Løsner alt mot Stoke?

PREVIEW Kan hjemmekampen mot Stoke bli starten på en lang og etterlengtet seiersrekke?

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en innholdsrik uke for Manchester United, og forhåpentligvis er David Moyes og United-spillerne litt lysere til sinns enn hva de var når de gikk til sengs lørdag kveld etter å ha mistet seieren mot Southampton i sluttminuttene forrige helg.

Lanseringen av Sir Alex Fergusons biografi har naturligvis fått mye oppmerksomhet, mens en stemningsfull Champions League-kveld på Old Trafford, for første gang med egen sangseksjon, ble toppet med en godkjent forestilling og tre poeng mot Real Sociedad.

Lørdag ettermiddag er det Stoke som gjester Old Trafford i det som blir Uniteds tredje hjemmekamp på rad, og «som vanlig» er David Moyes avhengig av tre poeng for å stilne kritikerne som står klare til angrep om United ikke skulle levere som forventet.

Med tap og uavgjort hjemme mot henholdsvis West Bromwhich (1-2) og Southampton (1-1), motstandere United tradisjonelt sett har hatt god kontroll på tidligere, virker det kanskje meningsløst å vise til historisk statistikk, men vi nevner likevel at Stoke ikke trives spesielt godt mot United. «The Potters» har kun tatt ett av 30 mulige poeng mot de røde i Premier League, og har ikke vunnet på Old Trafford siden 1976.

Med to poeng på de siste fem ligakampene er ikke Stoke-fansen spesielt optimistiske til at heller denne kampen er dagen da den kjedelige statistikken brytes. Mark Hughes, som tok over for Tony Pulis i sommer, har sanket åtte poeng hittil, noe som gjør at Stoke er ett poeng unna nedrykk.

Forrige kamp mot Stoke i april endte med at Robin van Persie avsluttet en 751 minutter lang måltørke da han omsider scoret på straffe. Får vi se lignende gledesscener på lørdag?

United

David Moyes forbanner seg nok litt over lagets vanskeligheter med å få ballen i mål, men det er ikke annet å gjøre enn å gi full innsats, fortsette spillet og være tålmodig som Michael Carrick sa etter kampen mot Southampton.

Robin van Persie var ute i midtuken med et par småskader, men på sin pressekonferanse kunne Moyes fortelle at nederlenderen er tilbake mot Stoke og antageligvis er på plass fra start på topp med Wayne Rooney. Danny Welbeck (kne) og Tom Cleverley (legg) er usikre og involveres nok ikke på lørdag.

Manchester United v Southampton - Premier League

Bortsett fra det er United-troppen skadefri, og spørsmålet mange vil stille seg er nok om Adnan Januzaj får fornyet tillit etter en ukes kamphvile. I tillegg blir det interessant å se om Rio Ferdinand og Nemanja Vidic går tilbake i midtforsvaret, eller om Phil Jones og Jonny Evans som har levert solide forestillinger de to siste kampene får fortsette.

Siste fem kamper:

  • Real Sociedad (h) 1-0
  • Southampton (h) 1-1
  • Sunderland (b) 2-1
  • Shakatar (b) 1-1
  • West Bromwich (h) 1-2

Stoke

stoke200

Likevel er Hughes optimistisk før oppgjøret på Old Trafford hvor et sårbart United-lag venter, for å bruke managerens egne ord. Spørsmålet blir om Hughes tør å fortsette den offensive tankegangen mot et desperat United-lag på hjemmebane, eller om hovedfokuset blir å legge seg bakpå og satse på kontringer.

Tidligere United-aktuelle Asmir Begovic er naturligvis en klassekeeper som kan gjøre det til en frustrerende aften for United-fansen dersom han skulle være i det umulige (keeper)hjørnet. I tillegg er kraftspissen Marko Arnautovic en spiller Stoke-fansen anser som en potensiell joker.

Tidligere United-spiss Mark Hughes er nå Stoke-manager.

Når det gjelder skader er situasjonen ganske lys for Stoke. Kun tidligere United-stopper Ryan Shawcross (sykdom) og Geoff Cameron (legg) er regnet som usikre.

Siste fem kamper:

  • West Bromwich (h) 0-0
  • Fulham (b) 0-1
  • Norwich (h) 0-1
  • Tranmere (b) 2-0
  • Arsenal (b) 1-3

Dommeren mason_lee

Lee Mason er mannen som forhåpentligvis ikke blir å se i begivenhetenes sentrum på Old Trafford. Lancashire-dommeren har verken dømt United eller Stoke tidligere denne sesongen, men dømte mannskapet til Ferguson ved to anledninger i fjor mot Southampton (2-1) og Reading (1-0), to kamper uten spesielle kontroversielle episoder.

Statistikk for de overtroiske: Wayne Rooney scoret alle Uniteds tre mål i kampene Lee Mason dømte i fjor.

LIVE-radio

Kampen mot Stoke vil bli overført LIVE på radio her på united.no. Les mer her!

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS