Preview: Stoke – United

Les om skader, form, dommeren og mer før lørdagens viktige kamp mot Stoke.

Publisert Sist oppdatert

Kampen spilles klokka 13.45 lørdag, og sendes på de vanlige Premier League-kanalene i Skandinavia.

Skadene:

Uniteds skader:

Ingen nye forventet tilbake. Matteo Darmian nærmer seg visstnok comeback, men det skjer trolig først mandag mot Chelsea. Bastian Schweinsteiger soner sin siste kamp av karantenen. Det betyr at seks man er ute: Langtidsskadde Luke Shaw og Antonio Valencia, sammen med Marcos Rojo, Jesse Lingard og nevnte Darmian og Schweinsteiger.

Det positive er at flere som returnerte til forrige kamp mot Norwich, Jones, Smalling, Young og Rooney, har fått én uke ekstra på treningsfeltet.

Profil Herrera

United-vurderinger før kamp: Er Ander Herrera klar til å spille igjen, og er det da Marouane Fellaini som ofres, eller lever noen av de fire fremste farlig? Ingen imponerte nemlig stort mot Norwich. Dessuten – kan Van Gaal virkelig holde Morgan Schneiderlin på benken i nok en kamp selv om resultatene uten franskmannen har vært svake?

Stokes skader:

Shay Given, Marc Muniesa, Peter Crouch, Stephen Ireland og Geoff Cameron er ute for hjemmelaget.

Stoke i forrige kamp (1-2-tap mot Palace): Butland – Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters – Van Ginkel, Whelan, Afellay, Shaqiri – Bojan, Arnautovic

BOURNEMOUTH, ENGLAND - DECEMBER 12: Louis van Gaal, Manager of Manchester United prior to the Barclays Premier League match between A.F.C. Bournemouth and Manchester United at Vitality Stadium on December 12, 2015 in Bournemouth, United Kingdom. (Photo by Steve Bardens/Getty Images)
Louis van Gaal.

Pressekonferansen:

Her kan du lese hva Louis van Gaal sa på den åpne pressekonferansen.

Her kan du lese hva Louis van Gaal sa til MUTV.

Her kan du lese hva Mark Hughes sa før kampen.

Formen:

United med to strake ligatap, fire i ligaen uten seier og plutselig er det en luke opp til Leicester og Arsenal på topppen. Legg til et tap i Champions League i samme periode så betyr det tre strake United-tap, seks uten seier totalt og det er tangering av den lengste perioden uten seier etter at Premier League startet opp.

Borte har United variert. Tap borte mot Bournemouth i forrige bortekamp, uavgjort borte mot Leicester før det og så seier mot blant annet Watford og Everton. Noe positivt er det likevel – United står med 11 strake seirer på Boxing Day…

Stoke stod med bare ett tap på de siste åtte, men tapte så hjemme for Crystal Palace i forrige kamp. De slo imidlertid City og Chelsea i de to foregående hjemmekampene, og selv om de av og til snubler mot de litt «svakere» lagene så har den urovekkende tendens til å levere ganske så godt mot de beste.

Hva står på spill:

United ligger ni poeng bak Leicester og sju bak Arsenal, og skal det være noe som helst håp om å være med i gullkampen må toget ganske så snart tilbake på skinnene. Før lørdagens kamp ligger United på 5. plass med like mange poeng som Tottenham og tre bak City. I beste fall avanserer United til 4. plass etter helgas runde. I verste fall faller man ned på 7. plass. Dessuten kommer man ikke unna at denne kampen, i alle fall i øynene til en del fans, også handler om fremtiden til manager Louis van Gaal.

Stoke ligger midt på tabellen, på 11. plass, men kan avansere til 8. plass eller falle til 13. plass, avhengig av hvordan lørdagens runde går.

friend_kevinDommeren:

44 år gamle Kevin Friend dømmer kampen. Det er den første United-kampen han dømmer denne sesongen. Forrige sesong dømte han United tre ganger, og alle endte med seier. Det ble 3-1 hjemme mot Burnley, 2-1 borte mot Saints og 2-1 hjemme mot Everton. Så vidt united.no har sett så har han aldri dømt et United-tap.

Statistikk og diskusjon:

Diskusjonen om Stoke-kampen har allerede pågått en god stund på unitedforumet.no. Ta en titt her.

“Er det i det hele tatt lov å håpe på offensiv fotball i 4-4-2 ala Fergie? I beste fall scorer vi vel på den ene sjansen vi har, De Gea står en kjempematch, og vi vinner 1-0 i en match selv Tony Pulis hadde gjespet av.”

Strikken (Trykk for å lese mer)

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS