Nå er det alvor igjen

PREVIEW: Nå er det ikke bare «trening». Endelig er fotballen tilbake.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg beklager, ICC (International Champions Cup). Vi ønsker å levere gode forestillinger, gode kamper, men vi trener nå. Jeg kan ikke endre den mentaliteten. Jeg ønsker å konkurrere mot Real Madrid i Supercupfinalen, jeg vil konkurrere mot Barcelona hvis vi møtes i Champions League, vi skal kjempe mot Manchester City i Premier League. Ikke her, sa Mourinho før preseason-oppgjøret mot Real Madrid i juli.

Den kampen vant vi etter historiens mest tafatte straffekonk, men det er nå alvoret virkelig er over oss.

Det handler ikke lenger om sommerturnéer, treningskamper og presse-oppdrag.

Tirsdag møtes Real Madrid og Manchester United i Super Cup-finalen, på Philip II Arena i Skopje.

«Ekte» fotball er endelig tilbake.

Avspark er tirsdag kl 20.45 (skandinavisk tid) og kampen kan du se på Viasat 4/Viaplay i Norge, TV3+HD/Viaplay i Danmark og i Sverige så gjelder det å skru på TV3 Sport HD/Viaplay.

Kampen dekkes også selvfølgelig LIVE her på United.no!

Manchester United

United har hatt en god sommer hva gjelder resultater. Seks av syv kamper endte med seier for de rødkledde – og på veien tok laget turen innom Oslo hvor Vålerenga ble slått 0-3.

Det har heller ikke blitt plukket de store skadene underveis, men Luke Shaw, Ashley Young og Marcos Rojo er fortsatt ute med langtidsskader. Til tross for lett trening, vil de ikke figurere mot Real Madrid.

Ander Herrera og Juan Mata skal begge være tilbake i full trening.

Carrick og Mata på mandagens pressekonferanse. Betyr det at de starter mot Real Madrid?

Eric Bailly og Phil Jones er begge suspendert, sistnevnte fordi han skal ha vært ufin i språket da UEFAs dopingrepresentant ville føre han bort da laget skulle stille opp med et banner til ære for Manchester etter Europaliga-finalen i Stockholm.

– Jones og Bailly spiller ikke mot Real Madrid. Jeg forventet at anken ikke ville få gjennomslag. Mitt håp er at hvis vi vinner i morgen, så håper jeg at dopingkontrollen ikke tar vekk noen i det de feirer, sa Mourinho med en syrlig tone om den situasjonen.

På den positive siden, så kan det være duket for den offisielle debuten til Victor Lindelöf, Romelu Lukaku og Nemanja Matic.

Med både Phil Jones og Eric Bailly ute av spill, er det ikke umulig at Mourinho fortsetter med 3-5-2-formasjonen han har drillet ved flere anledninger denne sommeren.

Starter han i en treer bak mot Real Madrid? Victor Lindelöf.

LES OGSÅ: (+) Bare lillebror i Supercupen

Det blir så klart også et gjensyn med sin gamle klubb for José Mourinho. Portugiseren var hovedtrener for Real Madrid mellom 2010 – 2013, og gjentok senest mandag at han ikke har noe dårlig forhold til hverken klubb eller spillere etter at de gikk hver sin vei.

Real Madrid

Til tross for at United gikk seirende ut av sommerens duell mellom de to gigantene, er det ingen tvil om at det er et fryktelig sterkt lag vi skal møte tirsdag kveld.

Under Zidanes ledelse har Real Madrid vunnet det meste, og ifjor satt de igjen som vinnere av Super Cup, La Liga, Champions League og VM for klubblag.

En helt ok sesong, med andre ord.

SPANSK FORDEL: Real Madrid og Cristiano Ronaldo har historisk sett et godt tak på United.

Så hører det med til historien at Real Madrid, i motsetning til United, har hatt en mer utfordrende sommer så langt.

Tap mot United (straffer), City og Barcelona er ikke hverdagskost for Real Madrid. Litt av verdigheten ble kanskje reddet inn da de slo MLS All-Stars tidligere i august, selv om det måtte straffer til.

Real Madrid møter opp med en fryktelig sterk tropp til Super Cup-finalen, og inkludert i troppen er Ronaldo som akkurat er ferdig med sin forlengede ferie. De fleste spanske journalister tror at tirsdagens kamp kommer i tidligste laget for verdens beste spiller, men Zidane var ikke fullt så sikker på mandagens pressekonferanse:

– Som du sier er det mye som har skjedd rundt ham, men han er avslappet. Det som imponerer meg er at han er i samme fysiske form som han var i finalen for to måneder siden. Det at han er med oss betyr mye. Hvis han er med oss, er det fordi han er klar til å spille, så får vi se om han spiller kampen eller ikke, sa Zidane.

Fakta-snadder:

  • Med seier mot United vil Real Madrid bli det andre laget som vinner Super Cupen to år på rad. Forrige lag som gjorde det var AC Milan i 1989 og 1990.
  • De tre siste Super Cup-finalene har blitt vunnet av et spansk lag. Sist et spansk lag tapte mot et ikke-spansk lag var i 2000, da Galatasaray slo nettopp Real Madrid.
  • Sist et engelsk lag vant Super Cupen var i 2005, da Liverpool slo CSKA Moskva. Manchester United tapte sin finale i 2008 mot Zenit.
  • Real Madrid har kun tapt 1 av sine siste 18 Europa-kamper.
  • Sist Real Madrid tapte en kamp mot engelsk motstand var i 2009, mot Liverpool.
  • Manchester United har ikke tapt på de 11 siste kampene i Europa (S 8-U 3).
Powered by Labrador CMS