Preview: United – Stoke

Les deg opp på skader, form, dommeren, diskusjoner og mer før tirsdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Kampen spilles tirsdag klokken 21.00 på Old Trafford.

Skadene:

Profil Darmian

Søndag kom også nyheten om at Bastian Schweinsteiger mister hele februar på grunn av en kneskade. I tillegg er Ashley Young fremdeles ute med en kranglete lysk, mens Nick Powell er ute med en skade i leggen.

United i forrige kamp (3-1 mot Derby): De Gea – Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson – Schneiderlin, Fellaini – Lingard, Mata, Martial – Rooney

Profil Carrick

Michael Carrick er imidlertid skadefri, og det er nærliggende å tro at han tar plass ved siden av Morgan Schneiderlin på midtbanen. Den offensive kvartetten til United fungerte godt mot Stoke, og det er liten grunn til å tro at det blir noen store forandringer der. Martial herjet mot Cyrus Christie, mens Wayne Rooney viste at målformen er tilbake.

United har valgmuligheter i Memphis, Herrera, Pereira og Januzaj. Kanskje vurderer Van Gaal det dit hen at det er nødvendig med forandringer, ettersom det kun er fire dager siden forrige kamp.

Stokes skader: Også Stoke har problemer i de bakre rekker. Verst (les: best for United) er det at Ryan Shawcross er utilgjengelig som følge av en ryggskade. I tillegg til Stokes store stopperkjempe sliter Geoff Cameron med en ankel, mens Marc Wilson sliter med en kneskade. Glen Johnson har slitt litt etter han fikk seg en smell sist, men bør være klar.

Wayne Rooney i duell med Stoke-stopperne

Ellers er Charlie Adam fremdeles ute med skade. Han har en vond legg, og kommer til å være ute til mars. Det betyr at United slipper cornerne, som sir Alex Ferguson i sin tid anslo til å være verdt fem millioner pund alene. Midtbanespilleren har uansett slitt med å få spilletid, og på Deadline Day kom også nyheten om at Stoke har forsterket med Gianni Imbula.

Marko Arnautovic mistet kampen mot Leicester som følge av en smell, men bør rekke oppgjøret på Old Trafford. Det samme bør Jonathan Walters være.

Stoke i forrige kamp (0-1 mot Crystal Palace i FA-cupen): Haugaard – Bardsley, Wollscheid, Wilson, Pieters – Ireland, van Ginkel – Shaqiri, Bojan, Odemwingie – Joselu

Stoke i forrige seriekamp (0-3 mot Leicester): Butland – Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay – Diouf, Walters, Shaqiri – Joselu

Pressekonferanse:

Det har ikke blitt holdt noen pressekonferanse i forkant av tirsdagens oppgjør.

Formen:

Manchester United har vært veldig varierende den siste tiden. Etter tre seirer og to uavgjorte på de siste fem ble det tap 0-1 hjemme for Southampton i forrige ligakamp. Verst av alt var kanskje prestasjonene mot Southampton, som var direkte svake.

United fikk en opptur mot Derby på fredag. Laget spilte bedre offensiv fotball enn på lenge, men slapp samtidig til Championship-laget litt enkelt til ved et par anledninger. Seieren var kun Uniteds andre seier på de siste syv bortekampene.

Heller ikke på Old Trafford har United vært imponerende denne sesonger, og tap som mot Southampton og Norwich gir nok Stoke et håp om poeng.

Samtidig har ikke Stoke heller vært i forrykende form. Laget ligger riktignok på en brukbar 9. plass, kun fire poeng bak United, men har i løpet av en uke tapt 0-3 for Leicester, røket ut av ligacupsemifinalen mot Liverpool (tross en god 1-0-seier) samt røket ut av FA-cupen (0-1 mot Crystal Palace).

Det tette kampprogrammet betyr at kampbelastningen er høyere for tirsdagens gjester, men Mark Hughes benyttet muligheten til å hvile flere spillere i helgens oppgjør mot Crystal Palace. Det er også verdt å merke seg at United spilte kamp en dag tidligere enn gjestene fra Stoke-on-Trent.

Hva står på spill:

Tre poeng. Enkelt og greit. United er nødt til å begynne å vinne slike hjemmekamper om ikke luken opp til Tottenham på fjerdeplass skal bli større. Spurs ligger i øyeblikket fem poeng foran United, mens ligaleder Leicester er hele ti poeng foran United på femteplass.

Dommeren:

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 28: Wes Brown of Sunderland reacts after being shown a straight red card by Refere Roger East as John O'Shea of Sunderland appeals during the Barclays Premier League match between Manchester United and Sunderland at Old Trafford on February 28, 2015 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Roger East dømmer oppgjøret på Old Trafford. Dommeren fra Wiltshire er en relativt fersk dommer, og fikk sin Premier League-debut så sent som 1. september 2012. East fikk mye oppmerksomhet da han dømte United mot Sunderland på Old Trafford i fjor: Wes Brown fikk se det røde krotet etter en felling som bakerste mann, mens det egentlig var John O’Shea som gjorde forseelsen.

Statistikk og diskusjon:

Kampen diskuteres selvsagt allerede på unitedforumet.no, forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS