Her er Valencia best i klassen

Mens Rafael er verst. Se hvilke spillere som slipper inn flest og færrest mål.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har slitt med store skadeproblemer i de bakre rekkene denne sesongen. Følgelig har Louis van Gaal blitt nødt til å prøve en rekke ulike konstellasjoner.

Likevel er det kun årets store overraskelse Southampton og serieleder Chelsea som har sluppet inn færre mål enn Manchester United denne sesongen.

David de Gea er den eneste United-spilleren som har spilt samtlige 2160 minutter i Premier League denne sesongen. Dermed er han den også den eneste som har vært på banen ved samtlige 23 baklengsmål i serien.

Av forsvarsspillerne til Manchester United er det Antonio Valencia (1455 minutter), mens Phil Jones (1168 minutter) har spilt nest mest.

Valencia best, Rafael verst

Vi har tatt en titt på hvilke forsvarsspillere som er på banen når Manchester United slipper inn mål, og hvem som mangler. Statistikken under viser hvem som tilbringer mest tid på banen mellom hvert baklengsmål:

  1. Antonio Valencia – 162 min (1455 minutter, 7 baklengs)
  2. Jonny Evans – 154 min (769 minutter, 5 baklengs)
  3. Ashley Young – 133 min (1062 minutter, 8 baklengs)
  4. Phil Jones – 106 min (1168 minutter, 11 baklengs)
  5. Luke Shaw – 95 min (856 minutter, 9 baklengs)
  6. Paddy McNair – 89 min (623 minutter, 7 baklengs)
  7. Marcos Rojo – 81 min (1135 minutter, 14 baklengs)
  8. Tyler Blackett – 62 min (624 minutter, 10 baklengs)
  9. Chris Smalling – 62 min (809 minutter, 13 baklengs)
  10. Rafael – 53 min (588 minutter, 11 baklengs)

Antonio Valencia har vært offer for mye kritikk denne sesongen, men ingen spillere er lenger på banen mellom hvert baklengsmål enn ecuadorianeren.

West Ham United v Manchester United - Premier League
SOLID: Antonio Valencia hadde en rekke gode taklinger i 1-1-kampen mot West Ham.

Når Valencia spiller tar det hele 162 minutter mellom hver gang Manchester United slipper inn mål. Det betyr i teorien at dersom Valencia hadde spilt hvert eneste minutt denne sesongen, ville United kun ha sluppet inn 13 mål denne sesongen.

Leicester-kampen gjør utslag

I motsatt ende finner vi Valencias fremste konkurrent om høyrebackplassen, Rafael. Brasilianeren har opplever baklengsmål hvert 53. minutt han har vært på banen denne sesongen. Det betyr at dersom Rafael hadde spilt hvert eneste minutt med dette gjennomsnittet, ville United sluppet inn 41 mål på de første 24 kampene.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
USIKKER: Rafael later ikke til å ha mye tillit hos Louis van Gaal. Statistikken taler heller ikke brasilianerens sak.

Nå er det selvsagt ikke så enkelt. Rafael har kun startet seks ligakamper denne sesongen, og i tillegg har han fått tre innhopp. I løpet av disse ni kampene har United altså sluppet inn hele tolv mål, og Rafael har altså vært på banen ved elleve av disse baklengsmålene.

Det er – som du sikkert gjettet på forhånd – én kamp som er ekstra ødeleggende for brasilianeren. Mot Leicester City rant det inn bak David de Gea. Rafael spilte samtlige 90 minutter, og det var der han opplevde fem av de elleve baklengsmålene.

Herrera verst av midtbanespillerne

Hva så med midtbanespillerne? I denne saken har vi valgt å kategorisere Michael Carrick og Daley Blind som midtbanespillere, til tross for at disse har måttet vikariere i forsvaret ved et par anledninger.

Det gir positive utslag for Michael Carrick. Det er nemlig ingen av midtbanespillerne som har en bedre defensiv statistikk enn ham:

  1. Michael Carrick – 157 min (1099 minutter, 7 baklengs)
  2. Marouane Fellaini – 126 min (884 minutter, 7 baklengs)
  3. Wayne Rooney – 96 min (1755 minutter, 18 baklengs)
  4. Ángel Di María – 92 min (1204 minutter, 13 baklengs)
  5. Juan Mata – 91 min (1469 minutter, 16 baklengs)
  6. Daley Blind – 77 min (1080 minutter, 14 baklengs)
  7. Adnan Januzaj – 67 min (600 minutter, 9 baklengs)
  8. Ander Herrera – 66 min (656 minutter, 10 baklengs)

Verre er det for Ander Herrera. Når spanjolen er på banen slipper United inn mål hvert 66. minutt. Midtbanespilleren har scoret to mål og hatt tre målgivende pasninger i Premier League denne sesongen, og mange mener at 25-åringen fortjener mer spilletid.

Yeovil Town v Manchester United - FA Cup Third Round
I KULDEN: Fansen skriker etter Ander Herrera, men Louis van Gaal står på sitt, og holder spanjolen på benken.

På tirsdagens pressekonferanse viste Louis van Gaal at han er opptatt av statistikk, da han dro frem tall og diagrammer for å slå tilbake mot kritikken fra Sam Allardyce.

Kanskje har Van Gaal en liknende statistikk som forklarer hvorfor Rafael og Ander Herrera får så lite tillit?

Powered by Labrador CMS