Fullt fokus på ligaen!

PREVIEW: Etter Uniteds Europa-exit torsdag er det kun Premier League som gjelder resten av sesongen. Første hinder på vei mot tittelen er Wolves på Molinuex.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United imponerte ingen i dobbeltmøtet med spanske Athletic Club i Europaligaens åttendedelsfinale. Etter å ha tapt 2-3 mot baskerne på hjemmebane forrige torsdag, hadde Sir Alex Fergusons menn et tøft, men ikke umulig, utgangspunkt foran returen på San Mamés. Dessverre var Athletic best også i kampen på deres hjemmebane, og United røk ut med 3-5-tap sammenlagt.

Resultatet på San Mamés betyr at United nå er ute av alle cuper denne sesongen, og det er kun Premier League-spill å fokusere på for de røde djevlene resten av sesongen. Dette kan til gjengjeld vise seg å bli spennende nok. Med ti kamper igjen å spille topper Manchester United tabellen – kun ett fattig poeng foran naborival Manchester City!

Det ligger med andre ord an til å bli en skikkelig thrilleravslutning på årets Premier League-sesong. Uniteds posisjon på toppen av tabellen vil være under konstant trussel fra de lyseblå naboene, og poengene må plukkes jevnt og trutt om tittelen skal ende på Old Trafford også i år.

Første hinder på veien mot en ny ligatittel for Sir Alex og co. venter allerede søndag. Da møter United Wolverhampton Wanderers på Molineux, og forhåpentligvis går det bedre denne gangen enn det gjorde sist United var på besøk på arenaen. 5. februar 2011 gikk nemlig United på sitt første Premier League tap på 10 måneder da Wolves vant 2-1.

Wolves

Wolverhampton sparket i midten av februar sin manager over snaue seks år, Mick McCarthy, og assistent Terry Connor har tatt over ansvaret for ulvene. Kun ett poeng og 2-9 i målforskjell på de tre kampene laget har spilt siden, tyder imidlertid på at den helt store effekten av managerbyttet.

Wolves ligger for øyeblikket på en 19. plass på tabellen, og er i desperat poengnød med sine 22 poeng på 28 kamper. Det positive for Connor og hans disipler er at det kun skiller ett enslig poeng opp til Bolton som ligger på den trygge 17. plassen.

På skadefronten må Connor greie seg uten Nenad Milijas, Jamie O’Hara og Karl Henry, mens også Stephen Hunt er usikker.

United

Mens Wolves sliter i bunnen av tabellen, befinner United seg i motsatt ende. Etter at United slo WBA og City tapte mot Swansea forrige søndag, overtok de røde tabelltoppen for første gang siden september, og har med dette et glimrende utgangspunkt for de ti siste kampene i ligaen.

Uniteds form er også strålende om dagen – i hvert fall i Premier League. Mens det har gått svært trått i Europa de siste kampene, har United tatt 22 av 24 mulige poeng på de siste åtte Premier League-kampene, og står også med fire strake seiere.

Om man skal peke på noe negativt for Uniteds del foran søndagens kamp, bortsett fra den mindre gode innsatsen mot Athletic Club torsdag, er det – nok en gang – skadesituasjonen. United har slitt med uttallige skader gjennom hele sesongen, og fortsatt er ikke alt helt som det skal være blant Sir Alex Fergusons menn.

Nemanja Vidic og Darren Fletcher er som kjent ute resten av sesongen, mens Anderson sliter med hamstringen og må belage seg på en måneds tid på sidelinjen. I tillegg er Michael Owen og Anders Lindegaard fortsatt ikke helt kvitt sine problemer.

Resten av troppen skal være aktuelle for kampen mot Wolves, men både Nani (ankel) og Phil Jones (forkjølet) stod over kampen torsdag og er derfor fortsatt noe usikre. I tillegg pådro Wayne Rooney seg en smell mot Athletic, men denne var etter alle solemerker ikke av det alvorlige slaget. På den positive siden er det at Antonio Valencia er tilbake fra sin hamstringskade, og skal være klar til kamp.

Dommer

Anthony Taylor er satt opp til å lede oppgjøret på Molineux. 33-åringen er født i Wythenshawe i Manchester, og har dømt Premier League siden 2010. Han har imidlertid aldri dømt Manchester United tidligere. Taylor har hittil dømt 26 kamper denne sesongen, og har delt ut 26 gule kort.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS