Gamle fiender, ny virkelighet

PREVIEW: Nok en kamp der behovet for tre poeng er stort for José Mourinhos mannskap.

Publisert Sist oppdatert

Arsene Wenger og José Mourinho har vært fiender lenge, og det har vært både verbale og fysiske slåsskamper mellom de to managerlegendene.

Mourinho har blant annet kalt Wenger en «specialist in failure».

Tonen har uansett virket å roet seg litt mellom de to gamle kamphanene etter at portugiseren kom til United – litt på samme måte som at det også har skjedd med Arsenal og United de siste årene.

På slutten av forrige årtusen, og i mange år ut i dette, var nemlig Arsenal-Manchester United det store oppgjøret i engelsk fotball. Det var de to som skulle kjempe om ligatittelen, og vi hadde Ferguson mot Wenger, Keane mot Vieira, Van Nistelrooy mot Keown og en rekke andre dueller i duellen.

Akkurat det har kanskje oppgjøret mistet litt av, men denne kampen er ekstremt viktig uansett. Det er vanskelig å se for seg en spennende tittelkamp om ikke United vinner.

Kampstart er lørdag 18.30. Oppgjøret sendes på TV 2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium/Viasat Sport Ultra HD (Sverige) og 6’eren (Danmark).

Arsenal

The Gunners er i bra form, og har vunnet fem av sine seks siste ligakamper. Den ene kampen de ikke vant, var mot City på bortebane.

Helt uforståelig er det jo ikke at de røk på en smell der.

Santi Cazorla er langtidsskadet, og er ikke med for Arsenal, og mot Huddersfield i midtuka fikk både Alexandre Lacazette og Alexis Sánchez smeller. Lacazette er bekreftet ute, mens Sánchez etter alt å dømme er tilbake.

Han kan fort starte på topp også, om Wenger heller vil beholde Giroud som et alternativ fra benken.

LACAZETTE PÅ MAKEN TIL UFLAKS: Den franske spissen går glipp av Arsenal-United.

Manchester United

Etter en dårlig periode, har United vunnet de tre siste ligakampene – selv om det må sies at det også var forventet mot Newcastle og Brighton på hjemmebane, og at vi også klarte å skape spenning mot Watford etter å ha ledet klart.

Likevel er det, i alle fall om en holder hånden over tabellposisjonen over oss, litt grunn til optimisme nå som spillere som Paul Pogba, Marcos Rojo og Zlatan Ibrahimovic kan spille seg i form igjen.

Nevnte Zlatan var dog ikke blant spillerne som reiste sørover til London så vidt lokalavisa vet. Hele lista over spillere kan en se her. Der kan en også se at Henrikh Mkhitaryan nok en gang tilsynelatende mangler i Uniteds tropp.

Phil JonesEric BaillyMichael Carrick og Marouane Fellaini er fortsatt ute, mens Nemanja Matic er usikker til oppgjøret. Om han mangler, så er det sannsynlig at Ander Herrera starter på Uniteds midtbane.

Dommeren

Andre Marriner har fått fløyteansvaret for dette storoppgjøret. Han har delt ut 42 gule kort (tre i snitt per kamp) og to røde kort (0,14 i snitt per kamp) på de 14 kampene han har dømt denne sesongen (alle turneringer).

Marriner har med seg Simon Beck og Scott Ledger på linjene, mens Anthony Taylor er kampens fjerdedommer.

Det var Andre Marriner som dømte Uniteds 4-0-seier mot Everton i september, mens han også har dømt Arsenal ved én anledning: bortetapet mot Stoke.

Merkelig nok dømte også Marriner begge våre kamper mot Arsenal sist sesong.

JULEKORT: Andre Marriner er den første dommeren vår i denne viktige desembermåneden.
Powered by Labrador CMS