– United måtte handle stort

Men Rene Meulensteen er overrasket over at United ikke hentet en etablert midtstopper i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Meulensteen som i mange år var en svært respektert trener i Manchester United og en av Sir Alex Fergusons aller nærmeste, mener Uniteds behov for nye klassespillere i forsvar har blitt veldokumentert.

– Trenger bredden i stallen

– Ja, det var overraskende at United ikke hentet en etablert midtstopper og kanskje en sterk midtbanespiller. Alle forventet det, sier Meulensteen til radiostasjonen talkSPORT.

LYKKELIGE TIDER: Rene Meulensteen og Patrice Evra delte mange gode år i United.
LYKKELIGE TIDER: Rene Meulensteen og Patrice Evra delte mange gode år i United.

Meulensteen forsvarer imidlertid landsmannen Louis van Gaals behov for å hente forsterkninger, og mener behovet ble veldig tydelig etter den svake fjorårssesongen.

– Manchester United måtte være offensive på overgangsmarkedet denne sommeren. De har hentet flere klassespillere, men Van Gaal vil trenge tid for å sette laget sitt, advarer Meulensteen.

På spørsmål om hvordan Louis van Gaal vil håndtere et stjernegalleri bestående av blant andre Wayne Rooney, Robin van Persie, Juan Mata, Radamel Falcao og ikke minst Ángel Di María, er Meulensteen klar:

– Det blir ikke et problem for Van Gaal. Der dette alle managere vil ha, en stall med bredde og kvalitet til å vare en hel sesong.

Feil valg av United

Mens den tidligere United-treneren råder United-fansen til å utvise tålmodighet med landsmannen i managerstolen på Old Trafford, er han kritisk til valgene United gjorde sist sommer.

– Jeg var overrasket over hvor stort fallet ble for United sist sesong. I Sir Alex Fergusons siste sesong vant United ligaen med 11 poeng. Da klubben skulle erstatte Ferguson hadde de to valg; enten å hente inn en utenfra eller promotere noen fra egne rekker til å ivareta filosofien og tradisjonen til  den unike klubben ManchesterUnited er. De valgte det første og det mener jeg var feil, sier Meulensteen.

Spent på Falcao

Nederlenderen er, i likhet med United-fans flest, ikke overbevist om at Van Gaals nye stil er den som passer United best, men legger til at landsmannen er en trener i verdensklasse og tror han vil få tid til å sette sitt lag.

– Han har hentet mange spennende spillere i sommer. Ángel Di María er en fantastisk spiller og Carlo Ancelotti er sikkert svært skuffet over å ha mistet han. Falcao har vært en spiss i verdensklasse. det eneste usikkerhetsmomentet med ham er om han kommer tilbake på sitt beste etter skaden, sier Meulensteen.

Powered by Labrador CMS