40 år uten hjemmetap – fortsetter eventyret?

Preview: Kan United-gutta bygge videre på 5-1-seieren i Ole Gunnar Solskjærs hjemmedebut?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United v Huddersfield

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 16.00 (skandinavisk tid), onsdag 26. desember
Dommer: Jonathan Moss
Her kan du se kampen på TV: TV 2 (hovedkanalen) (N)

Det begynte med 5-1-seier, Ole Gunnar Solskjærs United-periode, i det som var en strålende kamp borte mot Cardiff.

Spørsmålet alle – absolutt alle stiller seg – er imidlertid om det kan fortsette? Og da tenker United-fansen – og andre – både på selve spillet og resultatet.

Huddersfield bør sånn sett egentlig være en bra motstander.

De har tapt sine fem siste Premier League-kamper, og ligger nest sist på tabellen.

Samtidig er United normalt veldig gode hjemme på andre juledag, på såkalte boxing day. Legg til at det er Solskjærs hjemmedebut så er det umulig å ikke akseptere at de røde er gigantiske favoritter onsdag ettermiddag.

Manchester United

Det har ikke kommet frem noe nytt rundt eventuelt laguttak, men før Cardiff-kampen ble det meldt at Romelu Lukaku kom til å miste både Cardiff- og Huddersfield-kampen av såkalte private årsaker.

Chris Smalling var også ute med skade mot Cardiff, og det er vel usikkert om han er tilbake. Alexis Sánchez er nå tilbake på Carrington, men det er nok også høyst tvilsomt om chileneren er med i troppen allerede til denne.

Da United reiste til Cardiff var heller ikke Matteo Darmian, Marcos Rojo, Antonio Valencia eller Scott McTominay med, men det er altså intet nytt om disse kan være aktuelle.

Det eneste som er kjent er at Solskjær gjentatte ganger har uttalt at alle kom til å få sjansen gjennom juleperioden.

– Jeg tror også gutta ser frem til å spille på Old Trafford igjen. Akkurat det er også nøkkelen, vi skal glede oss til hjemmekampene, sa United-manageren på pressekonferansen før onsdagens kamp.

– Men selvtillit er ikke noe du kan oppbevare i fryseren og bare hente når du trenger den.

– Du får selvtillit ved å prestere i kamp og på trening. Forhåpentligvis gir denne kampen (5-1 mot Cardiff) spillerne en boost, så jeg er fornøyd og ser frem til Huddersfield-kampen.

Det er verdt å merke seg at hvis Nemanja Matic får gult kort må han stå over hjemmekampen mot Bournemouth kommende søndag.

Statistikken klart på Uniteds side

United har kun tapt én av de siste 14 kampene mot Huddersfield, og det skjedde på bortebane i oktober 2017, i en kamp Victor Lindelöf nok vil glemme. Ellers er det blitt 10 seirer og tre uavgjorte på de siste 14.

Man må faktisk tilbake til 1930 for å finne forrige Huddersfield-seier på Old Trafford, men den gangen vant de i alle fall 6-0.

Huddersfield sliter med å score mål for tiden, og da må vi også legge til at i sju av de ti siste kampene mot United har de heller ikke scoret.

Det er 40 år siden United tapte en ligakamp hjemme på Boxing day, og det er også 32 år siden United sist tapte hjemme mot en motstander fra Yorkshire, som Huddersfield er fra.

Huddersfield

Onsdagens motstander sliter. De har altså tapt fem strake ligakamper, og det er kun målforskjellen som hindrer dem fra å ligge sist på tabellen, med ti poeng etter 18 kamper.

De har kun vunnet to kamper, og begge kampene ble vunnet i november. Den første var en 1-0-seier hjemme mot Fulham, mens den andre var en overraskende 2-0-seier borte mot Wolverhampton.

Det er imidlertid verdt å merke seg at de kun tapte 1-0 borte mot Arsenal for et par uker siden, og tidligere i sesongen også kun tapte med 1-0 mot Liverpool og 2-0 mot Tottenham.

Det er målene fremover som har vært problemet. Med bare 11 scoringer på 18 kamper er Huddersfield det laget i Englands fire øverste divisjoner som har scoret færrest mål til nå.

Mot United mangler de også viktige Aaron Mooy (bildet over), som har vært ute med en skade siden Arsenal-kampen. Lagets kaptein, Jonathan Hogg, måtte stå over helgas 3-1-tap mot Southampton, men The Terriers håper å ha ham klar igjen til denne. Det samme håpet gjelder Rajv Van La Parra.

Danny Williams, Abdelhamid Sabiri og Tommy Smith skal imidlertid også være skadet.

Har du fått med deg disse sakene?

Dommeren:

Jonathan Moss.

Jonathan Moss dømmer United for tredje gangen denne sesongen, og det har vært moro med Moss som pipeblåser til nå. United slo i alle fall Burnley borte og Everton hjemme tidligere i sesongen med dommeren fra Sunderland.

Det skal imidlertid sies at han også viste ut Marcus Rashford mot Burnley, etter at Rashford brukte skallen i en opphetet situasjon med Phil Bardsley. United-spissen unnskyldte seg senere.

Powered by Labrador CMS