Kan de temme grekerne?

PREVIEW: Klarer United det svært få andre har klart denne sesongen?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er ute av FA-cupen, ligacupen, gullkampen i Premier League, og mirakler må til dersom de skal kvalifisere seg til Champions League via tabellplassering i ligaen. Det bør være en solid grunn for at de elleve utsendte tirsdag kjemper med nebb og klør for å få med seg et godt resultat fra Hellas.

Lørdag kveld reiste Moyes og United-laget hjem til Manchester med tre særdeles viktige poeng i kofferten etter å ha slått Crystal Palace 2-0 på Selhurst Park. Det var ingen festforestilling mot sør-London-klubben, men scoringer fra spissduoen Wayne Rooney og Robin van Persie sikret seieren.

I tillegg til en seier friskt i minnet, har Rooney – som på mange måter har vært en svært viktig spiller for United denne sesongen – skrevet under på en ny kontrakt.

Manchester United

Håpet om ligagull er borte. Elleve poeng opp til Liverpool på 4. plassen som sikrer Champions League. Denne kampen kan bli svært avgjørende for den kommende sesongen, så det forventes at Moyes går «all in» tirsdag.

SKADET: Phil Jones var ikke med på fellestreningen mandag.
SKADET: Phil Jones var ikke med på fellestreningen mandag.

Robin van Persie kom tilbake fra skade mot Cardiff 28. februar, og har scoret fire mål på de fem siste kampene siden returen. Men det er ikke bare positive nyheter i United-leiren om dagen, spillere som Jonny Evans og Phil Jones måtte begge stå over treningen mandag på grunn av skade, og går dermed glipp av oppgjøret.

Nykommeren Juan Mata som sørget for optimisme hos rødtrøyene må stå over oppgjøret som følge av at han allerede har bidratt for Chelsea i Champions League.

Danny Welbeck og Rafael spilte ikke mot Crystal Palace i helgen, men deltok på fellestreningen mandag, så de er mest sannsynlig kampklare innen kort tid, men det spørs om Moyes tør å bruke de allerede tirsdag. Luis Nani er også uaktuell foran møtet, etter at han skadet seg under oppgjøret mot Newcastle 7. desember.

Olympiakos Piraeus

Olympiakos seiler for øyeblikket gjennom Hellas’ øverste divisjon, og er ubeseiret i ligaen siden februar i fjor. Grekerne står for øyeblikket med en positiv målforskjell på 69 mål, og har bare sluppet inn ni mål denne sesongen – etter 26 kamper spilt. Olympiakos avanserte til åttendefelsfinalene på dramatisk vis, etter å ha havnet på 2. plass i gruppespillet.

SKADET: Javier Saviola må se tirsdagens oppgjør fra tribunen.
SKADET: Javier Saviola må se tirsdagens oppgjør fra tribunen.

The Red-Whites går inn i møtet med United stinn av selvtillit etter å ha slått OFI Kreta 4-0 i helgen, etter hat-trick av nykommeren Marko Scepovic – som for øvrig heller ikke kan spille i morgen som følge av at han allerede har spilt Champions League-kvalifseringskamper for Partizan Beograd før han ankom Olympiakos 2. september.

I januar hentet Olympiakos inn forsterkninger etter å ha mistet sin soleklare toppscorer Konstantinos Mitroglou til Fulham. Hernan Perez, Ivan Marcano og Nelson Valdez kom inn portene, men sistnevnte er tvilsom foran oppgjøret som følge av en ankelskade. Ringreven Javier Saviola må også stå over etter at han nylig pådro seg en lårskade.

Dommeren

Tirsdagens kampblåser er italienske Gianluca Rocchi. 40-åringen startet å dømme Italias 3. øverste divisjon i 2000 med 38 kamper den første sesongen, men fikk ikke æren av å dømme Serie A-kamper før 2010.

PIPEBLÅSER: Denne mannen dømmer United for første gang tirsdag.
PIPEBLÅSER: Denne mannen dømmer United for første gang tirsdag.

Siden den gang har han dømt en rekke storkamper, blant annet kvalifiseringskamper for EM 2012, Real Madrid – Manchester City på Etihad i 2012 og herrekamper under de Olympiske Lekene i London 2012, og haugevis av storkamper i Serie A. Rocchi har imidlertid aldri dømt United før.

Ingen dommere går en hel karriere uten kontroverser, og denne mannen er intet unntak. Høsten 2011 gikk daværende Inter Milan-manager Claudio Ranieri kraftig til verks da han uttalte seg om italienerens prestasjoner da han «ødela» kampen mellom Inter og Napoli, etter å ha utvist Joel Obi på kontroversielt vis i tillegg til mange andre merkelige avgjørelser.

Siste møter

Lagene har bare møttes fire ganger før. United har gått seirende ut av alle møtene, og Olympiakos har bare maktet å score to mål mot rødtrøyene.

  • 10.10.2001: Olympiakos Pireau 0 – Manchester United 2
  • 23.10.2001: Manchester United 3 – Olympiakos Pireau 0
  • 01.10.2002: Manchester United 4 – Olympiakos Pireau 0
  • 23.10.2002: Olympiakos Pireau 2 – Manchester United 3

United har spilt ti kamper mot gresk motstand, og har aldri tapt én eneste av de. Mer om det kan du lese i lenken til venstre.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS