Flest uavgjorte i hele verden!

Vi bare MÅTTE sjekke om det fantes ett eneste lag i hele verden som spilte oftere uavgjort på hjemmebane enn Manchester United. Det gjør det faktisk ikke…

Da vaktmesteren slukket flomlysene på Old Trafford og lyden av de hissige gressklipperne stilnet tirsdag kveld, hadde United-fansen allerede tuslet slukøret hjem, vel vitende om at nok en hjemmekamp hadde endt uavgjort.

Finnes det noen verre?

Trofaste United-supportere kan tilgis om de har kommet ut av tellingen over alle poengdelingene på Old Trafford denne sesongen, men for ordens skyld kan vi ta dem her i rekkefølge:

Stoke (1-1), Burnley (0-0), Arsenal (1-1), West Ham (1-1), Liverpool (1-1), Hull (0-0), Bournemouth (0-0), West Bromwich (0-0) og Everton (1-1).

Altså ni uavgjorte på 16 hjemmekamper i ligaen.

«Can United draw? The always draw!»

ITV-kommentator Clive Tyldesley ble berømt i sluttminuttene av Champions League-finalen i 1999. Da United lå under 0-1 mot Bayern og fikk hjørnespark helt på tampen, uttalte Tyldesley de berømte ordene:

– Can United score? They always score!

SKAL VI SHAW..: Jammen endte ikke kampen mot Bournemouth også med poendgdeling.

Det er fristende å skrive om kommentatorens berømte utsagn til «Can United draw? They always draw».

Ni uavgjorte kamper på eget gress i ligaen er uvant kost for United-fansen og det er uvant kost for enhver supporter i hele Storbritannia.

Men hvor unikt er det egentlig i verdensmålestokk.

United.no har sjekket samtlige toppdivisjoner i hele verden som er registrert under FIFAs flagg og det vi fant var ikke bare spesielt.

Det var VELDIG spesielt…

Det viser seg nemlig at det ikke finnes ett eneste lag i hele verden som har spilt oftere uavgjort på hjemmebane enn United.

Tenn et lys for Bastia fra Frankrike, Tsholotsho fra Zimbabwe og US Comoé i Burkina Faso. 

Det er nemlig de tre neste lagene i hele verden som kan matche Uniteds ni uavgjorte i ligaen på hjemmebane.

IKKE NÅ IGJEN…: José Mourinho fortviler over nok en poengdeling, denne gangen mot Arsenal. Og fremdeles var det mer i vente….

I alfabetisk rekkefølge har United.no sjekket samtlige toppdivisjoner i hele verden.

I vår jakt på andre uavgjortspesialister fant vi mye rart.

Visste du for eksempel at de har en egen Premier Division i Antigua og Barbuda?

Eller at Herney Motors Tryum er klubben med flest uavgjorte i Barbados til tross for at navnet minner mer om et bruktbilverksted i Bolton.

Merkelig nok var det ingen av landene som hadde en klubb med navn Pina Coladas United, og hva antall uavgjorte kamper var det ingen som rakk United til knærne.

Black Forest er en nydelig kake, men også et meget middelmådig fotballag fra Botswana. De har så langt spilt 8 uavgjorte kamper på eget gress denne sesongen.

Close but no cigar!

På Fiji finner man klubbene Nadroga, Dreketi og Labasa. Navnene minner mer om blodtørstige krigere i «Game of Thrones», men er altså klubber i den øverste serien på Fiji. Men heller ikke her kan noen måle seg med Uniteds mange uavgjorte på eget gress.

Det var heller ikke tilfelle i Kenya. Men hvem vet kanskje Thika United, til tross for et navn inspirert av Barcelonas ballbesittende stil eller Kakamega Home Boys eller Sofapaka kan matche United på sikt? Serien i Kenya har nemlig såvidt begynt..

…And we have a Match!

US Comoé i Burkina Faso derimot har maktet kunststykket å spille ni uavgjorte på 15 hjemmekamper. Og om du synes det mangler underholdning på Old Trafford, bør du holde deg langt unna Stade Banfora. Fasiten etter 15 hjemmekamper for US Comoé? En målforskjell på 6-3…

Ikke rart det er langt opp til US Ouagad….Ouagadou…Ouagadougou….eh…laget som leder hjemmetabellen.

Help Me Rwanda

Zlatan Ibrahimovic proklamerte nylig at han var den eneste løven i United. I Namibia finnes det imidlertid 11 tigre, nærmere bestemt på United Africa Tigers, et navn som unektelig er en smule snodig ettersom det ikke finnes ville tigre i Afrika. Men uavgjorte hjemmekamper denne sesongen?

Kun tre!

SOLID POLAKK: Innsatsen til Tomasz Kuszczak i United-trøyen var langt mer imponerende enn bokstaveringen til materialforvalteren…

Hva så med Real Madriz FC fra Nicaragua? Ikke bare har de knabbet navnet til et av verdens mest kjente fotballag, de har attpåtil stavet det feil. Men spiller de noe særlig med uavgjort?

Nei…

Help Me Rhonda, sang Beach Boys, men vi setter vår lit til Rwanda og håper et av lagene her kan slå Uniteds ni uagjorte hjemmekamper,

Men nei.

Sunrise FC leder med åtte uavgjorte på hjemmebane, mens solen definitivt har gått ned for tabelljumbo Rwamagana City.

Av og til kan det se ut som en leken katt har spasert over pc-tastaturet når man skal lese polske klubbnavn. Eller at man rett og slett gikk tom for vokaler da man skulle trykke klubbnavnet på drakten til den Tsjekkiske klubben Zbrojovka Brno, men også Brno stopper på åtte uavgjorte kamper på hjemmebane.

Vi gjør et langt sprang til Dwight Yorkes hjemland, Trinidad og Tobago. Tankene går umiddelbart den den ganske så animerte engelske supporteren som på direktesendt tv fikk spørsmål om hva han trodde utfallet av Englands VM-kamp i 2006 mot Trinidad og Tobago ville bli.

– We´ll beat them both, sa han selvsikkert.

Det er kanskje ikke så rart at klubben Defence Force både har et av ligaens gjerrigste forsvar og leder an på uavgjort-tabellen på hjemmebane, men heller ikke de kan matche Uniteds ni.

ENKLE KÅR, MANGE UAVGJORTE: Man trenger ikke et treningsanlegg i hundremillionersklassen for å spile uavgjort. Bare spør spillerne til Tsholotsho i Zimbabwe. (Foto: Facebook-siden til Tsholotsho)

Foruten våre nyanskafne venner i Burkino Faso er det altså bare Bastia fra Korsika, som spiller i den franske toppserien, og Tsholotsho fra Zimbabwe som kan matche United.

Tsholotsho har imidlertid bare vunnet to ganger på eget gress denne sesongen, men en brukbar borteform gjør at laget ligger på en relativt trygg plass.

Om ikke resten av kampene ender uavgjort da…

Laget med det karakteristiske navnet «Chicken Inn», som mest av alt minner om bedriftslaget til en Fastfood-kjede, leder serien.

Sunderland passer perfekt

Litt mer alvorlig nå.

Til helgen drar United til Sunderland i jakten på tre uhyre viktige poeng. For skal United kapre en plass blant de fire beste ser det ut til at det er på bortebane jobben må gjøres.

Og det er lov å være optimist.

United møter Premier Leagues dårligste hjemmelag og kun Chelsea og Manchester City har tatt flere poeng på fremmed gress enn United og det med flere kamper spilt enn Mourinhos menn.

Ta også med at United er ubeseiret på bortebane i Premier League siden det fæle 0-4-tapet for Chelsea i oktober. United har dessuten vunnet hele seks av de åtte bortekampene siden Mourinhos menn falt i slaget på Stamford Bridge.

Spørsmålet er om David Moyes har en god resept for å stanse gamleklubben sin…