PREVIEW: Arsenal – United

Les deg opp til storkampen!

Publisert Sist oppdatert

Vi nærmer oss serieslutt med stormskritt, og United har mye å spille for når de gjester Arsenal og Emirates Stadium søndag ettermiddag.

Manchester City vant sin kamp lørdag, og rykket dermed opp til tredjeplass på tabellen. Det betyr at United på femte er fire poeng bak byrivalen før søndagens batalje i London.

Liverpool på fjerdeplass er også fire poeng foran United med en kamp mer spilt, og kan rykke ytterligere fra med poeng mot Southampton søndag, en kamp som starter kl. 14.30.

For både Arsenal og United er det derfor kun tre poeng som gjelder for å ha en realistisk sjanse til å komme inn blant de fire beste.

LES OGSÅ: Mourinho har overtaket på Wenger

VIL SPARE SPILLERE: José Mourinho har vært klar og tydelig på at Europa League prioriteres over Premier League, og at mange spillere derfor vil bli hvilt mot Arsenal.

Men det blir tøft. For første gang denne sesongen har José Mourinho gått ut og sagt han kommer til å spare en rekke spillere på grunn av Europa League. Derfor er det svært vanskelig å si hvilke elleve portugiseren velger denne gangen, og hva slags utslag det får for kampen.

Uansett oppstilling, føler vi oss ganske sikre på at United kommer til å gi en presset Arsene Wenger & co en god kamp i Nord-London. Mourinho har aldri tapt en seriekamp mot Wenger, og er nok svært lite lysten på å gi tapt for managerrivalen.

Avspark er kl.17.00 og kampen vises på TV2 Sport Premium/TV2 Sumo i Norge, 6’eren/Viaplay/Dplay i Danmark og Viasat Sport Premium/Viasat i Sverige.

Vi følger så klart oppgjøret LIVE her på United.no! Ta også gjerne del i debatten med United-venner. 

Manchester United

Et godt utført Rashford-frispark i nordvest-Spania sørget for mye glede i midtuka, og først og fremst et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford torsdag kveld.

1-0 på bortebane i en semifinale i Europa League er et strålende resultat, men nok en gang burde United scoret enda flere mål.

Men alt i alt var torsdagen en kveld å smile bredt av for alle med et bankende United-hjerte.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG SEIER: Antonio Valencia og Marcus Rashford feirer sistnevntes scoring mot Celta Vigo. Rashford haltet av banen, men det skal ikke være veldig alvorlig. Dog kan det fort hende både han og Valencia blir hvilt mot Arsenal.

Fullt så positivt var ikke resultatet mot Swansea forrige helg. 1-1 og to tapte poeng gjør at Premier League og kampen om topp-4 blir prioritert bort. Vel, i forhold til Europa League.

At laget har gitt opp en plass blant de fire beste, er det få som tror på.

– Han drar til London for å vinne den kampen. Jeg kjenner Mourinho fra alle kampene jeg har møtt ham, og han gir ikke bort en eneste kamp, sa Pep Guardiola til Sportsmail

Skader og suspensjoner

SONER KARANTENE: Marouane Fellaini ble utvist mot City etter å ha «skallet» ned Sergio Aguero.

Marouane Fellaini fikk tre kampers karantene for utvisningen mot City, og har to kamper igjen å sone av den suspensjonen.

Hva angår skader, er Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic og Luke Shaw definitivt ute. Trioen kommer ikke til å spille flere kamper denne sesongen. Det samme gjelder James Wilson som ble leddbåndskadet i kneet under utlånet til Derby i oktober, og operert i november.

Ashley Young måtte byttes ut med skade mot Celta Vigo, og det er usikkert om han blir klar. Tvilsom er også Timothy Fosu-Mensah, som pådro seg en «betydningsfull skade» mot City.

Phil Jones reiste med laget til Spania, men var ikke en del av kamptroppen. Men det er liten tvil om at kraftkaren nærmer seg et comeback. Chris Smalling kom inn som innbytter mot Vigo etter et lengre skadeavbrekk. Han er nok nærmere en startplass en Jones.

Juan Mata har også vært på benken de siste kampene, og kan fort starte på Emirates. Ellers har Mourinho bekreftet at David de Gea kommer til å starte i mål. Michael Carrick satt hele Vigo-kampen på benken, og starter nok mot Arsenal han også.

Saken fortsetter under bildet. 

FRA START: David de Gea starter mot Arsenal. Det har Mourinho bekreftet.

Det er ofte vanskelig å si hvilke elleve Mourinho kommer til å velge, men spesielt denne helgen, siden en stor del av reisefølget til London er akademispillere. Om noen av disse får debuten, og hvor mange som blir med i kamptroppen, er vanskelig å si.

