RRMcT

– Gjør ikke spillerne det han ber om, er han ikke redd for å si ifra

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick har blitt omtalt som en fotballprofessor og en teoretiker, men Scott McTominay forteller at tyskeren ikke bare er den snille, bestefaderlige figuren han har fremstått som på sine pressekonferanser.

Skotten har jobbet under Rangnick i én uke og sier at 63-åringen gir klar beskjed om hvordan han vil ha det.

– Han er veldig bestemt, veldig motivert og veldig klar på hva han ønsker. Det er slik det er i fotballen – skal du få gjennom poenget ditt, må du være veldig tydelig og kraftfull, sier McTominay til Sky Sports.

– Gjør ikke spillerne det han ber om, er han ikke redd for å si ifra til dem. Førsteinntrykket av ham er veldig, veldig bra. Vi fikk med oss et godt resultat mot Crystal Palace og forhåpentligvis kan vi fortsette med å vinne fotballkamper.

ralfcp
APPLAUS: Ralf Rangnick kunne klappe sine spillere inn i garderoben etter 1-0-seier hjemme mot Crystal Palace i United-debuten.

Meldingene fra britiske medier og bildene fra Rangnicks treningsøkter, tyder på at den tidligere Red Bull-strategen er noe mer involvert i det daglige treningsarbeidet enn hva forgjenger Ole Gunnar Solskjær var.

Det er dog en karakteristikk McTominay ikke sier seg enig i, uten at han vil gå i detaljer på hvordan de to trenerskikkelsene skiller seg fra hverandre.

– Nei, jeg vil ikke si det, svarer skotten på spørsmålet om Rangnick er mer involvert på Carrington, før han forteller at alle United-spillerne ønsker Solskjær alt vel.

– Slik er det bare, fotballen ruller videre, uten at det er noe vi kan gjøre noe med. Det handler bare om å fortsette med å gjøre jobben sin.

Selv om McTominay er imponert over hva han har sett av Rangnick så langt, sier han at det er for tidlig å gjøre seg opp en mening om tyskeren.

– Førsteinntrykket er fantastisk, men vi har ikke sett nok av Ralf til å ha noen skikkelig mening, fordi det ikke en gang har gått en uke. Vi hører bare etter og lærer, vi ønsker leve opp til hans ideer og til syvende og sist vinne fotballkamper.

– Det er jo derfor han og trenerapparatet hans har kommet hit. 

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
GOD START: McTominay var del av United-lag som spilte god pressfotball i åpningen av seieren mot Crystal Palace.

Skotten var del av elleveren Rangnick valgte til sin aller første kamp som United-trener, 1-0-seieren over Crystal Palace søndag.

25-åringen leverte en solid nok kamp, og med få til ingen overbevisende prestasjoner blant midtbanereservene under onsdagens Champions League-møte med Young Boys, ser McTominay ut til å ha sementert sin plass i laget inntil videre.

Det til tross for at han, sammen med midtbanemakker Fred, lenge har vært blant lagets mest utskjelte spillere. Skotten selv forteller at han ikke lar kritikken gå inn på seg.

– Man må bare være tykkhudet. Folk kan si hva de vil, men det er bare jeg som er inne i mitt eget hode og jeg vet at det jeg gjør bak kulissene er det beste jeg kan gjøre. 

2021-22_burnley_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS