Liten sjans for reverevansj

PREVIEW: Forrige sesong vant United 4-1 og nå er det er snart 19 år siden Leicester tok sin eneste Premier League-seier på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

De gode nyhetene har stått i kø for Manchester United i det siste og få tror den gode trenden stopper når Leicester gjester Old Trafford lørdag ettermiddag.

Kampstart er 18.30 (skandinavisk tid) lørdag ettermiddag.

Kampen sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo (Norge), 6-eren (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Manchester United

Mourinhos menn har fått en pangstart i Premier League med seks poeng og 8-0 i målforskjell på de første to kampene. Romelu Lukaku, Paul Pogba og Anthony Martial har alle tre notert seg for mål i begge de to første ligakampene denne sesongen og laget viser en angrepshunger vi knapt så maken til sist sesong.

Torsdag sprakk dessuten nyheten om at Zlatan Ibrahimovic gjør comeback for United og har skrevet under på en ettårskontrakt med klubben.

HE IS BACK: Kan Zlatan bli et viktig tilskudd halveis i sesongen?

Som om ikke det var nok, var United definitivt heldige med trekningen av Champions League-gruppen da Benfica, Basel og CSKA Moskva ble trukket opp av UEFAs glasskuler og havnet i Uniteds gruppe.

Zlatan Ibrahimovic sitt comeback og Champions League-trekningen var bare to av temaene José Mourinho rakk å komme inn på under fredagens pressekonferanse.

Men Portugiseren rakk også å skryte av Leicester og advare de av Uniteds supportere som tror på en enkel kamp lørdag ettermiddag. 

– Jeg mener de nå er der de var for to sesonger siden. Etter det de oppnådde da, hadde vi følelsen av at oppfølgersesongen ikke ville bli like bra som da de gikk helt til topps. Nå føler jeg at de er tilbake. Om de går til topps igjen? For å være ærlig, så tror jeg ikke det, for jeg tror ikke at alle andre vil mislykkes. Kvaliteter deres er imidlertid som de var. De spiller på samme nøyaktig samme måte som før. Kampen mot Arsenal endte med nederlag, men de kunne ha vunnet, sa Mourinho på pressekonferansen. 

KAN FÅ SJANSEN: Anthony Martial står med to mål på to innhopp i ligaen så langt. Får han sjansen fra start mot Leicester?

Luke Shaw og Ashley Young nærmer seg comeback på førstelaget, mens Marcos Rojo har begynt å trene med laget igjen. Zlatan Ibrahimovic er ikke forventet til å bli klar før sent i høst, muligens desember, men skadesituasjonen i United ser unektelig lys ut og Mourinho kan kjøre det samme laget for tredje kamp på rad.

United XI mot Swansea/West Ham: David de Gea,  Antonio Valencia, Phil Jones, Eric Bailly, Daley Blind, Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Marcus Rashford, Romelu Lukaku.

Etter to glimrende innhopp kan det imidlertid hende at Anthony Martial får sjansen fra start, og Daley Blind virket noe rufsete mot Swansea. Bortsett fra det har Mourinho få problemer å hanskes med om dagen.

Leicester

Den tidligere Manchester United-spilleren Michael Appleton er Leicesters assistentmanager. Han fikk to kamper for United i 1996/97-sesongen, og begge kom i ligacupen. Den andre kampen hans for United kom i 0-2-tapet mot nettopp Leicester som han nå håper vil ta med seg fra turen til gamle trakter for ham selv.

Og Appleton er klar på at Leicester må demme opp for Uniteds fysiske styrke og han forventer et hjemmelag på offensiven. 

– Vi vet at Kasper (Schmeichel red. anm) kommer til å få mye å gjøre og han må ha en god kamp. Konsentrasjon blir nøkkelen for oss og vi må demme opp for Uniteds angrepsrekke. Måten de kontrer på er imponerende, sier Appleton til Leicesters egen hjemmeside.

SCHMEICHEL: Får trolig en travel kveld på jobb mot Romelu Lukaku og Manchester United denne helgen.

Vicente Iborra og Robert Huth er uaktuelle til kampen, mens Wes Morgan og Jamie Vardy trolig begge blir klar etter mindre skader i forrige ligakamp mot Brighton.

Kvartetten Harry Maguire Danny Drinkwater, Papy Mendy og Kelechi Iheanacho blir muligens klar, men Maguire er den mest tvilsomme etter at han fikk trøbbel med kneet i ligacupseieren mot Sheffield United.

Dommeren:

DOMMER: Michael Oliver

Michael Oliver dømmer oppgjøret på Old Trafford lørdag ettermiddag.

Den unge pipeblåseren dømte kampen mellom Brighton og Manchester City i åpningsrunden og dette blir hans andre kamp i Premier League denne sesongen.

Oliver har dømt United 25 ganger tidligere i liga og cup og har delt ut 46 gule og fire røde kort til United.

Det mest omdiskuterte røde kortet kom utvilsomt i FA-cupkampen mellom United og Chelsea på Stamford Bridge sist sesong da Ander Herrera ble sendt i dusjen i 1. omgang.

Verdt å vite:

  • Den eneste gangen Leicester har slått Manchester United på Old Trafford var i januar 1998. Da var Marcus Rashford kun tre måneder gammel og kort tid før Tony Cottee scoret kampens eneste mål på Old Trafford, sprakk nyheten om Bill Clintons affære med Monica Lewinsky.
  • United er ubseiret i de siste 30 hjemmekampene i alle turneringer (19 seire, 11 uavgjorte).
  • Henrikh Mkhitaryan kan bli tidenes første spiller til å ha to målgivende i tre Premier League-kamper på rad.
  • Leicester har scoret i 14 av 15 Premier League-kamper under Craig Shakespeare.
  • Sist United tapte i Premier League mot Leicester på Old Trafford, var det Peter Schmeichel som voktet Uniteds mål. Lørdag er det sønnen som er sisteskanse for gjestende Leicester.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv, eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS