– Dette er kampene vi gleder oss til

PREVIEW: Skadelisten hoper seg opp. Hvordan løser Mourinho dette?

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke var en skuffende en sett med røde øyne.

United maktet ikke å ta seg videre i Ligacupen, før Harry Maguires overtidsmål sørget for poengdeling mot Leicester i Premier League.

Det er nå lagt bak oss – og tre poeng mot Burnley er alt som gjelder.

LES OGSÅ: Mourinho på Boxing Day – 16 av 18 poeng

Avspark er klokken 16.00, og i Norge er det TV2 Sport Premium/Sumo som er tingen, i Sverige handler det om å skru på Viasat Sport Premium/Viaplay – og våre venner i Danmark må benytte TV3 + HD/Eurosport Player Danmark/Viaplay for å se oppgjøret.

Vi dekker selvfølgelig også oppgjøret på Old Trafford LIVE her på United.no!

Manchester United

Vi dveler ikke ved forrige uke nå. Kampene er spilt – og det er lite vi får gjort for å endre det nå.

Det vi tar med oss fra det hele er at Chris Smalling etter alle solemerker ikke blir klar til Boxing Day, all den tid det var hamstringen som gikk mot Leicester.

Midstopperen, som har startet i Uniteds 13 siste Premier League-kamper, holdt seg tydelig til baksiden av låret i sluttminuttene på King Power Stadium, og var omtrent ikke i stand til å bevege seg.

Eric Bailly er fortsatt ventet tilbake først på nyåret, Michael Carrick vil heller ikke bli å se i juleprogrammet, Matteo Darmian er ikke klarert og Antonio Valencia er høyst tvilsom til morgendagens kamp.

Ecuadorianeren har stått over de to siste oppgjørene – også han sliter med hamstringen.

Antonio Valencia sliter med hamstringen, og er etter alle solemerker ikke med mot Burnley.

Marouane Fellaini er også ute med skade, uten at vi har en klar dato for når den hårfagre belgieren skal være tilbake.

Med mindre noe nytt dukker opp, skal det være alle de utilgjengelige spillerne. Og det er hele seks førstelagsspillere som mangler.

Etter Leicester-oppgjøret var det en tydelig frustrert Mourinho som hadde sett laget sitt kaste bort et hav av muligheter – bare for å bli straffet for sløseriet på overtid.

– Vi ble straffet av feilene våre i kveld. Det skulle vært en enkel kamp å vinne, og vi gjorde alt for å vinne kampen, men misbrukte enorme muligheter. Vi mistet ballen på barnslige måter, og opptrådte som barn i boksen vår. Derfor ble vi straffet og mistet to poeng, sa Mourinho.

En lite fornøyd José Mourinho så Leicester utligne i sluttminuttene på lørdag.

Det ville ikke overrasket om det blir noen utskiftninger fra Leicester-oppgjøret. Ikke bare kommer kampene kommer tett som hagl, men flere av prestasjonene på King Power Stadium tilsier at endring må til.

Laget som startet mot Leicester: David de Gea – Victor Lindelöf, Phil Jones, Chris Smalling, Ashley Young – Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata – Jesse Lingard, Romelu Lukaku, Anthony Martial.

Spesielt interessant er det kanskje å se hvordan Mourinho løser utfordringen på høyrebacken, med førstevalgene spillere som Valencia og Darmian ute.

Duket for Luke Shaw igjen?

LES OGSÅ: – Den siste uken har ikke vært positiv

Vi tar også med oss at hva gjelder resultater på Boxing Day, så er det ingen som er i nærheten av Manchester United.

Hele nitten seire, to poengdelinger – og to tap er fasiten. Tirsdag ca kl 17.45 regner vi med at den statistikken er ytterligere pyntet på.

Nyt denne klassikeren fra Berbatov både én og to ganger…

Burnley

Sean Dyche og Burnley er kanskje den største overraskelsen i Premier League så langt.

Lancashire-klubben har levert over all forventning, og er bare tre små poeng bak Liverpool som okkuperer fjerdeplassen.

Til tross for gode resultater og behagelig tabellplassering, kommer Burnley fra et noe overraskende 3-0-tap mot Tottenham på Turf Moor. I det oppgjøret mistet de også rekordsigneringen Chris Wood til skade.

Sentrale spillere som James Tarkowski, Tom Heaton, Robbie Brady og Stephen Ward er også alle utilgjengelige for Dyche på tirsdag.

Ikke med denne gangen: Tom Heaton.

Nevnte Tom Heaton var forøvrig mannen mellom stolpene i tilsvarende oppgjør forrige sesong, og det er ikke en stor overdrivelse hvis vi stadfester at det er blant de beste kampene sisteskansen har spilt i sitt liv. Kampen endte 0-0, til stor frustrasjon for Mourinho.

– De er et sterkt lag, som har muligheten (dybde) til å gjøre endringer, så vi vet vi har en stor utfordring foran oss. Dette er den type utfordring vi lever og ånder for, nå gleder vi oss bare til kampstart, sa Dyche til klubbens hjemmeside.

Dommeren

Martin Atkinson er valgt ut som kampansvarlig på tirsdag – og det er en herremann med god erfaring som blåser i gang kampen på Old Trafford.

Hele 31 ganger har Atkinson dømt United, hvor 18 av disse igjen har endt med seier.

Med seg på laget har han Stephen Child og Harry Lennard, og Lee Mason er tirsdagens fjerdedommer.

Martin Atkinson og Chris Smalling utveksler sine tanker om det gule kortet.
Powered by Labrador CMS