– Vi liker utfordringer

PREVIEW: Slår United tilbake etter poengtap mot Burnley?

Leicester City v United

Stadion: King Power Stadium.
Avspark: Kl. 15.05 (skandinavisk tid), søndag 3. februar.
Dommer: (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), TV3+ (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Været i England gjør at en del fotballkamper ikke spilles i England denne helga – ingen overraskelse siden det tross alt er snakk om et land der flyplasser blir stengt om noen i det hele tatt vurderer å kaste en snøball inn på flyplassområdet – men det er sannsynligvis liten grunn til å frykte at det skjer med Leicester-United.

Vi vil jo også gjerne bare spille så fort som mulig nå, siden det ble bare uavgjort hjemme mot Burnley. Selv om den kampen endte på en veldig positiv måte, så er det likefullt et poengtap, og følelsen av å ville slå tilbake er nok til stede for fullt for United-spillerne.

Den følelsen forsterkes kanskje av minnet fra kampen vi hadde i Leicester i fjorårssesongen, siden revene utlignet på overtid mot United.

MÅ STOPPES PÅ DØDBALLER: Harry Maguire.

Ole Gunnar Solskjær har følgende å si om Leicester:

– Jeg så kampen onsdag kveld (mot Liverpool). Det var en kamp med masse energi og høyt tempo. De forsvarte seg godt, og de har fart på topp med Vardy og Albrighton. Det blir en tøff utfordring, men vi liker utfordringer.

Nordmannen anerkjenner at det er en rekke tøffe kamper fremover, men han sier United er klare for det.

– Vi har hatt seks uker sammen nå, og vi kjenner våre styrker og svakheter. Vi har taklet de fleste utfordringene vi har fått, kanskje bortsett fra de to målene vi slapp inn mot Burnley.

– Vi har muligheten til å komme inn i topp fire tidligere enn vi trodde, men det er tøff motstand, og det starter mot Leicester. Deretter er det Fulham, som også blir tøft, før det er de tre store mot PSG, Chelsea og Liverpool. Så er det Palace borte. Puh, det er tøft! Men vi er klare. Vi har en stor tropp. Det er bare Marcos Rojo som er ute nå. Resten er klare.

REVESJEF: Claude Puel.

Leicester City

Leicester kommer rett fra en uavgjort mot Liverpool på Anfield.

På de fem kampene før det vant Leicester én (borte mot Southampton) og tapte resten, så formen er egentlig ikke all verden. Spesielt ikke hvis vi også husker på at vi blant tapene finner et hjemmetap mot Cardiff og et bortetap i FA-cupen mot det middels fjerdedivisjonslaget Newport County.

Samtidig er det enkelte grunner til å frykte dette Leicester-laget. Som nevnt klarte de å ta poeng på Anfield, og før denne dårlige resultatrekken nevnt over, så vant de også mot Manchester City hjemme på King Power Stadium. De har i tillegg vunnet på Stamford Bridge denne sesongen, i tillegg til at de i ligacupen måtte ut i straffekonkurranse før de måtte gi tapt mot Manchester City.

Vi får håpe United har en god dag, slik at vi kan gjøre det Liverpool ikke klarte på onsdag – å slå Claude Puels Leicester-lag.

Leicester mangler fortsatt Daniel Amartey med skade. På tampen av overgangsvinduet signerte de Youri Tielemans på lån, så kanskje får han debuten mot United?

DEBUTERER KANSKJE: Youri Tielemans.

Manchester United

Som nevnt lenger oppe er det bare Marcos Rojo som definitivt er ute.

Paul Pogba og Anthony Martial er noe usikre etter at førstnevnte haltet etter tirsdagens kamp – som sistnevnte gikk glipp av. Solskjær forventet uansett at den franske duoen skulle bli klar.

Chris Smalling var på benken sist – er dette kampen han returnerer i? Hvem som tar plass ved siden av Victor Lindelöf er kanskje det mest spennende denne gangen, sammen med det evige spørsmålet om hvilke tre spillere som får sjansen lengst fremme på banen. Blir det Rashford helt på topp denne gangen, etter at han ble plassert på kanten sist?

At Ander Herrera returnerer til startelleveren føler vi oss uansett ganske sikre på.

Dommeren

Mike Dean skal dømme Leicester-Manchester United.

Han har med seg Ian Hussin og Darren Cann på linjene, mens David Coote er oppgjørets fjerdedommer.

Dean har dømt United ved tre anledninger denne sesongen, alle gangene i London eller rett utenfor hovedstaden. Først i 2-1-seieren borte mot Watford tidlig i sesongen (der han ga rødt kort til Nemanja Matic), så i 2-2-kampen på Stamford Bridge, før han nå nylig dømte Uniteds seier på Wembley mot Tottenham.

Mens alle gangene han har dømt United har vært bortekamper, har han kun dømt Leicester hjemme. Han dømte 2-0-seieren mot Wolves (rødt til Jamie Vardy), 0-0-kampen mot Burnley og 2-1-seieren mot Manchester City i desember (rødt kort til Delph).

TI RØDE KORT: Mike Dean har delt ut ti røde kort på de 23 kampene han har dømt denne sesongen.