Tittelkamp og nedrykksstrid

PREVIEW Det står mye på spill når Manchester United tar imot Queens Park Rangers til Premier League-oppgjør søndag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Forrige Premier League-rundes resultater gjorde at United skaffet seg et forsprang på fem poeng ned til Manchester City. I helgen kan United legge ytterligere press på City før de lyseblå skal møte Arsenal søndag ettermiddag. I så fall må QPR slås på Old Trafford i timene før kampen på Emirates.

Om United skulle avgi poeng mot Queens Park Rangers, vil Manchester City ha muligheten til å krype helt opp i ryggen på United. Sir Alex Ferguson vil helt sikkert ikke gi de lyseblå denne muligheten, og manet fredag sine tropper til konsentrasjon og fullt fokus søndag.

Forhåpentligvis kan United gjøre noe tilsvarende som i oppgjøret mot QPR på Loftus Road før jul. Da leverte United en god og kontrollert bortekamp, og vant til slutt 2-0 etter scoringer av Wayne Rooney og Michael Carrick. QPR kommer imidlertid ikke til å selge seg billig på Old Trafford. Mark Hughes’ menn kjemper en desperat kamp for å overleve i Premier League, og trenger hvert eneste poeng de kan få med seg før sesongen er over om en drøy måned.

United

Etter de to strake tapene mot Blackburn og Newcastle rundt årsskiftet, har Manchester United vært i superform i Premier League. De røde djevlene har plukket 31 av 33 mulige poeng de 11 siste kampene, og står med en målforskjell på 27-7 i denne perioden.

For omtrent første gang siden fotballen ble sparket igang på balløya i august, kan ikke Uniteds skadesituasjon lenger karakteriseres som kritisk. Fortsatt er Darren Fletcher, Nemanja Vidic, Anderson, Michael Owen, Anders Lindegaard og Federico Macheda ute med skader, men Nani skal ifølge Sir Alex Ferguson være spilleklar igjen, noe resten av troppen også er. Ryktene om at Antonio Valencia skulle gjennom en operasjon ble også kontant avfeid av United-manageren på fredagens pressekonferanse. Dermed ser det endelig ganske bra ut på skadefronten, og United har ingen unnskyldninger dersom det ikke blir tre poeng mot QPR søndag.

QPR

I løpet av februar og mars tapte Queens Park Rangers mot så å si alle sine konkurrenter i nedrykksstriden. Blackburn, Wolves og Bolton ble alle for sterke for QPR, og det så mørkt ut for Superhoops. De siste ukene har det imidlertid gått bedre for QPR, og både Arsenal og Liverpool er beseiret på Loftus Road. Disse seierene har ført QPR over nedrykksstreken – dog bare på bedre målforskjell enn Blackburn og Wigan på plassene bak.

Det er med andre ord et lag i desperat poengnød som gjester Old Trafford søndag, og Mark Hughes kan velge spillere fra en nesten skadefri tropp. Kieron Dyer har knapt vært skadefri de siste 7 sesongene, og mister også resten av denne sesongen. I tillegg er Alejandro Faurlin og Fitz Hall også ute for QPR, mens det er usikkert om Heidar Helguson og Armand Traore rekker kampen søndag. Ellers skal resten av Hughes’ mannskap være fit for fight.

Merk også at Djibril Cisse er suspendert denne kampen.

Dommer

Rutinerte Lee Mason har dømt i Premier League siden 2006, og er satt opp til å lede kampen mellom United og QPR søndag ettermiddag. Mason har dømt United flere ganger tidligere – og huskes kanskje aller best fra kampen mot Birmingham i 2010, da han og hans dommerteam godkjente Lee Bowyers sene utlikningsmål til tross for noe som liknet mistenkelig på en hands i duellen før scoringen.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS