Åpningssmellen skal revansjeres

PREVIEW: Swansea ødela mye av optimismen som Van Gaal hadde bygget opp i løpet av sommeren. Nå er det tid for revansje.

Publisert Sist oppdatert

Etter en vellykkede sesongforberedelser i USA, med sterke seirer mot både Roma, Inter, Real Madrid og Liverpool, hektet Van Gaal og co i første port da Swansea City kom på besøk. Ki Sung-yeung og Gylfi Sigurdsson sørget for at Garry Monks menn kunne innkassere tre særdeles overraskende poeng i sesongåpningen. Hele klubben fikk et déjà vu fra David Moyes-æraen.

Dagens situasjon er på mange måter veldig lik situasjonen før første serierunde. United har riktignok blitt kritisert for å spille kjedelig fotball, men sannheten er at ingen lag har plukket flere poeng enn United i løpet av de foregående 15 serierundene. Siden det knepne tapet mot Manchester City på Etihad, har Manchester United kun tapt én gang – hjemme for Southampton i januar.

Swansea City

For Swansea peker formpilen en helt annen vei. Siden de to 1-0-seirene mot henholdsvis Hull City og Aston Villa, har Swansea plukket med seg én eneste seier. I løpet av disse syv kampene har Swansea også fått juling av både Liverpool (1-4) og Chelsea (0-5), noe som ikke lover bra før lørdagens oppgjør på The Liberty.

Swansea har blitt selve definisjonen på en midthavsfarer denne sesongen. I øyeblikket er det hele åtte poeng opp til Liverpool på 7. plass, og tolv poeng ned til Aston Villa på 18. plass. Dermed blir det verken spill i kontinentale turneringer eller i Championship neste sesong.

Queens Park Rangers v Swansea City - Premier League
SAVNET: Det er umulig for Swansea å ikke merke savnet av stjernespissen Wilfried Bony. Her er han plassert på benken i sin siste Swansea-kamp før overgangen til Manchester City.

Følgelig valgte waliserne å la Wilfried Bony gå da Manchester City la en oppsiktsvekkende høy sum på bordet. Erstatteren, Bafetimbi Gomis, har ikke funnet veien til nettmaskene siden 2-1-seieren over Arsenal i starten av november, mens Gylfi Sigurdsson også har hatt det tungt etter at Bony forsvant.

Heldigvis for Swansea kan de stille med en mer eller mindre skadefri tropp. Marvin Emnes og svenske Modou Barrow (kne) ser begge ut til å rekke oppgjøret, noe som betyr at The Swans ikke har en eneste utilgjengelig spiller.

Manchester United

Mens Swansea verken har noe særlig å vinne eller tape i den resterende delen av sesongen, har Manchester United mye å vinne og alt å tape. Klubben har overhodet ikke råd til å gå inn i nok en sesong uten Champions League-deltakelse, og det er i øyeblikket mange om beinet. Arsenal og Liverpool ble på forhånd regnet som de argeste konkurrentene. Derfor var det beleilig at United tok seks poeng av seks mulige mot disse lagene.

Samtidig klarte Tottenham akkurat å klamre seg til ett poeng hjemme på White Hart Lane, takket være en enestående Hugo Lloris i Tottenham-buret. Overraskelseslaget Southampton ble slått på eget gress, men dessverre dro gjestene til Manchester og rappet med seg tre poeng om lag en måned senere.

Manchester United v Burnley - Premier League
FLYTSONE: Forhåpentligvis får Chris Smalling og Ander Herrera mer å juble på når de gjester The Liberty lørdag klokken 16.00.

Louis van Gaal har eksperimentert med både spillermateriell og formasjon den siste tiden. Etter at han lenge holdt seg til 5-3-2 for å opprettholde balansen i laget, har en de siste ukene sett United i flere ulike varianter av 4-4-2. Det er knyttet mye spenning til hvilke elleve nederlenderen velger denne helgen. Flere spillere har skuffet, mens spillere som Ander HerreraMarouane Fellaini og Ashley Young har tatt vare på muligheten når de har fått den.

Heldigvis for Van Gaal har han et aldri så lite luksusproblem denne gangen. Både Robin van Persie og Phil Jones er tilgjengelige etter sine skadeopphold, mens ryktene om Ángel Di Marías skade later til å være usanne. Det betyr at Michael Carrick (muskel) er den eneste spilleren som ikke er spilleklar denne helgen.

Dommeren

swarbrick_neil
DØMMER: Neil Swarbrick får ansvaret for å holde ro og orden blant 22 spillere – tungt bevæpnet med dommerdrakt, fløyte og regelbok.

Fotballforbundet har gitt Neil Swarbrick ansvaret for å dømme kampen mellom Swansea og Manchester United lørdag. 49-åringen dømmer dermed United for andre gang denne sesongen. Forhåpentligvis går det like bra som sist gang, da United vant 2-0 mot QPR på Loftus Road.

Swarbrick snøt riktignok United for et soleklart straffespark, men gjorde ellers en brukbar jobb. Forrige sesong gikk det verre for United. Det ble tap for Stoke på Britannia, samt uavgjort borte mot Cardiff.

Den Preston-fødte dommeren blir flankert av Scott Ledger og Marc Perry på linjene, mens Lee Probert får ansvaret for å holde Louis van Gaal rolig på sidelinjen. Det sistnevnte bør i hvert fall ikke bli noe stort problem.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS