Formsterke gjester på besøk

PREVIEW: Det er ingen enkel oppgave som venter når Southampton kommer på besøk.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes hadde nok håpet på en enklere start enn hva han har fått i Manchester United. Å få tildelt oppgjør på Anfield og Etihad, i tillegg til et besøk av Chelsea i løpet av av dem første serierundene, var på grensen til nådeløst.

DEN FLYVENDE HOLLENDER: Robin van Persies banket inn tre scoringer i det første oppgjøret mot Southampton forrige sesong.
DEN FLYVENDE HOLLENDER: Robin van Persies banket inn tre scoringer i det første oppgjøret mot Southampton forrige sesong.

Da United attpåtil klarte å rote bort alle tre poengene hjemme mot West Bromwich, var det enda viktigere å ta alle poengene borte mot Sunderland. De regjerende mesterne fikk det tøffere enn ventet mot tabelljumboen, og måtte reddes av en 18 år gammel belgier av kosovoalbansk opprinnelse. Lørdag venter en ny tøff oppgave, når Mauro Pochettinos formsterke Southampton kommer på besøk til Old Trafford.

Begge kampene mellom Manchester United og Southampton var både tette og dramatiske. Alle husker Robin van Persies fantastiske hattrick i oppgjøret på St. Mary’s, etter blant annet bommet på straffe med et mislykket panenkaforsøk på stillingen 1-2. Tre minutter før slutt utliknet imidlertid nederlenderen, og på overtid fullførte han også hattricket. I kampen på Old Trafford tok Southampton en tidlig ledelse ved Jay Rodriguez, før United slo tilbake med to scoringer. Southampton dominerte imidlertid i store deler av kampen, men nok en gang klarte rødtrøyene å forsvare en ettmålsledelse.

Manchester United

United måtte slå tilbake etter tapet mot West Bromwich. Det så stygt ut da Craig Gardner sendte Sunderland i ledelsen tidlig i første omgang, men i den andre omgangen viste Adnan Januzaj hva som bor i ham. En fin avslutning ble etterfulgt av en fantastisk volleyscoring, og 18-åringen var på alles tunger etter oppvisningen. Det var ingen snakkesalig David Moyes som møtte pressen fredag, men Sir Alex’ arvtager ga likevel et hint om at Adnan Januzaj får fornyet tillit lørdag.

STJERNESKUDD: Adnan Januzaj banket inn to scoringer i borteseieren mot Sunderland.
STJERNESKUDD: Adnan Januzaj banket inn to scoringer i borteseieren mot Sunderland.

Skadesituasjonen ser nærmest uvirkelig lys ut for Manchester Uniteds del. De regjerende seriemesterne er ikke ukjente med å ha både åtte og ti mann på skadelisten, men før helgens oppgjør er det kun to mann som er oppført som tvilsomme. Tom Cleverley forventes å rekke kampen til tross for en leggskade, og Rio Ferdinand bør også være tilgjengelig til tross for problemer med lysken. Van Persie fikk seg en trøkk i midtuken, og David Moyes sa han var mest bekymret for hans tilstand. Likevel forventes det at nederlenderen blir klar til lørdag. Marouane Fellaini venter på en operasjon som kan sette ham ute i en lengre periode, men er tilgjengelig helt frem til operasjonen. Jávier Hernández og Antonio Valencia har nylig vært på reise til Latin-Amerika, mens Shinji Kagawa for en gangs skyld ikke har vært i Asia i landslagspausen.

Southampton

NØKKELSPILLER: Dejan Lovren skal ha mye av æren for Southamptons defensive trygghet.
NØKKELSPILLER: Dejan Lovren skal ha mye av æren for Southamptons defensive trygghet.

The Saints har hatt en fantastisk start på sesongen. Mauro Pochettinos gutter har plukket 14 poeng på de syv første kampene, og har vært bunnsolide bakover med kun to baklengsmål. Kun Nathan Redmond og Emanuele Giaccherini har klart å overliste Southamptons bakre femmer, og lørdagens gjester har også klart det Manchester United ikke klarte denne sesongen – å slå Liverpool på Anfield. Meningene var delte da Nigel Adkins ble sparket til fordel for Mauro Pochettino, men argentineren har klart å ta sitt nye lag et steg videre. Med en imponerende defensiv organisering kombinert med en positiv og ballspillende filosofi, har den tidligere Espanyol-manageren gjort Southampton til en meget vanskelig motstander.

Om Manchester Uniteds skadesituasjon ser lys ut, blir man regelrett blendet av bortelagets skadesituasjon. Listen er nemlig fullstendig tom, og alt ligger til rette for et durabelig oppgjør mellom to lag som har alle mann tilgjengelige. Pochettino har rotert relativt lite i startelleveren så langt denne sesongen, selv om publikumsfavoritten Pablo Osvaldo har gitt Southampton-manageren et lite dilemma. Den italiensk-argentinske spissen har fått blandede kritikker etter inntoget i Premier League, men noterte seg for både scoring og målgivende pasning i oppgjøret mot Crystal Palace for to runder siden. Tilveksten av Osvaldo har ført til at Rickie Lambert tidvis har måttet ta plass på venstrekanten, en avgjørelse som ikke har vært like populær hos samtlige fotballsynsere.

Dommeren

Lørdagens kamp ledes av Mike Jones. Den 45 år gamle pipeblåseren har vært Premier League-dommer siden 2008, og er mest kjent for å ha godkjent den famøse «badeballscoringen» til Darren Bent mot Liverpool på Stadium of Light i 2009.

Jones har ikke for vane å dømme Manchester United. Kamplederen dømte kun én kamp forrige sesong – 1-0-seieren mot West Ham – og dette blir hans første United-kamp denne sesongen. Jones delte i gjennomsnitt ut 2,74 gule og 0,10 røde kort forrige sesong, noe som var det laveste snittet hans siden 2002/03-sesongen.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS