– Ingen umulighet!

– Det blir tøft, men Rafael er på ingen måte innstilt på å bli sendt ut av Europa riktig ennå.

Publisert Sist oppdatert

Etter flaue 0-2 i en elendig forestilling i Piræus for tre uker siden, vedgår Uniteds brasilianske høyreback at det er gjestene som sitter med de beste kortene foran onsdagens returmøte på Old Trafford. Til tross for dette, ser 23-åringen optimistisk på mulighetene for at han og lagkameratene vil mestre oppgaven og avansere til kvartfinalen. I så fall kreves det tremålsseier over Olympiakos – verken mer eller mindre.

– Det blir tøft, men det er så definitivt ingen umulighet. Vi må bare gjøre sakene annerledes enn i det første oppgjøret, og våge mer enn vi gjorde da, sier han i et intervju med kampprogrammet United Review.

Men, for å klare å oppnå dette målet, mener Rafael at hjemmefansen sitter med nøkkelen:

– Vi spiller på Old Trafford, og med fansen i ryggen er alt mulig, sier han og fremhever støtten fra tribunene da Real Madrid besøkte Old Trafford på tilsvarende stadie forrige sesong:

– Først og fremst må jeg få si at jeg aldri kommer til å glemme den kampen. Da Nani ble utvist viste supporterne seg fra en sinnsykt god side. Jeg hadde aldri opplevd noe lignende før. Det er den beste atmosfæren jeg noensinne har spilt i. Da viste de nøyaktig hvordan de er i stand til å løfte laget fremover.

– Skremmende

– Jeg forventer at det samme skjer igjen, og at støyen vil virke skremmende på Olympiakos. Jeg husker godt hvordan Jose Mourinho returnerte til benken sin da fansen vår sang: «Sit down, Mourinho». Så når Mourinho lot seg skremme, er det lett å tenke seg hvordan Olympiakos-spillerne kommer til å reagere!

– Helt siden jeg kom hit har fansen gitt oss energi, og i de største kampene har vi også sett en tendens til at vi scorer tidlige mål. Jeg husker for eksempel Bayern München i 2010. Da fant vi nettmaskene to ganger tidlig i oppgjøret og gikk til pause med 3-0-ledelse. (Her husker Rafael feil. Tyskerne reduserte nemlig til 3-1 like før pause).

Manchester United v Bayern Muenchen - UEFA Champions League
7. april 2010 – Rafael sendes av banen mot Bayern München.

– Det er en erfaring vi må prøve å trekke veksler på mot Olympiakos, sier han videre, og passer på å ikke nevne 2. omgangen i samme kamp. Den benyttet nemlig tyskerne til å redusere ytterligere en gang, og det mot ti mann etter at Rafael var blitt sendt av banen med sitt andre gule like etter pause. 3-2-scoringen ble til syvende og sist avgjørende og medførte at United ble sendt ut av turneringen.

– Jeg lærte mye av utvisningen, men vi lærte også mye av kampen som lag, sier han.

– Mot Olympiakos må vi bare spille slik vi gjorde det den gang for fire år siden, sier en optimistisk Rafael.

Powered by Labrador CMS