Kan United temme Ulvene?

United er ute av Champions League, men Premier League ruller videre. Lørdag venter Wolves på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært noen tunge dager for fotballbyen Manchester etter at begge byens lag røk ut av Champions League onsdag kveld. For Uniteds del kom exiten nærmest som et sjokk, med tanke på at gruppemotstanderne het Benfica, Basel og Otelul Galati.

Heldigvis går både livet og fotballen videre, til tross for at Champions League-eventyret er over for denne gang, og allerede lørdag ettermiddag har Sir Alex Fergusons menn muligheten til å vise seg fra en bedre side enn i Basel.

Lørdag kl. 16.00 (skandinavisk tid) står Wolverhampton på motsatt banehalvdel på Old Trafford, og kun tre poeng er godt nok for United. Med City fem poeng foran United på tabellen, trenger de røde djevlene seier mot Wolves for å være sikre på å ha en viss kontakt med naboen også etter at helgens kamper er ferdigspilte.

Til tross for at det er 13 lag mellom United og Wolves på tabellen, er det ingen grunn til å forvente noen ‘walk in the park’ lørdag. Også i fjor lå lagene i hver sin ende av tabellen, men det måtte allikevel et overtidsmål fra Ji-sung Park til for at United skulle ta alle tre poengene mot Wolves på Old Trafford. På Molinuex ble det enda tøffere for United, og det endte med 2-1 til hjemmelaget.

United

Manchester United har, til tross for alt pratet om problemer og krise, hatt en god seriestart, og står med 33 poeng på 14 kamper. Formen den siste tiden har også vært bra rent poengmessig: etter 1-6-tapet mot Manchester City har United tatt 13 av 15 poeng, og kun sluppet inn ett mål.

Til tross for poengfangsten er ikke alt som det bør være på Old Trafford for tiden. Kun fem mål på de siste fem ligakampene, tap mot Crystal Palace i Ligacupen, samt tap mot Basel onsdag, forteller historien om et United-lag som ikke er på det nivået som Sir Alex Ferguson både krever og forventer.

Noe av skylden for de mindre gode prestasjonene de røde djevlene har fremvist den siste tiden, må alle skadene ta. Tom Cleverley har vært skadet mer eller mindre helt siden starten av september, og ventes ikke tilbake før nyttår. Ute til nyttår er også Rafael, Fabio, Javier Hernandez og Michael Owen, mens Anderson er ute til februar.

Og om ikke dette var nok, mister nå Nemanja Vidic resten av sesongen med en korsbåndsskade, etter han var uheldig i en duell mot Basels Marco Streller.

Det er med andre ord skadekrise i United, men heldigvis kunne Sir Alex komme med én positiv nyhet på fredagens pressekonferanse: Dimitar Berbatov er skadefri og er aktuell for lørdagens kamp.

Wolverhampton

For Wolverhampton sin del, har sesongen hittil vært en berg- og dalbane-opplevelse. Klubben begynte med seiere i sesongens to første kamper (Blackburn borte og Fulham hjemme), før det ble bråstopp og kun to poeng på de neste åtte kampene.

Den siste tiden har det imidlertid gått noe bedre for Wolves, og klubben har vunnet to av sine fire siste kamper. I forrige runde snudde de sågar 0-1 til 2-1 hjemme mot Sunderland i løpet av kampens siste 20 minutter. Disse resultatene har ført ‘Ulvene’ til en 16. plass på tabellen – fire poeng over nedrykksstreken.

I motsetning til United, som omtrent har et helt lag ute med skader, kan Mick McCarthy mønstre et tilnærmet skadefritt mannskap foran turen til Old Trafford. Den eneste som sliter med skade er Joey Craddock, som er ventet å være ute til jul.

Dommer

Premier Leagues yngste dommer, Michael Oliver (26) er pipeblåser i lørdagens kamp. Oliver var også dommer i kampen mellom de to lagene på Molineux forrige sesong, hvor United gikk på sesongens første ligatap. Oliver har ikke dømt United tidligere denne sesongen.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS