen uker, uten preseason, da skjer det ikke på et blunk.

– Jeg kan imidlertid love dere at vi jobber med det. Vi har allerede endret noe, vi slipper inn færre mål, men det hjelper ikke om vi ikke scorer mer enn ett mål.

– Jeg hadde vært mer bekymret om vi bare skapte én, to eller tre sjanse, men det gjør vi ikke. Utfordringen er imidlertid å score enda mer på alle de sjansene vi skaper.

Mer fra kampen:

FIKK RANGNICK TIL Å BRYTE UT I LATTER: – Snakker du for mye i pausen, Ralf?
LES VÅR BØRS: Og gi din egen børs her
LUKE SHAW: – Når ikke Champions League hvis vi fortsetter som dette

 

Powered by Labrador CMS