United må snu negativ trend

Lørdag er det endelig Premier League igjen.

Publisert Sist oppdatert

Vi kunne ikke bedt om en stort bedre start på sesongen.

Ni poeng, null baklengsmål og hele ti nettkjenninger er fasiten etter de tre første seriekampene.

Lørdag kveld venter Stoke på bet365 Stadium, et sted United ikke har sanket fryktelig mange poeng de siste sesongene.

Kampen har avspark kl 18.30, og i Norge kan du se oppgjøret på TV Sport Premium/TV2 Sumo, i Danmark er det 6’eren/Viaplay eller Dplay som er tingen, og våre svenske naboer må skru på Viasat Sport/Viaplay.

Manchester United

Først og fremst: Samtlige spillere som har vært på landslagsoppdrag har returnert til Manchester uten skader. Det gjelder også Phil Jones.

Det er det lov å være fornøyd med.

Luke Shaw og Ashley Young kan til og med være tilbake i troppen, etter at de begge har figurert for reservelaget i løpet av de siste ukene.

I denne saken har vi sett nærmere på spilletiden til Uniteds landslagsuttatte, men også hva Mourinho gjorde med troppen på samme tidspunkt i fjor.

Det er også interessant at de gangene Mourinho har vunnet sine fire åpningskamper i Premier League, så har laget hans endt opp som vinnere i mai.

I fjor endte begge oppgjørene mot Stoke 1-1, og det blir spennende å se hva Mourinho gjør annerledes denne lørdagen for å endre på akkurat det.

– Hvis vi en dag må spille defensivt, så gjør vi det. Hvis Stoke legger press på oss i løpet av kampen, så må vi være ydmyke nok til å tilpasse oss det. Det betyr ikke at jeg kommer til å stille opp syv spillere i forsvarslinja som noen andre gjør, sa Mourinho på fredag.

Stoke City

Først og fremst må vi ha troen. Det har ingenting for seg å se på resultater og statistikk, og så tro at alt er svart. Selv må vi bare tro at vi er gode nok til å vinne kampen, og det tror jeg virkelig at vi er, sa tidligere United-spiller Darren Fletcher i forkant av lørdagens oppgjør.

Fletcher og Mame Biam Diouf skal begge være klare til lørdagens kamp, men Ryan Shawcross (også tidligere United) må etter alle solemerker se kampen fra tribunen.

På sine tre første kamper i Premier League har Stoke fått erfare hele registeret hva kommer til resultater. Seier mot Arsenal, poengdeling mot West Bromwich og også et tap mot Everton.

Stoke ligger før kveldens oppgjør på en 11. plass i Premier League.

Darren Fletcher er klar for å møte gamleklubben på lørdag.

Tidligere møter

Som nevnt tidligere i saken endte begge oppgjørene mot Stoke forrige sesong 1-1. Den siste, på bet365 Stadium, huskes kanskje best for Rooneys overtidsmål. Frisparket på overtid førte ikke bare til poengdeling, men også førsteplass på listen over antall mål i United-drakt for Rooney.

250 mål og legendestatus: Wayne Rooney.

Ellers kan vi nevne at United har vunnet 43 kamper, 35 kamper har endt med poengdeling og 28 av kampene har endt med United-tap mot Stoke over 106 kamper i alle konkurranser.

Mer urovekkende er det kanskje at vi må helt tilbake til 2012/13-sesongen for å finne sist vi tok med oss alle tre poengene fra Britania/bet365 Stadium i Premier League-sammenheng. Den gangen var det Carrick og Robin van Persie som sørget for en 0-2-seier.

Dommeren

Mannen med fløyte og svart drakt i kveld er 51 år gamle Neil Swabrick. Lørdagens kamp blir den tredje denne sesongen for Swabrick, som blant annet dømte åpningskampen til Stoke mot Everton.

PS! Har du fått med deg vår nye serie «Glory, Glory»?

Hele episoden kan du se her!

Powered by Labrador CMS