10 av 10 hjemme? Og når vi 30 hjemmemål?

PREVIEW: Les deg opp om skader, form, dommer og mer før lørdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Seks hjemmeseirer på seks forsøk er Uniteds fasit i ligaen denne sesongen.

Ni hjemmeseier på ni forsøk er fasiten hvis vi inkluderer alle kamper

Lørdag håper selvsagt alle United-fans at de tallene blir til sju på sju og ti på ti når United er verter for Brighton på Old Trafford klokka 16.

Uniteds skader:

Michael Carrick er ute på ubestemt tid selv om han selv fortalte at han nå var på vei tilbake etter et hjerteinngrep, og fredag sa Jose Mourinho at Eric Bailly og Phil Jones også må stå over.

I tillegg er ikke Zlatan Ibrahimovic aktuell fra start, mens Paul Pogba kommer til å byttes ut etter 60-70 minutter.

Vurderinger rundt Uniteds lag:

Jose Mourinho gjorde sju bytter på laget da United møtte Basel i Champions League onsdag, men det blir nok ganske så toppet igjen hjemme mot Brighton.

Den eneste vurderingen som kanskje kan gi noen overraskelser, er at United spiller borte mot overraskende gode Watford allerede tirsdag. Så det blir to kamper på tre dager. Da handler det om å bruke troppen rett.

Forvent likevel at David de Gea, Antonio Valencia, Ashley Young, Nemanja Matic og Marcus Rashford kommer tilbake på laget.

Samtidig må man regne med at Chris Smalling, Paul Pogba og Romelu Lukaku spiller.

STARTER TROLIG: Chris Smalling.

Da har vi ramset opp åtte av 11 navn.

Spørsmålene videre blir da som følger:

Bailly og Jones er ute i midtforsvaret. Betyr det at Chris Smalling får med seg Victor Lindelöf igjen, som så mange ganger før i sesongen og mot Newcastle, eller kan Mourinho overraske med å gi Marcos Rojo to kjappe kamper på rad?

Daley Blind og Axel Tuanzebe er selvsagt også alternativer, men Tuanzebe har jo vært helt på sidelinjen i det siste og Blind har ikke vært så god, så begge deler vil overraske.

Lengre frem på banen så handler det om hvem som får sjansen sammen med Lukaku og Rashford. Martial har fått tillit i noen kamper nå, og får fort den ene plassen. Mot Newcastle spilte også Juan Mata, som hadde fri i midtuka, så det vil ikke overraske om han dermed kommer inn igjen.

Samtidig må man ikke helt glemme at Mourinho også kan dytte inn Marouane Fellaini som en tredjemann sentralt på midten, eller også hente Henrikh Mkhitaryan tilbake fra kulden. Armeneren har jo ikke spilt i noen av kampene etter landslagspausen.

ALTERNATIV: Marouane Fellaini kan også få sjansen.

Jesse Lingard er et annet alternativ, selv om det må sies at han ikke har vist storform i de siste kampene han har spilt.

Men: Glem altså ikke at Watford venter borte tirsdag, slik at Mourinho muligens tar hensyn til det i laguttaket sitt.

Brighton:

Manager Chris Hughton har ingen nye skader å forholde seg til. Rutinerte Steve Sidwell er dog fortsatt ute, men israelske Beram Kayal som brakk beinet i generalprøven før sesongen mot Atletico Madrid, reiser i alle fall med resten av troppen til Old Trafford.

Brightons lag i forrige kamp:

Ryan, Bruno, Duk, Duffy, Bong, Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo, Gross, Murray.
Innbyttere: Krul, Hemed, Goldson, March, Schelotto, Suttner , Brown.

Lagenes form

Uniteds hjemmeform har vært fantastisk. Som denne saken startet med – alt er vunnet hjemme hittil i sesongen.

Uniteds målforskjell på ni hjemmekamper i alle turneringer denne sesongen er 28-2. Det sier sitt.

Totalt sett er formen likevel ikke helt overbevisende. Det ble tap i Basel, etter en skrall 2. omgang, og United har faktisk tapt to av sine tre siste eller tre av de siste sju, selv om det skal nevnes at alle tapene er kommet borte fra Old Trafford.

Så er det viktig å vite at man ikke skal undervurdere Brighton.

De er ubeseiret i Premier League på de fem siste kampene nå, og har bare tapt én av de siste sju. På bortebane står de med to strake seirer: 1-0 mot Swansea og 3-0 mot West Ham.

Brighton har forøvrig møtt andre storlag to ganger denne sesongen, og det har blitt 2-0-tap både mot Arsenal (borte) og Man. City (hjemme).

Pressekonferansene:

Her kan du lese hva Jose Mourinho sa.

Her kan du lese hva Brighton-manager Chris Hughton sa.

Dommer:

Neil Swarbrick skal dømme kampen.

Neil Swarbrick.

Han har dømt United én gang allerede denne sesongen, da det ble 2-2 borte mot Stoke. Ellers dømte han United to ganger i ligaen på Old Trafford forrige sesong. Begge kampene endte uavgjort.

Powered by Labrador CMS