Gir dette (litt) håp om avansement i kveld?

Det blir ikke enkelt, men det har skjedd før.

Publisert Sist oppdatert

Det er for lengst opplest og vedtatt at Manchester United går en svært vanskelig oppgave i møte på Park des Princes onsdag kveld.

PSG viste seg to nummere for sterke på Old Trafford for tre uker siden, og som om ikke det var et vanskelig nok utgangspunkt, har vi saktens mistet ti spillere til skader og suspensjoner i mellomtiden.

Men, ballen er rund – og cup er cup. Det fikk de som så Real Madrid – Ajax på tirsdag erfare.

Men først de negative tallene: 

I Champions League-sammenheng, har ingen lag snudd et 0-2-tap fra første oppgjør til seier.

Det er heller ikke spesielt oppløftende å lese at PSG har scoret mål i 23 strake Champions League-kamper, etter 0-1-tapet mot Manchester City i 2016.

Det betyr at United sannsynligvis er nødt til å finne en måte å score tre mål onsdag kveld.

Sånn, da var det unnagjort. La oss finne noen hyggelige eksempler. 

På de siste fem årene har PSG rotet bort en klar ledelse i Champions League ved to anledninger; mot Chelsea i 2014 og Barcelona i i 2017.

I 2014 sa det stopp i kvartfinalen – mot José Mourinhos Chelsea. 

Tross en sterk 3-1 seier på eget gress, skulle det vise seg at London-lagets bortemål skulle bli avgjørende. På Stamford Bridge endte det nemlig 2-0 til hjemmelaget, og sluttresultatet ble 3-3 sammenlagt. Et slikt resultat (2-0) ville for øvrig vært nok til ekstraomganger for United i kveld.

Tapet mot Barcelona i 2017 er nok langt friskere i minnet for mange av våre lesere.

Etter en svært overbevisende kamp på Parc des Princes, som endte 4-0 til vertene – ble det et grusomt 6-1 tap på Camp Nou. I det oppgjøret var Neymar helt avgjørende for Barcelona, og PSG bestemte seg like greit for å hente den brasilianske superstjernen til Paris den påfølgende sesongen.

UTE: Vi ønsker aldri å se spillere skadet, men akkurat onsdag kveld skader det ikke at Neymar er utilgjengelig for hjemmelaget.

Han blir heldigvis ikke å se på banen onsdag kveld.

Det er heller ikke så fryktelig lenge siden Manchester United sist snudde et vanskelig utgangspunkt i Champions League.

I 2014 tapte United, da under David Moyes, 2-0 mot Olympiacos i åttedelsfinalen i Hellas. I returoppgjøret slo United kraftig tilbake, og gikk av banen med en 3-2-seier sammenlagt.

Champions League-formatet ble først dannet i 1992, og det har faktisk vært flere eksempler på lag som har kjempet seg tilbake – og vunnet sammenlagt – etter å ha ligget under med minst to mål etter det første oppgjøret.

Så skal det sies at det kun har skjedd ved elleve anledninger på de 27 årene som har gått, men det er da… Noe.

Avslutningsvis tar vi med oss ordene fra den legendariske treneren Nils Arne Eggen, som på mange måter er mantraet vi lever etter i dag:

«It’s hope in hanging snore. Fishing-snore!»

På sin pressekonferanse før onsdagens storkamp forklarte Ole Gunnar Solskjær hvorfor han – og Manchester United – aldri går inn i en kamp uten tro på seier eller avansement. 

Powered by Labrador CMS