Ifølge Manchester Evening News ble i hvert fall disse spillerne observert på togstasjonen i Stockport lørdag:

David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira, Matteo Darmian, Matthew Olosunde, Chris Smalling, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Phil Jones, Daley Blind, Demetri Mitchell, Michael Carrick, Scott McTominay, Matty Willock, Paul Pogba, Ander Herrera, Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Marcus Rashford, Wayne Rooney og Anthony Martial.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød tippet dette laget på fredag:

De Gea – Jones, Tuanzebe, Smalling, Darmian – Carrick, Willock – Mata, Lingard, Rooney – Martial

Det store spørsmålet er: Hvor mange spillere hviler Mourinho?

Bailly, Blind, Valencia, Herrera, Pogba, Mkhitaryan og Rashford er navn som sikkert hadde hatt godt av hvile før torsdagens EL-oppgjør.

Hvem mener dere bør starte?

Arsenal

KAN VELGE OG VRAKE: Arsene Wenger har en tilnærmet skadefri tropp.

I likhet med United er Arsenal nødt til å vinne søndagens oppgjør for å henge med i kampen om topp-4. Og for de røde og hvite fra London er det ufattelig viktig, siden de i motsetning til United ikke lenger kan redde Mesterligaplass på andre måter.

The Gunners ligger for øyeblikket på sjetteplass. De har fem poeng opp til United, med en kamp mindre spilt, og ni poeng opp til City (3) og Liverpool (4), som imidlertid har spilt to flere kamper enn Wenger & co.

London-laget var sjanseløse mot Tottenham forrige helg, men vant de to seriekampene før det, i tillegg til en kanonsterk seier mot City i semifinalen av FA-cupen på Wembley.

Skader og suspensjoner:

Granit Xhaka er på vei tilbake fra skade, men det er kun en «liten sjanse» for at han spiller allerede denne helgen, ifølge Wenger.

Keeperen David Ospina er igjen tilgjengelig, mens Shkodran Mustafi var tilbake på trening denne uka, og kan også være aktuell.

Altså en ganske annen skadeverden enn den vi United-fans har blitt vant med de siste ukene…

Disse 11 spilte mot Spurs: Cech, Paulista, Koscielny, Monreal, Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Gibbs, Özil, Giroud, Sanchez. 

Innbyrdes oppgjør:

Søndagens kamp blir det 225. oppgjøret mellom to av gigantene på balløya, og United har historisk sett et overtak på London-klubben:

96 seiere
47 uavgjort
81 tap

Enda mer positivt er det at United kun har tapt en gang på Emirates siden 10/11-sesongen. Det var høsten 2015, da vi fikk en grundig fotballeksjon med 0-3 i bagasjen.

Saken fortsetter under videoklippet.

Slik gikk det sist:

United – Arsenal 1-1 (Mata 68 min. og Giroud 89 min.). 

De røde djevlene var klart best på Old Trafford og tok en svært fortjent ledelse drøyt 20 minutter før slutt. Dessverre gikk det som har gjort alt for ofte på hjemmebane denne sesongen. Innbytter Oliver Giroud kom inn like før slutt og bidro til at Arsenal nærmest ranet med seg ett poeng hjem.

10 siste oppgjør: 

2012-13: Manchester United v Arsenal 2-1 Premier League
2012-13: Arsenal v Manchester United 1-1 Premier League
2013-14: Manchester United v Arsenal 1-0 Premier League
2013-14: Arsenal v Manchester United 0-0 Premier League
2014-15: Arsenal v Manchester United 1-2 Premier League
2014-15: Manchester United v Arsenal 1-2 FA-cupen
2014-15: Manchester United v Arsenal 1-1 Premier League
2015-16 Arsenal v Manchester United 3-0 Premier League
2015-16: Manchester United v Arsenal 3-2 Premier League
2016-17: Manchester United v Arsenal 1-1 Premier League

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK ØYEBLIKK: Louis van Gaal demonstrerer hvor lett en av Arsenal-spillerne falt under fjorårets våroppgjør på Old Trafford,, som ble Marcus Rashford sitt store gjennombrudd.

Dommeren

FÅR RESPEKT: Andre Marriner er en dommer vår portugisiske manager virkelig respekterer.

Den rutinerte dommeren Andre Marriner har fått det ærefulle oppdraget med å dømme storoppgjøret. Han dømte også det tilsvarende oppgjøret i november.

Han hadde også fløyta i munnen da United serieåpnet mot Bournemouth og i ligacupfinalen mot Southampton i mars.

Mourinho nektet å kritisere Marriner etter oppgjøret i november, til tross for at United trolig ble snytt for straffe i oppgjøret.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Har du fått med deg disse sakene?

Powered by Labrador CMS