Tøff generalprøve venter i München

Et knallsterkt Bayern München-lag venter Manchester United.

Det nærmer seg nå, dere.

Premier League er bare en liten uke unna.

Før United for alvor kan vende snuta mot Leicester – gjenstår det ett hinder denne sommeren.

På søndag venter Bayern München på ærverdige Allianz Arena, i det som blir Uniteds siste treningskamp denne sommeren.

Avspark er 20.15 og kampen kan dere se på TV 2 Sport Premium/MUTV/Sumo i Norge, og en av Viaplay-kanalene i Sverige og Danmark. 

Manchester United

Ja, hva skal man si om oppkjøringen til United denne sommeren?

Sportslig har vi ikke vært på topp, noe vi til dels kan legge på sommerens VM. José Mourinho har vært foruten majoriteten av førstelaget sitt, noe han heller ikke har hatt vondt for å påpeke.

Vi klarte i det minste å avslutte USA-oppholdet med seier mot Real Madrid, noe som ga både José Mourinho og Ed Woodward litt tiltrengt pusterom.

På overgangsmarkedet har United også vært offer for kritikk denne sommeren, noe vi ser både på sosiale medier og i eget kommentarfelt. Hittil har Diogo Dalot, Lee Grant og Fred blitt hentet inn, men mange mener at dette ikke er nok hvis vi skal ta opp kampen med Manchester City neste sesong.

Mourinho er en av de som deler dette synet – og portugiseren har allerede bekreftet at han håper på to spillere til før vinduet stenger 9. august, men at han bare forventer at én kommer.

Hva gjelder skader, så er ikke situasjonen så fryktelig ille.

Antonio Valencia er ute med skade. Nemanja Matic og Diogo Dalot har begge hatt mindre operasjoner – og går begge glipp av serieinnledningen.

OPERERT: Antonio Valencia er uaktuell til søndagens oppgjør, men ecuadorianeren kan muligens rekke sesongstart.

Chris Smalling er usikker, etter at midtstopperen måtte stå over Real Madrid-oppgjøret i siste liten. Han gikk senest ut på lørdag og snakket om hvor bra det nye veganer-livet var for fysikken hans, så kanskje han rekker søndagens kamp mot Bayern München likevel.

Mer gledelig er det da at José Mourinho har fått like mange spillere tilbake på treningsfeltet etter VM. 

Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Phil Jones og Victor Lindelöf er alle tilbake i trening, men det er ikke bekreftet at noen av disse vil være i aksjon på søndag kveld. Antageligvis vil de få noen minutter, men igjen – dette er bare spekulasjoner.

TILBAKE: Marcus Rashford kan få noen minutter mot Bayern München på søndag.

Bayern München

I likhet med United, har også Bayern München hatt en varierende oppkjøring i sommer. Tyskerne deltok også i International Champions Cup, hvor de startet bra med seier mot PSG, bare for å følge opp med tap mot Manchester City og Juventus.

De har heller ikke gjort noe stort innhogg på overgangsmarkedet, og så langt er midtbanespilleren Leon Goretzka det eneste nye tilskuddet til troppen. Arturo Vidal har på sin side valgt å forlate Bayern München til fordel for Barcelona. 

Bayern München går også inn i en ny sesong, som for øvrig starter to uker etter Uniteds, med ny trener i sjefsstolen.

Jupp Heyneckes ga seg etter sesongslutt – og er blitt erstattet av tidligere Bayern-spiller Niko Kovac. 

TROFÈ: Niko Kovac gjorde det utenkelige da hans Frankfurt slo Bayern München i fjorsesongens cupfinale.

Han har tidligere trent Kroatias landslag og Frankfurt i Bundesligaen – og han sørget for klubbens første tittel siden 1988 da laget hans slo nettopp Bayern München i fjorårets cupfinale i Tyskland.

Søndagens oppgjør blir første gang Kovac leder laget sitt ut på Allianz Arena, noe treneren åpenbart ser frem til.

– Jeg ser veldig frem til det. Jeg har hørt at kampen er utsolgt, og jeg har fått tilbake alle VM-spillerne mine. Jeg håper vi spiller bra i morgen, og at vi får med oss et godt resultat. Dette blir vår generalprøve, for om bare én uke venter Eintracht Frankfurt i Supercup-finalen, sa Kovac til klubbens hjemmeside.

– United er en motstander av høy klasse, og de har en uke med forberedelser på oss. Vi skal gjøre det beste ut av det, vi spiller på hjemmebane og har et sterkt lag. Jeg håper at spillerne mine kan levere lignende angrepsfotball som vi fikk se i USA. 

Av spillere tilgjengelige for Kovacs, virker det som ringreven har et godt utvalg. De eneste som nevnes som usikre er Sandro Wagner, Renato Sanches og James Rodríguez – som alle hadde lett trening uten ball på fredagens treningsøkt. 

SIGNERT: Leon Goretzka er Bayern Münchens eneste kjøp så langt i sommer.

Godt og blandet om United og Bayern:

  • Tre spillere har spilt for begge klubber: Owen Heargreawes, Bastian Schweinsteiger og Mark Hughes (!). Sistnevnte var på utlån til fra Barcelona til Bayern München i 1987/88-sesongen, og noterte seg for syv mål på 23 kamper.
  • Bayern München var det siste klubblaget Louis van Gaal trente før han overtok Manchester United, etter et andre opphold i sjefsstolen for Nederland.
  • Sist de to lagene møttes var i kvartfinalen i 2014-utgaven av Champions League. De to oppgjørene endte som kjent med tap for United, og returoppgjøret huskes kanskje best for denne vanvittige suseren fra Patrice Evra:

  • På elleve forsøk har United kun vunnet to oppgjør mot Bayern München. Noen spesiell trøst finner vi heller ikke i at José Mourinho har like mange seiere på sine seks forsøk mot den tyske giganten.
  • Når det er sagt, så har både United og Mourinho løftet CL-troféet etter å ha slått Bayern München i en finale. United gjorde det som kjent i 1999, og Mourinho mestret det samme med Inter Milan i 2010.