Sesongens største test

PREVIEW: Lørdag kommer tittelutfordrer Tottenham på besøk.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kommer fra en relativt enkel 2-0-seier mot Swansea i Ligacupen tirsdag.

Dagen etter gikk Tottenham på en smell da de tapte 2-3 for West Ham på Wembley.

Etter ni serierunder ligger United og Tottenham med like mange poeng. United har imidlertid bedre målforskjell.

Manchester United

Det er blandede følelser blant Manchester United om dagen. Det er umulig å ikke være fornøyd med å ligge på annenplass på tabellen, men likevel har det vært en lengre rekke med skuffende prestasjoner de siste ukene.

Etter å ha lekt seg gjennom Premier League-starten, knust Burton 4-1 i Ligacupen og vunnet samtlige gruppespillskamper i Champions League, har det likevel ikke vært alltid like oppløftende å se rødtrøyene spille. Null scroringer på Anfield, «bare» én mot Benfica, og tap mot Huddersfield var et langt fra de sterke prestasjonene United-supporterne ble bortskjemt med de første ukene.

BAILLY: Tilbake lørdag?

Likevel har United vist muskler både offensivt og defensivt. José Mourinho har for alvor vekket liv i Anthony Martial, Marcus Rashford, og sist også Jesse Lingard. Sistnevnte var banens beste og scoret begge målene da United vant 2-0 over Swansea tirsdag.

Savnet av midtstopper Eric Bailly, og Phil Jones, har vært stort. Rødtrøyene har til tider sett svært usikre ut defensivt, og spesielt med Victor Lindelöf i laget. Nå kan det imidlertid tyde på at begge to får spille igjen til helgen.

– Jones er fin. Han satt på benken på tirsdag, uten at det var nødvendig å bruke ham. Men han er klar. Han er veldig klar! Eric, la oss se; vi har en treningsøkt til, men han er den fra skadegruppen som kan bli klar, sa José Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Ellers må en klare seg uten de øvrige på skadelisen, Marouane Fellaini, Michael Carrick, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, og Marcos Rojo.

MOURINHO: Klar til dyst lørdag.

Tottenham

Tottenham ser for tiden ut som ett av ligaens giftigste lag. De har vunnet fire av sine siste kamper, og sist 4-1 over Liverpool. Onsdagens Ligacup-møte mot West Ham så også ut til å bli en dans på roser etter at de ledet 2-0 til pause. Andreomgangen ble imidlertid en øst-londonsk maktdemonstrasjon som endte i 3-2 til Slaven Bilic & co.

Det store samtaleemnet foran kampen er imidlertid om superspiss Harry Kane blir klar til oppgjøret. Kane har scoret 17 mål på de siste to månedene – i alle turneringer for klubb og landslag – og er blant de aller heteste spissene i verden akkurat nå.

SKADET: Slik så Kane ut mot Liverpool søndag…

Da det gjensto to minutter mot Liverpool søndag, måtte han imidlertid byttes ut som følge av smerter i låret.

Fredag fortalte Mauricio Pochettino at Kane har pådratt seg en mindre skade, men de kan ikke risikere ham.

– Vi får se til onsdagens kamp mot Real Madrid, men når det gjelder morgendagen er det umulig, sier Pochettino.

Ellers er også Victor Wanyama ute med en kneskade.

Jonathan Moss.

Dommeren

Jon Moss har blitt valgt ut som lørdagens pipeblåser. Engelskmannen dømte United sist da de vant 4-0 over Swansea i august.

West Yorkshire-mannen dømmer sitt fjerde Premier League-oppgjør som involverer Manchester United og Totteham.

Moss er 47 år gammel og har dømt Premier League siden 2011.

Powered by Labrador CMS