– Fergie bare lo av Rafa

Steven Gerrard ble flau på Rafa Benitez’ vegne under spanjolens «fakta»-tirade rettet mot Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Liverpool hadde ingen Steven Gerrard som kunne bli utvist på Old Trafford i går, men tapte likevel. LA Galaxy-spiller Gerrard har en ny selvbiografi på vei, og der skriver han om reaksjonen sin da Rafa Benitez langet ut mot Sir Alex Ferguson under tittelkampen i 2008/09-sesongen, i det den tidligere Liverpool-kapteinen beskriver som en «meltdown».

– Det så ut til å bli en normal pressekonferanse, men så tok han ut et stykke papir fra lommen, åpnet det opp på bordet, og begynte å lese opp den ene «faktaopplysningen» etter den andre. Rafa sa «fakta… fakta… fakta…» hele tiden, og jeg kunne ikke tro hva jeg hørte. Jeg holdt meg fast i sofaen, kjørte fingrene inn i sofaarmen, og følte meg flau på hans vegne.

KISS, KISS: Gerrard gjentar 2009-feiringen...
GERRARD: Mer glad i TV-kameraer enn i gamlesjef Benitez.

– Rafa begynte med å si at kanskje Manchester United «er nervøse fordi vi er på toppen av tabellen», og jeg tenkte «uh oh, hva er det som skjer her?»

Gerrard er ikke i tvil om at det var ødeleggende for Liverpool i tittelduellen mot United.

– Rafa hørtes forvirret, bitter og paranoid ut. Han dummet seg ut. Det var en katastrofe. Jeg kunne ikke forstå Rafas tankegang om å ønske å ta Ferguson, en mester i psykologisk spill, når vi satt der så rolig på toppen av tabellen tidlig i det nye året. På England-samling fortalte alle Manchester United-spillerne meg at Fergie bare lo av Rafa, og sa «Jeg har ham. Jeg har ham.»

– Rafa ødela laget fokus. Vi ble spurt om det hele tiden i media: «Hva handler det der om? Hvorfor har han gjort det?» Vi fant det aldri ut fordi Rafa ikke sa et ord til oss. Jeg tror han følte seg flau fordi han visste at det slo tilbake på ham selv. Den helgen smadret Manchester United Chelsea 3-0. Vi spilte 0-0 mot Stoke.

rafael
RAFA: Her fra tiden i Napoli.

Powered by Labrador CMS