– Viktigste kampen på mange år

PREVIEW: Kampen om spill på Wembley-gresset venter.

Wolverhampton v Manchester United

Stadion: Molineux Stadium.
Avspark: Kl. 20.55 (skandinavisk tid), lørdag 16. mars.
Dommer: Martin Atkinson 
Her kan du se kampen på TV: Viasat Sport 1 (Norge), 6’eren (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Det er ikke til å komme unna at det aller meste denne fredagen har handlet om Uniteds neste motstander i Champions League – Barcelona.

20 år etter at United sikret «The Treble» i Barcelona, med Solskjær i sentrum for begivenhetene, skal vi altså tilbake til Nou Camp for å kjempe om avansement.

Alt ligger til rette for to uhyre spennende kamper, men først skal United ut i en annen turnering. På lørdag venter Wolverhampton på Molineux Stadium, og også her er det kamp om plass i semifinalen som gjelder.

Manchester United

For å ta det hyggelige med én gang: flere sentrale førstelagsspillere er på vei tilbake fra skadene sine.

Det ikke fullt så hyggelige: de færreste blir klare i tide til avspark lørdag.

– Vi får fortsatt tilbake spillere. Jesse og Ander, de har trent. Rom(elu Lukaku) har en sår fot, så vil kommer til å sjekke ham fredag morgen om han er aktuell. Mason (Greenwood) har vært syk denne uka, så han har ikke fått trent. Vi får se om han kanskje er med oss fredag, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Jesse Lingard, Ander Herrera, Juan Mata og Alexis Sánchez vil ikke bli klar i tide. 

I tillegg er Ashley Young suspendert til oppgjøret, etter det gule kortet han pådro seg mot Chelsea i forrige runde.

UTE: Ashley Young mister FA-cup-oppgjøret med suspensjon.

Det har enda ikke kommet noen bekreftet kamptropp, men det blir spennende å se om Solskjær har pekt seg ut noen akademispillere som skal fylle rollene til spillerne som ikke er tilgjengelig på lørdag.

Wolverhampton

Der Solskjær har noe hodebry med å finne kampklare spillere i troppen sin, har Nuno Santo faktisk en helt skadefri tropp å velge fra.

Slik stilte Wolverhampton i sin siste kamp (mot Chelsea): 

Rui Patricio – Doherty, Saiss, Coady, Boly, Otto – Dendoncker, Neves, Moutinho – Jiminez, Jota.

For øvrig blir dette det 100. oppgjøret mellom de to klubbene, og det er lite overraskende at det er United som kommer best ut over tid.

GAMECHANGER: Joao Mouthino er én av spillerne United må vokte ekstra nøye lørdag kveld.

Tidligere denne sesongen så det lenge lovende ut mot Wolves etter Freds første mål i United-drakta, men Joao Mouthinhos utlignet sørget for poengdeling på Old Trafford.

Det er uansett ingen tvil om at dette er et svært stort oppgjør for hjemmelaget.

– Supporterne våre blir veldig, veldig viktige. Det er en fantastisk følelse å spille på Molineux, og vi ønsker bare å gi noe tilbake til hjemmesupporterne våre. Alle forventer en stor kamp, og flere sier at dette er den viktigste kampen for klubben på mange år, sa Santos til klubbens hjemmeside.