«The Baggies» siste i 2012

PREVIEW: Vi nærmer oss 2013 med stormskritt, og siste hinder før nyttårsfesten kan starte er West Bromwich hjemme på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Etter nok en vanvittig fotballkamp, og litt hjelp fra Sunderland, har United igjen økt ledelsen på toppen av tabellen. Det skiller nå hele syv poeng mellom United og naborivalen City på andreplass.

Ferguson har vært klar på at det er i denne posisjonen han vil være da vi er i ferd med å nærme oss det nye året, og lørdag er det West Bromwich som skal gjeste Old Trafford.

Med United tilbake på vinnersporet etter poengdelingen mot Swansea lille julaften, er det lett å spå seier over «The Baggies», men West Brom skal ikke avfeies så lett.

Steve Clark og West Bromwich har vært denne sesongens store overraskelse, og ligger etter halvspilt serie helt oppe på en 6. plass. Dette mye takket være godt forsvarsspill, og at de i tillegg er i stand til å produsere mål med Lukaku, Long og Odemwingie på topp.

På tolv Premier League-kamper has West Bromwich kun tatt to poeng mot United, men begge gangene har dette skjedd på Old Trafford. Clark vil garantert vært ute etter en ny skalp på lørdag.

Holde nullen?

Kampen mot Newcastle er på mange måter symbolet på hele Uniteds sesong så langt. De havnet under ikke mindre enn tre ganger, og kom likefullt ut av bataljen med tre poeng etter en dramatisk scoring i sluttminuttene. Selv om det tidvis er rusk i maskineriet begge veier, er det slikt man blir mestere av.

Ferguson gjorde som antydet og det var store omrokkeringer fra det laget som møtte Swansea rett før jul. Med andre ord kan vi nok forvente et annet manskap igjen på lørdag. Wayne Rooney er nok enda skadet, men både Ashley Young, Danny Welbeck og Phil Jones kan være tilbake og figurere i førsteelleveren mot West Brom.

Etter å ha kuttet ned på baklengsmålene til kun ett de siste to kampene, falt den bakre fireren tilbake til gamle synder mot Newcastle. 28 mål i sekken på 19 kamper er sjelden kost for en serieleder, men så lenge målene fortsetter å renne inn fremover på banen også, går det tross alt greit. Spørsmålet er derimot hva som skulle skje om van Persie møter veggen og Rooney forblir skadet. Kanskje er dette kampen hvor de Gea skal få en smultring i statistikken sin. Spanjolen kan trenge litt oppmuntring, eller kanskje er det Lindegaard som får muligheten?

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

26. des.

Newcastle

PL

H

4-3

23. des.

Swansea

PL

B

1-1

15. des.

Sunderland

PL

H

3-1

9. des.

Man. City

PL

B

3-2

5. des.

Cluj

CL

H

0-1

V: 3

U: 1

T: 1

Mål: 11-8

Forsvaret er nøkkelen

Etter en rekke på hele fire kamper uten seier, har Steve Clarks West Bromwich slått tilbake og har notert seg for to strake seiere i juleprogrammet. Hvorvidt de forventer å reise fra Old Trafford med full pott er heller tvilsomt, men Clarks disipler skal ikke under noen omstendigheter undervurderes.

Clarks håp ligger nok i Uniteds baklengskolonne denne sesongen. De røde har slupper inn 28 mål så langt, og man må helt ned til Norwich på 11. plass for å finne noe lignende. Klarer West Brom dermed å stenge igjen bakover, er det ikke umulig at angrepsrekka med Lukaku, Long og Odemwingie kan få nettkjenning i løpet av kampen.

Det store uromomentet for Clark er dermed i forsvarsrekka, hvor Jonas Olsson i beste fall er tvilsom. Svensken har vært stødig bak for «The Baggies» hele sesongen, men fikk en smell i seieren over QPR. Både Goran Popov og Youssouf Mulumbu er også tvilsomme, mens kampen garantert kommer for tidlig for Steven Reid og Claudio Yacob.

FORMEN – West Broms 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

26. des.

QPR

PL

B

2-1

22. des.

Norwich

PL

H

2-1

16. des.

West Ham

PL

H

0-0

8. des.

Arsenal

PL

B

0-2

1. des.

Stoke

PL

H

0-1

V: 2

U: 1

T: 2

Mål: 4-5

STATISTIKK

  • United og West Brom er de to beste bortelagene i Premier League. «The Baggies» har vunnet tre av sine siste fem på bortebane.

  • I 2010/11 var West Brom det eneste laget som tok poeng på Old Trafford.

  • West Brom har kun tatt to poeng mot United i Premier League. Begge poengene kom på Old Trafford.

  • United har nå scoret i 58 hjemmematcher i Premier League på rad.

  • Nani og Chicharito har begge scoret i to av sine tre kamper mot West Brom.

  • Robin van Persie har nå scoret 61 mål på sine siste 74 Premier League-kamper siden januar 2011.

Klubbenes PL-møter på Old Trafford

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

2-0

Rooney (2)

2010/11

2-2

Chicharito, Nani

2008/09

4-0

Rooney, Ronaldo, Berbatov, Nani

2005/06

3-0

Scholes, Ferdinand, van Nistelrooy

2004/05

1-1

Giggs

2002/03

1-0

Solskjær

V: 4

U: 2

T: 0

Mål: 13-3

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

112

30

15

11

115-68

19

11

26

89-102

49

26

37

204-170

DOMMEREN

Lørdagens kampleder er Jonathan Moss. 42-åringen dømte sin første Premier League-match i 2011 mellom Birmingham og Blackpool.

Selv om Moss har dømt på det øverste nivået i snart to år, blir dette hans første kamp som involverer Manchester United. Gjestene har derimot hatt Moss som fløyteblåser fire ganger. Senest i 2-0-seieren over Everton i starten av september.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242

Powered by Labrador CMS