Kun tre poeng er godt nok

PREVIEW: Moyes fikk kanskje jobben Mourinho ville ha, men hvem ler sist?

Publisert Sist oppdatert

Uavgjort, uavgjort og mer uavgjort.

Det er et begrep vi United-supportere har blitt så alt for godt kjent med de siste månedene.

På søndag er det på tide å stilne hylekoret, og «heldigvis» spiller vi bortekamp igjen.

Heldigvis er det også David Moyes og Sunderland vi møter på Stadium of Light.

Avspark er klokken 14.30 (norsk tid) og kampen sendes på TV2 Sport Premium/TV2 Sumo i Norge, TV3+HD/Viaplay/Viasat Ultra i Danmark og Viaplay/Viasat Sport/Viasat Ultra HD i Sverige.

Manchester United

Som det står over, så har det blitt noen poengdelinger den siste tiden.

Stoke (1-1), Burnley (0-0), Arsenal (1-1), West Ham (1-1), Liverpool (1-1), Hull (0-0), Bournemouth (1-1), West Bromwich (0-0) og Everton (1-1) er fasiten på hjemmebane, og det vil si ni uavgjorte på 16 hjemmekamper i ligasammenheng.

Jose Mourinho: Nå trenger vi en seier igjen.
Jose Mourinho: Nå trenger vi en seier igjen.

Det er faktisk mest i hele verden, som Bjarte Valen skriver. Les saken, og le litt av det hele. Tro oss, det hjelper.

Her prøver ansvarlig redaktør Dag Langerød å finne ut hvorfor ting har gått som de har gått:

(+) To poengtap, noen forklaringer…

Dette kan man kanskje kalle en digresjon, for på søndag spiller vi tross alt bortekamp. Turen går til Stadium of Light, hvor vår tidligere trener David Moyes venter med sitt mannskap.

Trodde du United slet på hjemmebane? Det er ingenting hvis du sammenligner med Sunderland sine tall denne sesongen. På 15 hjemmekamper har de røde og hvite sanket 13 poeng så langt denne sesongen.

Det bør love godt for en brillefin formiddag sett med United-øyne.

Sist vi møtte Sunderland vant vi komfortabelt 3-1 på Old Trafford. De de som ikke husker kampen, husker nok det spektakulære skorpion-målet til Henrikh Mkhitaryan.

Får vi lignende scener på søndag?
Får vi lignende scener på søndag?

Skader og karantener

 På tirsdag var han der igjen, Zlatan Ibrahimovic. Nok en gang viste supersvensken hvor viktig han er for dette United-laget, og det var aldri tvil om at ballen skulle i mål da han la ballen ned på 11-metermerket.

I likhet med Zlatan har også Ander Herrera sonet ferdig sin karantene, og det er godt nytt for midtbanen vår.

Hvem er ute?

Wayne Rooney, ankelskade.

Ashley Young, smell på trening.

Juan Mata, lyskeoperasjon. Håper å figurere i sesonginnspurten.

Chris Smalling og Phil Jones, skader på landslagssamling. Begge to er forventet å være ute resten av sesongen.

James Wilson, ute resten av sesongen.

Paul Pogba var igjen på benken mot Everton, og fikk en viktig omgang med fotball. Franskmannen har linket godt opp med Zlatan gjennom store deler av sesongen, og kan være avgjørende i sesonginnspurten.

Det er aldri godt nytt at noen er skadet, men det må være lov å si at situasjonen kan love godt for Luke Shaw.

LUKE SHAW: I hardt vær, men vi tror han starter på søndag.
LUKE SHAW: I hardt vær, men vi tror han starter på søndag.

Den siste tiden har den sympatiske venstrebacken fått mye kritikk, og det fra sin egen sjef. José Mourinho uttalte at det var vanskelig å se Shaw på benken, og begrunnet det med innsats og moral. To dager senere ble han byttet inn mot Everton, og gjorde en god figur. Mourinho visste hvorfor:

Han hadde en bra kamp, med hans kropp og min hjerne. Fordi han spilte rett foran meg måtte jeg ta hver eneste avgjørelse for ham. Når han skulle trekke inn i banen, når han skulle gå ut bredt, når han skulle presse. Jeg tok alle avgjørelsene for ham, sa Mourinho på pressekonferansen etter Everton-kampen.

Det er kanskje naturlig å anta at Matteo Darmian blir det foretrukne valget, men vi setter en liten knapp på at Mourinho har en klar plan med behandlingen av Shaw – og at vi igjen ser han fra start på søndag.

Paul Pogba var som nevnt over tilbake på benken mot Everton, men det er usikkert om han er klar for 90 minutter med fotball.

Forventet lag på søndag:

De Gea; Valencia, Bailly, Rojo, Shaw; Carrick, Fellaini (Pogba), Herrera, Rashford, Mkhitaryan; Zlatan

Sunderland

 Åtte kamper igjen å spille, og ti poeng opp til trygg grunn.

Én seier på de siste 13 forsøkene i Premier League.

Dette er status før Manchester United kommer på besøk søndag formiddag, men David Moyes håper at en seier mot sin tidligere klubb kan være katalysatoren for en snuoperasjon uten sidestykke.

– Spillerne mine gir alt de har, det gjør de virkelig. Du har rett i at vi bare har én seier på de siste 13, og det er så klart ikke noe vi liker å bli minnet på, men vi gjemmer oss heller ikke fra det, sa Moyes til klubbens offisielle hjemmeside.

Det er vel og bra, men Sunderland sliter med å score mål. Mål er som kjent essensielt for å vinne fotballkamper, og Sunderland har bare ett mål på de siste seks kampene de har spilt.

For å sette det i perspektiv:

Det har med andre ord vært en meget tøff sesong for Sunderland. Selv mener David Moyes at det nå er essensielt at Sunderland slår minst ett av større lagene, for å overleve i Premier League:

 

Skader og karantener

Paddy McNair, Duncan Watmore, John O´Shea, Jan Kirchoff og Steven Pienaar er ute med skader, og Adnan Januzaj får ikke spille mot United grunnet bestemmelser i låneavtalen.

José Mourinho bekreftet på fredagens pressekonferanse at han allerede hadde tatt en beslutning om Januzajs fremtid, men den aktet han ikke å dele med media.

Dommeren

Craig Pawson er mannen med ansvaret for ro og orden på søndag. Pawson har dømt siden 1993 – og regelmessig i Premier League siden 2012/13-sesongen. Sist Pawson dømte United, var i Community Shield mot Leicester, en kamp vi vant 2-1.

Vi følger så klart oppgjøret LIVE her på united.no, og kampoppbyggingen starter et par timer før avspark. God kamp!

Powered by Labrador CMS