Manchester United v Real Sociedad: Group E - UEFA Europa League

– Sjeik Jassim med et femte og siste bud

Vil Qatar ha fortgang i prosessen, eller handler dette om at de egentlig innser at slaget er tapt?

Publisert Sist oppdatert

Mike Keegan i Daily Mail skriver at Sjeik Jassim bin Hamad al-Thani har kommet med enda et bud på Manchester United. Budet ble gitt direkte til Glazer-familien, i tillegg til Raine Group som styrer budgiverprosessen. Andre aviser har senere slengt seg på med omtale av budet.

Sjeik Jassim skal ha gitt beskjed til de involverte om at han kommer til å være åpen for å diskutere budet frem til kommende fredag. Etter det vil budet bli stående, men det vil ikke være noen ytterligere forhandlinger.

Glazer-familien har i utgangspunktet verdsatt klubben til seks millarder pund, og heller ikke dette budet skal være så stort, så det gjenstår å se om budet vil være godt nok til å overbevise Glazer-familien om at de bør selge til Sjeik Jassim og Qatar, eller om alternativet til Sir Jim Ratcliffe og Ineos (hvor det som kjent skal være en åpning for at Glazer-familien blir værende et visst antall år før de kjøpes ut, men hvor Ratcliffe og Ineos uansett vil sitte med en majoritetsandel av klubben, og dermed makta) frister Glazer-familien mer.

Ifølge The Athletic skal Ineos fortsatt være håpefulle om at de vinner kampen, og The Athletic-journalist Adam Crafton skriver på Twitter at Ratcliffe & co har tro på at eget bud vil vinne frem, men at de ikke har fått noen endelig avgjørelse fra klubben ennå.

Fredagsfristen kan selvsagt tolkes som et signal om at Qatar vil ha fortgang i prosessen, mens Matt Lawton fra The Times tolker det som at de frykter at Sir Jim Ratcliffe/Ineos allerede har vunnet kampen, og at de vil forlate budgiverprosessen på egne premisser.

United.no hadde før Lawtons tweet hørt slike spekulasjoner fra annet hold også.

Sjefsreporter i Sky Sports Kaveh Solhekol melder på telefon fra Istanbul til egen kanal at Sjeik Jassim er frustrert over manglende fremdrift og at det nå nærmer seg et punkt hvor nok er nok. 

Reporteren antyder i likhet med det andre engelske medier melder at budet nå ikke er diskuterbart og hans siste bud. Budet skal være på rundt fem milliarder pund pluss én milliard pund i garanterte investeringer. Fristen for Glazers med å svare på budet skal som tidligere meldt være førstkommende fredag.

Dette har skjedd og skjer rundt salget av Manchester United – en tidslinje fra april og frem til nå

Powered by Labrador CMS