– United bør passe seg

– De har fem strake seirer i Champions League, påpeker Georghe Hagi – karpatenes Maradona.

Publisert Sist oppdatert

(Toppbildet: Rafael Bastos, Cluj)

United reiser til Romania for å møte et lag som ikke har tapt hjemme denne sesongen, og som varmet opp til kampen med å slå bunnlaget Gloria Bistrita med hele 5-1 i helga. Det er lagets største seier så langt, og gir laget en 5. plass på tabellen etter fire seirer, fire uavgjorte og to tap så langt i seriespillet.

Har imponert

Men om ikke 5. plassen i serien imponerer veldig, har laget imponert i Europa. Tsjekkiske Slovan Liberec ble slått både hjemme og borte i den første kvalifiseringskampen til Champions League. Så kom rumenerne seg til gruppespillet ved å slå Basel både hjemme og borte i den siste kvalifiseringskampen.

Som om ikke det var nok kontret laget i stykker Braga på bortebane i den første gruppespillkampen. Brasilianske Rafael scoret begge lagets mål, og rumenerne topper dermed Uniteds gruppe så langt. Ingen bør bli overrasket om de forsøker seg på samme taktikk mot United – å ligge lavt og kompakt og satse på kontringer.

Laget klarte kun ett poeng på hjemmebane (0-0 mot Chelsea) da de første gang deltok i gruppespillet, i 2008/09-sesongen, men det gikk bedre da de kvalifiserte seg til et nytt gruppespill for to år siden. Den gangen slo de Basel og spilte uavgjort mot Roma i gruppespillet.

Rumenerne har gjort seg slagkraftige ved å hente portugisere, afrikanere og søramerikanere, og i den 35 mann store A-stallen er bare 12 spillere fra Romania. Resten er utlendinger, hvorav ni er portugisere. Flere av spillerne er hentet etter at de ikke gjorde suksess i større europeiske klubber, og én er kjent for noen i Norge. Bakary Saré spilte nemlig tre kamper på lån i Rosenborg i 2010.

Ellers scoret brasilianske Rafael Bastos begge målene borte mot Braga, og er kanskje den spilleren United må passe best på. I tillegg må Uniteds backrekka ta seg av spissduoen Pantelis Kapetanos (fra Hellas) og Moudou Sougou (fra Senegal).

Sender advarsel

– United må passe seg. CFR er et veldig godt lag, og de har vunnet alle fem kampene sine i Europa så langt denne sesongen. De var ikke en stor klubb i Romania før de begynte å vinne trofeer for fem år siden. De har også Champions League-erfaring, og spilte uavgjort hjemme mot Chelsea for et par år siden. Derfor vil de ikke la seg skremme av United, sier Georghe Hagi til Manchester Evening News.

Den rumenske legenden trener nå en av konkurrentene til Cluj i den rumenske toppserien.

– Cluj er et godt organisert lag ledet av en erfaren trener, Ioan Andone. Det er skader og Champions League-spillet som gjør at de ikke topper ligaen i Romania nå, men de er et veldig sterkt lag.

Manchester United trener i Manchester mandag, før avreise til Romania. Pressekonferansen før kampen holdes dermed 18.00 mandag kveld, og united.no oppdaterer selvsagt fra den. Det kan også komme rapporter om skadesituasjonen etter treningen mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS