– Hent Sterling til Old Trafford!

Ex-Red Willie Morgan oppfordrer Sir Alex til å investere i Liverpools 18 år gamle vingtalent.

Publisert Sist oppdatert

Morgan, en teknisk velskolert ving som trakk på seg Uniteds røde trøye nesten 300 ganger i løpet av syv sesonger på Old Trafford, mener at han fortsatt gjenkjenner en skikkelig vingspiller når han ser en.

Og i Raheem Sterling ser han en spiller han mener ville passet perfekt inn i Fergusons tropp.

– Ja, fordi Sterling er den første spilleren jeg har sett på lange tider som ser ut som en skikkelig vingtype. Han virker veldig god allerede, og jeg tror han kommer til å bli en stor spiller, sier Morgan til Manchester Evening News, gjengitt av The Mail.

– Om han bare får spille bredt og gå rundt på utsiden av motstanderbackene, kommer han til å skremme livet av dem. Det forutsetter imidlertid at han ikke blir hemmet av sine trenere. Han er det mest lovende fremtidshåpet vi har, og ville ha passet United, sier den fortsatt spreke 68-åringen.

Første siden 1964

Sterling, som fikk sin første landskamp da England i forrige måned tapte 4-2 for Sverige i Stockholm, har vært Liverpools friske pust denne høsten. Så langt har han imidlertid ikke vært villig til å skrive under på en ny kontrakt med klubben fra Merseyside.

Det, mener Morgan, bør United utnytte ved å legge inn et bud. En overgang fra Anfield til Old Trafford ville riktignok betydd slutten på nesten 50 år uten spilleroverganger direkte mellom de to nordvest-rivalene. Det har ikke skjedd siden Phil Chisnall dro vestover i mars 1964. Men det synes ikke Morgan det er verdt å henge seg opp i:

Vinger = Farlige våpen

– United har lange tradisjoner med eksplosive vingspillere, minner han om.

– To skikkelige, utfordrende vinger er farlige våpen, og det motstanderne kanskje sliter mest med i dagens fotball.

– Det skjer fordi backer ikke lenger er like gode til å forsvare seg. De er mer en slags halvutviklede angrepsspillere, og er ikke i samme grad som før i stand til å ta seg av typiske vinger, mener han, og hyller lag som tør å satse på slikt:

– Alle lag med to skikkelige vinger er etter min oppfatning vinnere, avslutter «Willie, Willie, Morgan on the wing», og runder av ved å legge til:

– Derfor var det så godt å se United spille som de gjorde mot City.

Her kan du lese Willie Morgans spillerprofil på united.no

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/Qe5sRFOpKf4″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS