Dette må du vite før kampen mot Watford

PREVIEW: Supporterne kommer nok til å feire Solskjær-ansettelsen med enda mer Solskjær-synging. Forhåpentligvis blir poengfangsten mot Watford noe å rope hurra for også.

Manchester United v Watford

Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 16.00 (skandinavisk tid), lørdag 30. mars.
Dommer: Stuart Attwell (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium + TV 2 Sport 1 (Norge), TV3 Max (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Nå skal vi nok en gang spille vår første kamp under Ole Gunnar Solskjær.

Vi har selvsagt spilt mange kamper under hans ledelse allerede, men det er uansett den første kampen siden han ble permanent manager.

Det er bare å krysse fingrene for at det går like bra som mot Cardiff i den aller første United-kampen under Solskjær.

Vi føler oss i alle fall trygge på én ting: det kommer til å synges mye om Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford denne lørdagsettermiddagen. Det bør bli Solskjær-fest på tribunene. Så får vi bare håpe at folk får noe å juble for også.

Manchester United har møtt Watford elleve ganger i Premier League-sammenheng.

Det har gått slik: 

 • United 4-1 Watford (1999)
 • Watford 2-3 United (2000)
 • Watford 1-2 United (2006)
 • United 4-0 Watford (2007)
 • Watford 1-2 United (2015)
 • United 1-0 Watford (2016)
 • Watford 3-1 United (2016)
 • United 2-0 Watford (2017)
 • Watford 2-4 United (2017)
 • United 1-0 Watford (2018)
 • Watford 1-2 United (2018)

I forrige møte mellom klubbene var det scoringer fra Romelu Lukaku og Chris Smalling som sikret United en 2-1-seier på Vicarage Road. I forrige hjemmekamp scoret Marcus Rashford kampens eneste mål mot Hornets.

Manchester United

Etter to tap på rad – begge riktignok tøffe bortekamper, noe vi har vunnet mye av under Solskjær – så håper vi å kunne slå tilbake mot Watford.

Forhåpentligvis fungerer torsdagens nyhet som en vitamininnsprøytning på både spillere og supportere, og Watford er jo også et lag vi bør kunne slå – kanskje har de også litt delt fokus siden de skal til Wembley for å møte Wolves i FA-cupsemifinalen neste helg…?

Dit skal dessverre ikke United, men vi har mer enn nok å kjempe om likevel, og en seier vil bety mye i kampen om en Champions League-plass.

Ashley Young er tilbake til oppgjøret mot gamleklubben etter å ha vært suspendert sist, og en del av spillerne på skadelista ser ut til å være tilbake. Solskjær sa at Alexis SánchezMatteo Darmian og Antonio Valencia manglet – og når vi ser på kamptroppen kan vi se at de fleste som meldte forfall fra landskampene er tilbake – selv om det fortsatt er litt usikkert om for eksempel Romelu Lukaku starter. Vi merker oss også at Eric Bailly og Victor Lindelöf ikke var blant spillerne som sjekket inn på spillerhotellet, men i sistnevntes tilfelle kan det være at han har en spesialordning akkurat nå siden han nettopp har blitt far. Hvis ikke er Smalling, Jones og Rojo stopperne i United-troppen til denne kampen.

Watford

På tirsdag spiller Manchester United mot Wolverhampton, som er best av ikke-topplagene, men først må vi altså forsøke å beseire Watford, som er laget som er bak Wolverhampton igjen.

Watford har spilt 16 bortekamper i ligaen denne sesongen, og har tatt poeng i 10 av disse kampene – og i halvparten av de anledningene har det blitt seiere.

Mot topplag sliter de mer. Siden opprykket i 2015 har de bare tatt fire poeng til sammen på bortebane mot de seks store – United, City, Spurs, Chelsea, Arsenal, Liverpool – etter en uavgjort mot Chelsea i 2015 og en 2-1-seier mot Arsenal i januar 2017. Ellers er det bare tap. De har bare vunnet én gang på Old Trafford – i en ligacupkamp i 1978 da de vant 2-1.

Tidligere United-midtbanespiller Tom Cleverley er ute med skade. José Holebas og Andre Gray er derimot ventet å være tilbake for Watford.

Watford-sjef Javi Gracia gratulerte Solskjær med United-jobben.

– Først av alt: gratulerer til Solskjær. Når klubben forlenger kontrakten, og manageren ønsker å bli værende, så blir jeg glad på deres vegne.

– For øyeblikket er United et av lagene i best form. Jeg synes de spiller veldig godt. Å spille mot United er alltid vanskelig, alltid veldig krevende. De har en veldig god stall, og kan oppnå hva som helst.

Dommeren

Stuart Attwell har fått ansvaret for oppgjøret mellom United og Watford. Constantine Hatzidakis og Simon Long er assistentdommere, mens Anthony Taylor er kampens fjerdedommer.

Faktisk dømte Attwell også forrige kamp på Old Trafford, da Southampton ble beseiret 3-2 etter et sent vinnermål av Romelu Lukaku.

I tillegg til det har Attwell dømt United ved to anledninger denne sesongen: da vi røk ut av ligacupen mot Derby og da vi avanserte i FA-cupen mot Reading.

Han har dømt 25 fotballkamper denne sesongen, og har delt ut 80 gule kort (3,2 per kamp i snitt) og 3 røde kort. Det ene av de røde kortene var til Sergio Romero i ligacupkampen mot Derby.

Attwell er kanskje aller best kjent for noe han gjorde i en kamp som involverte Watford, da han dømte Reading-mål i en situasjon der ballen aldri hadde vært i nærheten av å være over målstreken. Det er over ti år siden, så vi får håpe at Watford-fansen har tilgitt ham nå.