GettyImages-1370786871

– Vi måtte ta en større risiko

Ralf Rangnick forklarer at et taktikkskifte lå bak den solide 2. omgangen til United.

Publisert Sist oppdatert

I de tre foregående kampene var det 1. omgangen til United som høstet lovord, mens det United presterte etter hvilen ble gjenstand for kritikk.

Mot Brighton leverte United en ujevn 1. omgang, men viste langt bedre takter etter hvilen.

victor324
MÅTTE ENDRE TAKTIKKEN: Victor Lindelöf, Bruno Fernandes og de andre United-spillerne fikk beskjed om å presse Brighton høyere etter pause. De ga resultater.

– Det er ikke lett mot et lag som Brighton. De er veldig ballbesittende og full av selvtillit. Vi måtte ta en større risiko etter pause og angripe dem høyere i banen. Det betalte seg. Ikke bare på scoringene, men også da de fikk rødt kort. Etter utvisningen burde vi avgjort kampen, og vi kunne fort ledet både 3-0 og 4-0 etter 75 minutter. Jeg håper at vi, de neste ukene, tar bedre vare på mulighetene våre, sa Rangnick til Sky Sports etter kampen.

– Et fantastisk mål av Cristiano

Selv om Rangnick gjerne hadde sett at han ble spart for noen nervepirrende øyeblikk på tampen, var tyskeren en glad og lettet mann etter oppgjøret på Old Trafford.

Og han er ikke i tvil om viktigheten av seieren mot Brighton. 

– Etter tre uavgjorte kamper og to av dem hjemme, var dette en veldig viktig seier. Ikke minst etter den 1. omgangen, for denne gangen var vi, til en forandring, langt bedre etter hvilen, sier Rangnick. 

GettyImages-1370770361
ENDTE MÅLTØRKEN: Cristiano Ronaldo viste seg frem mot Brighton med en strålende scoring i 2-0-seieren.

United-manageren har flere ganger tatt Cristiano Ronaldo i forsvar etter at portugiseren har opplevd en måltørke i United-trøyen i det siste.

Mot Brighton var det nettopp Ronaldo som sendte United i føringen med en strålende scoring tidlig i 2. omgang.

– Det var et fantastisk mål. Ikke bare var det viktig, men det var fantastisk. Jeg synes Cristiano leverte en veldig god kamp. Han forsøkte alltid å hjelpe lagkameratene og dette var den beste kampen hans de siste ukene, sier Rangnick.

Uenig i utvisningen 

Brighton-manager Graham Potter var skuffet, men fattet, etter kampen. 

– 1. omgang var bra, men om du ikke tar vare på sjansene så blir du straffet. Vi hadde våre øyeblikk og vi spilte bra, men realiteten er at de scoret og vi gjorde det ikke, sier Potter.

Brighton-manageren skjønte heller ikke hvorfor VAR mente Lewis Dunk burde få det røde kortet etter å ha felt Anthony Elanga.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League
OMDISKUTERT: Dommer Peter Bankes viste det røde kortet til Brightons Lewis Dunk etter at VAR hadde anbefalt ham om å omgjøre det gule kortet han opprinnelig ga til Brighton-stopperen.

– Det var ikke en klar feil av dommeren. Hadde han fått rødt kort umiddelbart hadde jeg kanskje hatt lettere for å akseptere det, men jeg skjønner ikke hvorfor VAR involverte seg, sa Potter til Sky Sports.

Etter seieren mot Brighton er United nå oppe på den viktige 4. plassen, men flere av lagene bak har færre kamper spilt enn United.

Powered by Labrador CMS