Møter en helgen på felgen

Kun tre poeng vil være godt nok for United mot et Southampton-lag i poengnød, men «Saints» har stelt i stand trøbbel for United på Old Trafford før…

Publisert Sist oppdatert

Jesse Lingard er den store formspilleren i United-troppen om dagen. Driblefanten med de elegante dansestegene, ble Uniteds redningsmann mot Burnley med sine to scoringer som berget ett poeng for United.

Les også: Alt du trenger å vite om tidligere oppgjør mellom lagene.

Men 2-2 mot Burnley gjør likevel at United nå er hele 15 poeng bak seiersmaskinen som holder til noen kilometer lengre øst.

José Mourinho: – Jeg kan ikke hvile Lukaku

Tre poeng mot Southampton vil først og fremst være viktig for å holde de andre Champions League-jaktende klubbene på en armlengdes avstand.

Avspark er klokken 18.30, og i Norge er det TV2 Sport Premium/Sumo som er tingen. I Sverige vises kampen på Viasat Sport Premium/Viaplay og våre venner i Danmark må benytte TV3 + HD/Eurosport Player Danmark/Viaplay for å se oppgjøret på Old Trafford.

Vi dekker selvfølgelig også oppgjøret på Old Trafford LIVE her på United.no!

Manchester United

Anthony Martial og Matteo Darmian var tilbake på treningsfeltet tidligere i uken, men er begge tvilsomme til kampen.

Det samme er i aller høyeste grad Chris Smalling etter strekkskaden han pådro seg mot Leicester

Eric Bailly, Antonio Valencia, Michael Carrick og mannen med Uniteds høyeste sjampobudsjett, Marouane Fellaini, er alle uaktuelle til Southampton-kampen.

Forsøket med Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku sammen fra start mot Burnley kan ikke beskrives som en ubetinget suksess, og det vil overraske om ikke Jesse Lingard får sjansen fra start.

REDNINGSMANN: Jesse Lingard scoret begge Uniteds mål mot Burnley sist United var i aksjon. Her gratuleres han av Luke Shaw etter den andre scoringen.

José Mourinho bekreftet også at ingen av de to spissene er 100 prosent klare, men at han ikke kan hvile Lukaku til tross for at belgieren, sammen med David de Gea og Nemanja Matic, har startet samtlige 20 Premier league-kamper denne sesongen.

United mot Burnley: David de Gea – Ashley Young, Phil Jones, Marcos Rojo, Luke Shaw – Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata – Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku, Marcus Rashford

De andre topplagene har, på papiret, overkommelig motstand, mens Tottenham har spillefri denne runden.

United har en luke på ett poeng til Chelsea på 3.plass, mens Liverpool på 4.plass ligger fem poeng bak United. Nord-Londons rivaler Tottenham og Arsenal ligger seks poeng bak Mourinhos menn.

PS! Zlatan Ibrahimovic trives godt mot Southampton og har scoret fire mål på de to kampene har har spilt mot klubben.

Southampton:

Mye har vært sagt, og nesten like mye skrevet om Virgil van Dijk den siste tiden. På kalenderåret 2018s første dag vil nederlenderen være Liverpool-spiller, og han spiller følgelig ikke mot United. Charlie Austin soner karantene, mens Ryan Bertrand og Cedric er usikre med skader.

MYE Å TENKE PÅ: Southamptons manager Mauricio Pellegrino er inne i en tung periode. Kan vendepunktet komme mot United på Old Trafford?

Southampton har kun vunnet én av sine siste elleve ligakamper og kun scoret 12 mål i dette tidsrommet. Laget fra sørkysten er også uten seier på sine syv siste ligakamper.

Det har sendt «helgenene» faretruende nært nedrykksstreken og kun to poeng skiller Southampton og Bournemouth på nedrykk.

Dommeren:

Craig Pawson dømte faktisk sesongens første oppgjør mellom Southampton og Manchester United på St. Mary´s i høst. Den gang sendte han José Mourinho på tribunen fordi portugiseren gikk noen skarve centimeter for langt frem i teknisk sone.

Likevel vant United 1-0 etter scoring av Romelu Lukaku.

YOU ARE OFF, SON: José Mourinho ble sendt på tribunen i høst av dommer Craig Pawson da Southampton og Uniteds møttes på St. Mary´s. Denne helgen dømmer han lagene på ny.

Pawson dømte også Uniteds kamp mot Newcastle da Romelu Lukaku, Anthony Martial, Paul Pogba og Chris Smalling sørget for å snu 0-1 til 4-1-seier for Mourinhos menn i en feiende forestilling.

Pawson har vært i aksjon i 15 av de 20 Premier League-rundene denne sesongen og kun Michael Oliver har dømt flere kamper (17).

Powered by Labrador CMS