Manchester United Press Conference

– Dette er ikke et problem som gjelder midtstopperne, men et problem som gjelder hele laget

Publisert Sist oppdatert

Uniteds forsvarsspill har igjen blitt kritisert etter den skuffende Newcastle-kampen.

En rusten Raphaël Varane gjorde en stygg feil i forkant av Newcastles mål, og Harry Maguire slapp definitivt heller ikke unna kritikk for sin opptreden på St. James’ Park.

Ralf Rangnick var uansett ikke spesielt interessert i å kritisere enkeltspillere da han snakket med pressen etter Newcastle-kampen (de følgende sitatene hadde sperrefrist til onsdag ettermiddag, som en erstatning for at det ikke gjennomføres en vanlig pressekonferanse før Burnley-kampen).

– Raphaël har ikke spilt de siste 5-6 ukene [det var cirka åtte uker mellom Atalanta-kampen og Newcastle-kampen, red.anm.], og selv før Tottenham-kampen [i oktober] var han skadet, så han har ikke spilt mange kamper totalt de siste tre månedene, sa Rangnick.

– Ja, han gjorde en feil før målet vi slapp inn, men utenom det så synes jeg at han var OK. Jeg vil ikke si at han var enestående, og det samme gjelder Harry [Maguire], men de gjorde det OK. Vårt problem var igjen at vi ga dem for mange overganger, og dette er ikke et problem som gjelder midtstopperne, men et problem som gjelder hele laget.

– Det starter helt på topp, og en kan også i den sammenheng snakke om rollene til tierne i den type formasjon. Så jeg synes ikke det gir mening å snakke om det de individuelt presterte, vi må spille bedre som et lag.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
BAKLENGSMÅLET: Verken Raphaël Varane eller Harry Maguire klarte å hindre Newcastles Allan Saint-Maximin i å sende Newcastle i ledelsen.

En negativ overraskelse

Ralf Rangnick var ikke fornøyd med det United viste mot Newcastle.

Tyskeren er tydelig på at han ønsker at det skal gå fortere, og at progresjonen nok ble hindret av den pågående situasjonen med stenging av treningsanlegget og få spillere på flere av treningene, men samtidig ble han negativt overrasket av spillerne i mandagens kamp likevel, siden det de hadde vist på de siste treningene var bra.

– Enhver ambisiøs trener, og det er ingen forskjell mellom andre trenere og meg selv på det området, ønsker å ta raskere og lengre steg fremover. Men for å gjøre det, så må en kunne ha muligheten til å trene. Som dere vet måtte vi stenge Carrington i fire dager. Før det hadde vi bare åtte eller ni utespillere på trening, rett etter Norwich-kampen, og de kom bare tilbake litt etter litt. De siste tre dagene var vi nesten fulltallige igjen, men vi kunne ikke få gjort så mye på trening.

– Når det er sagt, så så laget bra ut i de to-tre treningsøktene, og i mandagens kamp var det derfor en litt negativ overraskelse med måten vi spilte på når det gjelder hurtighet, tempo og fysikk.

ralfern
LIKTE IKKE DET UNITED VISTE MOT NEWCASTLE: Ralf Rangnick.

Rangnick ga tydelig uttrykk for at han var misfornøyd i TV-intervjuene etter Newcastle-kampen også. 

– Jeg likte ikke dette i det hele tatt. Vi klarte ikke å kontrollere kampen bortsett fra et par øyeblikk. Det handler om energi og fysikk og hvem som vinner ballen og andreballen. Vi fikk med oss ett poeng, men spillet vårt må bli bedre, sa United-manageren til Sky Sports etter kampen.

– Vi var ikke gode nok med ball og heller ikke i pressdelen av spillet.

Powered by Labrador CMS